Οι εταιρείες και οργανισμοί που αξιοποιούν τις ΤΠΕ και καινοτομούν προσφέροντας επιχειρηματική αξία, βραβεύθηκαν για 7η συνεχή χρονιά στα IMPACT BITE AWARDS.

Σε μια φαντασμαγορική γιορτή της τεχνολογίας, με την παρουσία όλης της αγοράς Πληροφορικής / Επικοινωνιών και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 η καθιερωμένη τελετή απονομής των IMPACT BITE Awards. Τα βραβεία διοργανώθηκαν για έβδομη συνεχή χρονιά το περιοδικό Netweek της BOUSSIAS με το ELTRUN, Υπό την Αιγίδα του ΣΕΠΕ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότερα από 550 υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, στον εντυπωσιακό χώρο του Ιππόδρομου Αθηνών. Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο Νικόλας Κονδάκης, Διευθυντής Συνεδρίων & Βραβείων της BOUSSIAS, οι συμμετοχές χαρακτηρίστηκαν από την αύξηση του ανταγωνισμού και της ποιότητας των υποψηφιοτήτων, σηματοδοτώντας την αυξανόμενη σημασία της τεχνολογίας στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Σημαντικά στοιχεία στη φετινή διοργάνωση ήταν η προσθήκη της κατηγορίας digital transformation με πολλές και σημαντικές συμμετοχές, αλλά και η διεύρυνση της επιτροπής αξιολόγησης με εξέχοντα στελέχη της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας, φθάνοντας σε αριθμό τα 22 μέλη. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης, καθ. Γιώργος Δουκίδης, τόνισε πως κάθε υποψηφιότητα αξιολογήθηκε από τουλάχιστον 9 αξιολογητές και με βάση άξονες όπως η πελατοκεντρικότητα, η καινοτομία, το digital transformation, η συμβολή στην εθνική οικονομία και οι νέες τεχνολογίες.

Από τη διαδικασία αξιολόγησης των βραβείων προέκυψαν και οι τρεις εταιρείες που θα λάβουν μέρος στα παγκόσμια βραβεία WITSA Awards, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Life Achievement AWARDS
Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή των Life Achievement βραβείων σε στελέχη που με την πορεία τους και τις πρωτοβουλίες τους διαμόρφωσαν τον κλάδο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Το πρώτο Life Achievement βραβείο απονεμήθηκε στον εκλιπόντα πρόεδρο της Singular Logic Μιχάλη Καριώτογλου, το οποίο παρέλαβε η σύζυγος του, Μυρτώ Καριώτογλου-Δουμάνη, από τον Αναστάσιο Τζήκα, Πρόεδρο του ΣΕΠΕ. Στη συνέχεια, η Γιώτα Παπαρίδου, Α’ Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ, απένειμε Life Achievement βραβεία σε δύο αναγνωρισμένα στελέχη του χώρου, τον Αχιλλέα Χούρσογλου και την Έφη Κουτσουρέλη. Επίσης, τιμητικό βραβείο έλαβε ο Ευάγγελος Γκέγκιος από τον Γιάννη Σύρρο, Γενικό Διευθυντή του ΣΕΠΕ, για την προσφορά του στον κλάδο.

O Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Executive Vice President, SingularLogic δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που για άλλη μια χρονιά επιβραβεύονται οι εφαρμογές μας, οι συνεργάτες και οι πελάτες μας στα Impact Bite Awards, επιβεβαιώνοντας την καινοτομία των λύσεων, τη συμβολή τους στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, αλλά και την εμπιστοσύνη των πελατών μας στη SingularLogic και στους ανθρώπους της».

Επίσης η Έφη Κουτσουρέλη τόνισε πως «η βράβευση αυτή αποτελεί τιμή για μένα. Συμπληρώνω 37 χρόνια σε αυτό το χώρο, αποτελώ ιδρυτικό μέλος της Info-Quest -ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξης της οποίας οφείλεται στις επενδύσεις που έχει κάνει στην τεχνολογία- και χαίρομαι να αποτελώ μέρος όλης αυτή της κοσμογονίας που βιώνει ο χώρος. Θεωρώ ότι και στην Ελλάδα θα δοθεί η βαρύτητα που χρειάζεται ο χώρος για να σταθεί στα πόδια του, Οι εταιρείες που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν, ποντάρουν στην τεχνολογία και αυτό θα φανεί στην αγορά. Ευχόμαστε και το κράτος να το πιστέψει και με πράξεις να στηρίξει το χώρο μας».

