Διψήφια αύξηση των οικονομικών της μεγεθών κατέγραψε η Ίλυδα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 σύμφωνα με το όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Βασίλης Ανυφαντάκης, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, την περασμένη Παρασκευή.

Πέρσι, η εισηγμένη εμφάνισε ελαφρά μείωση (-5,58 %) του τζίρου της (4,11 εκατ. ευρώ το 2023, έναντι 4,35 εκατ. ευρώ το 2022), αλλά αύξησε τα EBITDA της από 1,49 εκατ. ευρώ σε 1,825 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη της να υποχωρούν σε 1,147 εκατ. ευρώ, από 1,285 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με τα δημόσια έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, η εταιρεία υπέγραψε τον περασμένο Φεβρουάριο τη σύμβαση για το Εθνικό Φοιτητολόγιο, αξίας 11 εκατ. ευρώ, σε κοινοπραξία με τη Vodafone, με το ποσοστό της Ίλυδας να ανέρχεται σχεδόν σε 80%.

Παράλληλα, η εταιρεία διεκδικεί άλλο ένα μεγάλο project, του υπουργείου Υγείας, για τη μηχανοργάνωση των νοσοκομείων, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης των προσφορών και αναμένεται να κλείσει εντός του 2024, αξίας 7 εκατ. ευρώ, με την Ίλυδα να έχει υποβάλει την μοναδική πρόταση από κοινού με τη Nova και να διατηρεί και σε αυτό συμμετοχή ύψους 80%.

Ο επικεφαλής της εταιρείας πρόσθεσε ότι η Ίλυδα ποντάρει επιπλέον σε υψηλά έσοδα και από την παρουσία της ως πιστοποιημένος πάροχος στον ταχέως ανερχόμενο κλάδο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης δημοσίου, όπου κυριαρχούν οι μεγάλοι της αγοράς Epsilon Net, Entersoft, SoftOne: