Οι παγκόσμιες δαπάνες για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης έφθασαν τα 1,662 δισ. δολάρια το 2017, σημειώνοντας αύξηση 1,4% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την IDC.

Η IDC θεωρεί ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα επιταχυνθεί στο 1,6% το 2018, αυξάνοντας τις παγκόσμιες δαπάνες στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης στα 1,689 δισ. δολάρια. Η αγορά προβλέπεται να συνεχίσει τη θετική της ανάπτυξη μέχρι το τέλος της πενταετούς περιόδου πρόβλεψης (2018-2022), αυξάνοντας με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 1,1%. Αυτή η σταθερά θετική τάση αποτελεί ολοκλήρου το επιστέγασμα της αυξανόμενης ζήτησης για υπηρεσίες δεδομένων.

«Η παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιών θα διατηρήσει σταθερή ανάπτυξη 2% σε σχέση με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα του 2018-2022. Οι πάροχοι υπηρεσιών επικοινωνιών βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο, αντιμετωπίζουν μια επίπεδη αγορά φωνής, αλλά και μια σταθερή ανάπτυξη των σταθερών και κινητών υπηρεσιών δεδομένων. Οι σταθερές υπηρεσίες δεδομένων θα αυξηθούν κατά 4% λόγω της έντονης ζήτησης για ευρυζωνικές συνδέσεις, Ethernet και υψηλής ταχύτητας συνδεσιμότητα οπτικών ινών. Καθώς τα έσοδα από πακέτα φωνής φθίνουν, ο τομέας αυτός θα ενισχυθεί  από την ισχυρή ανάπτυξη πακέτων δεδομένων και άλλων υπηρεσιών», δήλωσε ο Courtney Munroe, Group Vice President, Worldwide Telecommunications Research στην IDC.

Σε γεωγραφική βάση, η Αμερική θα παραμείνει η μεγαλύτερη αγορά υπηρεσιών μέχρι το τέλος της περιόδου προβλέψεων (το 2022). Ωστόσο, λόγω της βραδύτερης ανάπτυξης σε σύγκριση με άλλες περιοχές, το μερίδιο της στις συνολικές παγκόσμιες δαπάνες θα μειωθεί από 38% το 2017 σε 36% το 2022. Αντίθετα, η περιοχή Ασίας / Ειρηνικού θα αυξήσει το μερίδιό της από 32% σε 34%.