Ο Αχιλλέας Χούρσογλου δήλωσε πως «αυτή η βράβευση είναι σημαντική γιατί αποτελεί επιβράβευση ενός έργου ζωής. Για μένα ο χώρος της Πληροφορικής δεν αποτέλεσε ποτέ ρουτίνα, ήταν κάτι που πάντα το είχα και το έχω μέσα στη καρδιά μου, έχοντας κλείσει 41 χρόνια δραστηριοποίησης στο χώρο. Αλλά, ακόμα και τώρα, μετά τη συνταξιοδότησή μου συνεχίζω να τον υπηρετώ μέσα από την AMMITEC, τον οργανισμό των Διευθυντών Πληροφορικής των Ναυτιλιακών εταιρειών, στον οποίο αποτελώ ιδρυτικό στέλεχος, ασχολούμενος καθημερινά με αυτό».

Ο Ευάγγελος Γκέγκιος αναφέρθηκε στην βράβευσή του, τονίζοντας πως «θα ήθελα να ευχαριστήσω την επιτροπή για την τιμή που μου έκανε με την επιλογή μου για αυτή τη βράβευση. Η προσωπική μου βράβευση είναι μια αναγνώριση και μία μεγάλη Ηθική επιβράβευση για τις προσπάθειες και τους κόπους πέντε δεκαετιών επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Είναι επίσης μία επιβράβευση για την οικογένεια μου και τους κατά καιρούς πολλούς συνεργάτες μου, που με στήριξαν και μου συμπαραστάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να επιτύχω ό,τι πέτυχα. Συγχαρητήρια στους οργανωτές του θεσμού και εύχομαι να συνεχίσουν και στο μέλλον με τον ίδιο ζήλο την αξιέπαινη προσπάθεια τους.»


Κορυφαία βραβεία
Τα κορυφαία βραβεία, δηλαδή οι υποψηφιότητες που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στο σύνολο των βραβείων, ήταν από τις βραβεύσεις που ξεχώρισαν. Τις απονομές έκανε ο καθ. Γιώργος Δουκίδης, αναλύοντας τα στοιχεία που οδήγησαν στην επιτυχία. Οι εταιρείες που απέσπασαν τα κορυφαία βραβεία ήταν η Cosmote, η Euronav μαζί με την Propulsion Analytics και η Interamerican.

COSMOTE
Contextual Campaign Management
Το Contextual Campaign Management είναι η νέα ολιστική προσέγγιση για την ανάπτυξη της αξίας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του πελάτη COSMOTE (Οικιακού & Εταιρικού) μέσα από την οποία επιτυγχάνεται ένας βασικός στόχος: επικοινωνία με τον κάθε ένα πελάτη ξεχωριστά με το σωστό περιεχόμενο, την κατάλληλη στιγμή με το κατάλληλο μέσο (φυσικό ή ψηφιακό).

Η προσέγγιση αυτή βασίζεται στην υλοποίηση και λειτουργία μιας υποδομής νέας γενιάς Contextual Marketing Campaign Platform της IBM μέσα από την οποία μετασχηματίζεται η εμπειρία του ‘’customer journey’’ των πελατών σε όλα τα κανάλια διεπαφής του, ιδιαίτερα στα ψηφιακά. Μέσα από τη νέα αυτή πλατφόρμα ενοποιιούνται για πρώτη φορά τα πιο κρίσιμα πληροφοριακά συστήματα και βάσεις δεδομένων (Big Data, channel real time interactions, CRM, Billing & Operational system databases, Call Centers IVRs, DataWarehouse, etc.), πετυχαίνοντας έτσι τη δημιουργία της 360ο εικόνα του πελάτη. Αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες καθώς και τα Advanced Big Data Analytics (περιοχή στην οποία η COSMOTE έχει επενδύσει σημαντικά και αποτελεί Competence Center για τον Όμιλο DT) , αναγνωρίζονται οι ανάγκες και προτιμήσεις των πελατών, διαμορφώνονται προσωποποιημένες προτάσεις και διαχειρίζεται η εμπειρία επαφής με τα κανάλια σε πραγματικό χρόνο.

INTERAMERICAN
Smart Drive
Η INTERAMERICAN αγκαλιάζει για ακόμα μία φορά την καινοτομία και οδηγεί τις εξελίξεις στον κλάδο ασφάλισης των αυτοκινήτων, σε συνεργασία με την OSEVEN telematics. Με τα προϊόντα Smart Drive προσφέρει ασφάλιση για οχήματα, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα τηλεματικής βασισμένο σε smartphone για ασφάλιση με βάση τη χρήση (usage-based insurance, UBI).

