Η παγκόσμια αγορά ημιαγωγών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της IHS Markit, θα υποχωρήσει φέτος κατά 7,4%, με το συνολικό της τζίρο το 2019 να αγγίζει τα 446,2 δισ. δολάρια (462 δισ. δολάρια το 2018).

Αυτό αποτελεί μια σημαντική επιδείνωση του κλίματος σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Δεκεμβρίου, όταν οι αναλυτές έκαναν λόγο για μια ανάπτυξη της τάξης του 2,9%. Η ανάπτυξη του κλάδου κατά 15% το 2018 είχε δημιουργήσει μια αισιοδοξία στους κύκλους της βιομηχανίας ημιαγωγών, οι οποίοι εκτιμούσαν στις αρχές του έτους ότι θα κατέγραφαν μια ήπια ανάπτυξη το 2019.

Το ξαφνικό ξέσπασμα της ύφεσης, ωστόσο, άλλαξε άρδην τα δεδομένα, οδηγώντας σε ταχεία αύξηση των αποθεμάτων το πρώτο τρίμηνο, και τους αναλυτές να περιμένουν ένα από τα χειρότερη έτη στην ιστορία του κλάδου τη τελευταία δεκαετία. Αυτή η κατάσταση επηρεάζει ισχυρότερα συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, όπως τις DRAM, τις NAND-Flash, τα MPUs, τα 32μπιτα MCUs και τα ASICs, που κατέγραψαν διψήφιους ρυθμούς υποχώρησης το πρώτο τρίμηνο του 2019 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018.