Οι αναλυτές της IDC έδωσαν στη δημοσιότητα τα προκαταρκτικά τους αποτελέσματα για τη παγκόσμια αγορά των παραδοσιακών PCs, που περιλαμβάνει desktop PCs, notebooks και workstations για το δεύτερο τρίμηνο του του 2019.

Σύμφωνα με αυτά, το δεύτερο τρίμηνο πουλήθηκαν 64,9 εκατ. υπολογιστές, με την ανάπτυξη να ανέρχεται στο 4,7% και να ξεπερνά τις αρχικές εκτιμήσεις. Μετά από ένα άτονο ξεκίνημα στις αρχές του έτους, η αγορά PCs στις ΗΠΑ επανέρχεται σε ρυθμούς μέτριας ανάπτυξης, καταγράφοντας ένα υψηλό μονοψήφιο ποσοστό το δεύτερο τρίμηνο.

Επιπλέον, μετά από δύο συνεχή τρίμηνα υποχώρησης, οι πωλήσεις PCs στην περιοχή ΕΜΕΑ εμφάνισαν , το 2ο τρίμηνο του 2019, σημάδια ανάκαμψης, κάτι που οφείλεται, κυρίως, στο business τμήμα της αγοράς. H Lenovo ξεπέρασε την HP και αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της λίστας των κορυφαίων κατασκευαστών PCs για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι Κινέζοι απέσπασαν το 25,1% της αγοράς, διαθέτοντας 16,2 εκατ. PCs. Η HP, με 3,2% ανάπτυξη, πλασαρίστηκε στη 2η θέση της κατάταξης, ενώ η Dell Technologies φιγουράρει στην 3η θέση, σημειώνοντας μια αξιοσημείωτη ανάπτυξη (+3,1%). Αντίθετη εικόνα παρουσίασε η 4η Acer, η μόνη που κινήθηκε σε αρνητική τροχιά, ενώ η Apple συμπληρώνει την πεντάδα, με πωλήσεις 4,1 εκατ. Macs.