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που μία τέτοια εφαρμογή δίνει έμφαση στην κατανόηση των χαρακτηριστικών οδηγικής συμπεριφοράς και κατ’ επέκταση στην υιοθέτηση καλύτερων οδηγικών συνηθειών (από πλευράς των ασφαλισμένων μέσω της οδήγησης εντός επιτρεπόμενων ορίων ταχύτητας, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία της κοινωνίας και στη μείωση των ατυχημάτων), εξασφαλίζοντας σημαντικές εκπτώσεις στα ασφάλιστρα.

Επιπρόσθετα μέσω παιχνιδοποίησης (gamification) ο χρήστης θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει την οδηγική του προσέγγιση και να κερδίσει δώρα σε εποχιακούς διαγωνισμούς. Σημαντική βαρύτητα στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προϊόντος είχε η εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού για τα Προσωπικά Δεδομένα, ώστε να είναι κατοχυρωμένη η ιδιωτικότητα του πελάτη.

EURONAV – PROPULSION ANALYTICS
Engine Performance Management Solution
Ο Πάνος Θεοδοσόπουλος, Founding Partner & CEO της Propulsion Analytics τόνισε πως «είναι μεγάλη χαρά για μας που βραβευόμαστε στο αντικείμενο που δραστηριοποιείται η εταιρεία. Στο χώρο της ναυτιλίας, δίνουμε κάθετες λύσεις για ένα από τους πιο σημαντικούς κλάδους στην ελληνική οικονομία. Είναι διπλή χαρά γιατί βραβευόμαστε μαζί με έναν από τους πιο εκλεκτούς πελάτες μας, την Euronav με την οποία συνεργαζόμαστε τα τελευταία τρία χρόνια και βλέπουμε ότι οι λύσεις μας πράγματι προσφέρουν βελτίωση στην καθημερινότητα της λειτουργίας της εταιρείας».

Ενώ ο Θεόδωρος Μαυραΐδής, Fleet Technical Manager της EuroNav δήλωσε πως «έχοντας εργαλεία και εκμεταλλευόμενοι πέρα από τη ναυτιλία που παραδοσιακά είναι ένα δυνατό μας χαρτί, ένας άλλος τομέας που δεν χάνουμε το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης εκμεταλλευόμενοι αυτές τις συνέργειες πιστεύουμε ότι δίνουν μια καινούργια ώθηση στις διαδικασίες μας και ειδικά σε πολύ τεχνικές κατευθύνσεις οι οποίες μας καθιστούν πλέον πρωταγωνιστές στο χώρο της ναυτιλίας και της τεχνικής διαχείρισης πλοίων».


Grand Awards
Στην κορύφωση της βραδιάς, απονεμήθηκαν πέντε Grand Awards, στις εταιρείες που συγκέντρωσαν τουλάχιστον τέσσερα βραβεία συνολικά, δύο εκ των οποίων ήταν Gold. Οι εταιρείες που απέσπασαν τα Grand Awards είναι οι Cosmote, Interamerican Ελληνική Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζημιών Α.Ε., Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.

Ο Νίκος Χριστοδούλου, Γενικός Διευθυντής Λειτουργικής Στήριξης της Εθνικής Τράπεζας, που συνολικά απέσπασε 7 βραβεία, δήλωσε πως «αυτά τα βραβεία είναι σημαντικά γιατί στην ουσία αναδεικνύουν τη δουλειά που γίνεται στην Πληροφορική, αλλά και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Το γεγονός ότι ως ελληνική τράπεζα παίρνουμε ένα grand βραβείο σημαίνει ότι έχουμε καταφέρει σε πολλές περιοχές να κάνουμε πράγματα που είναι σημαντικά και να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της τράπεζας. Για μάς αυτά είναι πολύ σημαντικά και επειδή παρακολουθώ τα Bite Awards από την πρώτη τους χρονιά, έχω δει ότι η επιτάχυνση την οποία δίνουν σε αυτόν το μετασχηματισμό είναι σημαντική. Οι προσπάθειες όλων των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που βγάζουμε στην Ελλάδα, χρειάζονται υποστήριξη και επιβράβευση».

