Όσοι θεώρησαν πρόσκαιρη την επιτυχία της Huawei το β’ τρίμηνο, όπου υποσκέλισε την Apple από τη 2η θέση, θα χρειαστεί να αναθεωρήσουν την άποψή τους καθώς η κινέζικη εταιρεία διατηρεί αυτή τη θέση και το γ’ τρίμηνο, μπροστά από την Apple και πίσω από την κορεάτικη Samsung.

Αυτό δείχνει ότι έχει μπει, πλέον, ένας νέος παίκτης στην αγορά, ο οποίος έρχεται να «σπάσει» το ντουέτο δύο παραδοσιακών δυνάμεων της αγοράς, όπου εδώ και καιρό εναλλάσσονταν μεταξύ τους στις δύο πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.
Με 54 εκατ. πωλήσεις Android smartphones η κινέζικη Huawei υποσκέλισε για ένα ακόμα τρίμηνο την Apple (που πούλησε 46,9 εκατ. iPhones),ακολουθώντας την 1η πρώτη Samsung (η οποία αν και πούλησε 72,2 εκατ. smartphones, κατέγραψε πτώση 13,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο).

Η Huawei, απεναντίας, είδε να αυξάνονται οι πωλήσεις της κατά 32,9%, με την Apple να παραμένει σχεδόν στάσιμη (+0,5%) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Ωστόσο, ο κατασκευαστής από το Cupertino δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη, περιμένοντας ένα πολύ δυνατό δ’ τρίμηνο, όταν οι πωλήσεις των iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone RS θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί η μικρή παρουσία της Huawei στην αμερικανική αγορά, ως αποτέλεσμα του εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. Σε αυτήν την αγορά η Samsung είναι πιο δυνατή, με την Apple να αποτελεί τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της. Στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης φιγουράρει η ανερχόμενη Xiaomi (πουλώντας 34,3 εκατ. συσκευές το γ’ τρίμηνο), καταγράφοντας, μετά την Huawei, μια ισχυρή ανάπτυξη (+21,2%).