Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΙDC για τα έσοδα από τις πωλήσεις smartphones στην περιοχή ΕΜΕΑ, αν και το τρίτο τρίμηνο ο όγκος πωλήσεων υποχώρησε σχεδόν κατά 5%, η αγορά κινήθηκε σε θετική τροχιά (σε επίπεδο εσόδων).

Άλλωστε, σε τιμές λιανικής (χωρίς φόρους) πουλήθηκαν smartphones συνολικής αξίας 29,8 δις. δολαρίων, ήτοι 10% περισσότερο από ότι το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Εντούτοις, διατέθηκαν στην αγορά 89 εκατ. smartphones, ήτοι 5% λιγότερα σε σχέση με πέρσι, με τα έσοδα των προμηθευτών να προέρχονται από τις υψηλότερες τιμές πώλησης κάτι που, σύμφωνα με την IDC, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην Huawei και όχι στην Apple. Σε έξι από τις 23 αγορές της ΕΜΕΑ, μάλιστα, η Huawei πούλησε περισσότερα smartphones από την Samsung.

H Samsung, πάντως, συνεχίζει να κρατά τα ηνία της αγοράς, με 30,1% μερίδιο (-3,5%) και 26,8 εκατ. πωληθέντες συσκευές (-14,6%). H Huawei επέκτεινε το μερίδιό της από το 7,4% στο 19,3%, μειώνοντας την απόστασή της από την Samsung από τις 21,5 στις 10,8 ποσοστιαίες μονάδες. Τα 17,2 εκατ. smartphones που πούλησε ο Κινέζος κατασκευαστής αντιστοιχούν σε μια αύξηση της τάξης του 55%.

Οι πωλήσεις της Apple υποχώρησαν κατά 6%. Me 12,5 εκατ. συσκευές και 14% μερίδιο αγοράς, ο κατασκευαστής του iPhone πλασάρεται πλέον στην τρίτη θέση. Από πίσω ακολουθεί η κινέζικη Transsion, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην Αφρική (αυξάνοντας κατά 1,8% το μερίδιο αγοράς της για να αγγίξει το 8,9%), ενώ η Xiaomi κλείνει την πρώτη πεντάδα, με 4,4 εκατ. πωληθέντες συσκευές και 4,9% μερίδιο αγοράς.