O Γιάννης Τσίληρας, Consumer CRM & Channel Management Director Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε: «Η τεχνολογία βοηθά τις επιχειρήσεις να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, να μειώνουν το λειτουργικό τους κόστος και να παρέχουν ακόμα καλύτερες υπηρεσίες προς τους πελάτες τους. Οι πολλαπλές διακρίσεις μας στα IMPACT Business IT Excellence Αwards, που αποτελούν θεσμό στον κλάδο, είναι πολύ σημαντικές. Επιβεβαιώνουν ότι μπορούμε να προσφέρουμε τις απεριόριστες δυνατότητες της νέας ψηφιακής εποχής στην υπηρεσία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, με επιτυχία, μέσα από σύνθετα έργα. Την ίδια στιγμή, με γνώμονα την καλύτερη εμπειρία του πελάτη, αξιοποιούμε και εμείς οι ίδιοι καινοτόμες τεχνολογίες δημιουργώντας νέους προσωποποιημένους τρόπους επικοινωνίας με τους πελάτες μας, με νέα διαδραστικά μέσα. Με την τεχνολογία, φτιάχνουμε ένα κόσμο καλύτερο για όλους.»

O Δήμος Μωραΐτης, Head, IT Governance, Τεχνολογία Ομίλου, Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ, δήλωσε πως “Η Διεύθυνση Τεχνολογίας της Τράπεζας Πειραιώς επενδύει με συνέπεια στην υλοποίηση καινοτόμων λύσεων, εκμεταλλευόμενη πλήρως τις ευρέως διαδεδομένες τεχνολογίες αιχμής και την πολυετή εμπειρία που διαθέτει. Παράλληλα, παραμένει εναρμονισμένη με την επιχειρησιακή στρατηγική του Ομίλου, στο πλαίσιο της οποίας αποτελεί βασική προτεραιότητα η διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πελάτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2017, η Τράπεζα Πειραιώς παρείχε στους πελάτες της νέα συστήματα και εφαρμογές λογισμικού, τα οποία είχαν ως κοινό χαρακτηριστικό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή τους.

Η τεχνολογική πρωτοπορία της Τράπεζας Πειραιώς επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία χρονιά, μέσω των διακρίσεων που αποκόμισε στον καταξιωμένο θεσμό «Impact Business IT Excellence (BITE) Awards». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βραβεύσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη σταθερή προσήλωση της Τράπεζας στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της.”

Ο Ξενοφών Λιαπάκης, General Manager, Group Chief Digital Transformation & Information Officer, της Interamerican δήλωσε πως «το ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού ξεκίνησε για την Interamerican το 2010. Στόχος μας όταν ξεκινήσαμε ήταν να γίνουμε μέχρι το 2020 ο πιο digital insurer στην Ελλάδα και ένας από τους πιο digital insurer στην Ευρώπη. Πολύ σύντομα διαπιστώσαμε ότι αυτό το γοητευτικό ταξίδι έχει αρχή αλλά δεν έχει τέλος. Ότι το digital είναι κουλτούρα, είναι νοοτροπία και ότι για να το καταφέρεις πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητας όλων μας. Σήμερα η Interamerican βρίσκεται αρκετά μπροστά από τον ανταγωνισμό έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό της αγοράς και των ασφαλισμένων, άλλωστε ο αριθμός των βραβείων που κερδίζει όλα αυτά τα χρόνια το επιβεβαιώνει. Σε επίπεδο ομίλου, η Interamerican καλείται να κάνει drive τον ψηφιακό μετασχηματισμό και των άλλων θυγατρικών στην Ευρώπη σε χώρους όπως τα big data, GDPR, IoT και τηλεματική, κάτι που τιμά ιδιαίτερα και εμάς αλλά και την χώρα γενικότερα. Εκ μέρους όλων στην Interamerican θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή και την αναγνώριση στις προσπάθειες που καταβάλαμε».

O Α. Πετρίδης, Group CIO Eurobank δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας και την ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, ιδιωτικές εταιρείες και δημόσιοι οργανισμοί να επενδύουν στην τεχνολογία. Στη Eurobank, η καινοτομία και η συνεχής αναζήτηση λύσεων που θα βελτιώσουν την εμπειρία του πελάτη μας και θα κάνουν διαρκώς πράξη το «προτεραιότητα σε σένα» αποτελούν βασικά συστατικά του Οργανισμού και της κουλτούρας των ανθρώπων μας.

Η βράβευσή μας με το Grand Award στα ΒΙΤΕ Awards 2018, για δεύτερη συνεχή χρονιά, δείχνει ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Τράπεζας είναι σε εξέλιξη και βρίσκεται στο σωστό δρόμο».