Οι εταιρείες και τα έργα που προσθέτουν επιχειρηματική αξία και οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, βραβεύτηκαν για 9η συνεχή χρονιάστα IMPACT BITE AWARDS.

Σε μια επιτυχημένη εκδήλωση φωτογράφισης, στην οποία πληρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 η απονομή των Impact BITE Awards. Τα βραβεία-θεσμός για την τεχνολογική καινοτομία στη χώρα μας διοργανώθηκαν για 9η συνεχή χρονιά από το περιοδικό netweek της BOUSSIAS, υπό την αιγίδα του ΣΕΠΕ.

Η φετινή διοργάνωση είχε βαρύνουσα σημασία καθώς μέσα από τις συμμετοχές και τις βραβεύσεις αναδείχθηκαν τα έργα τεχνολογίας με μεγάλη αξία για τις επιχειρήσεις, την κοινωνία και τη χώρα, τα οποία συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιμετώπιση πρωτοφανών δυσκολιων που ανέκυψαν λόγω της πανδημίας. Τα βραβεία ανέδειξαν τις επιχειρήσεις που συνεχίζουν να αναπτύσσονται με έργα τεχνολογίας προσαρμοζόμενες τάχιστα στις απαιτήσεις που οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.


«Τα βραβεία BITE 2020 λαμβάνουν χώρα σε μια δύσκολη εποχή λόγω της πανδημίας. Ο κλάδος όμως του ICT και οι σχετικές IT διευθύνσεις των εταιρειών λειτούργησαν αποδοτικά και πρόσφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες και συστήματα ώστε οι εταιρείες να συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους παρά το lock-down. Ειδικά για φέτος, θα ήθελα να αναφέρω ότι μεταξύ των βραβείων υπάρχουν ώριμες πρωτοβουλίες αξιοποίησης συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης και μεγάλων δεδομένων, ευρεία αξιοποίηση υποδομών cloud, αναβάθμιση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης ως υποδομής ολοκλήρωσης στην εφοδιαστική αλυσίδα, digital onboarding για πολύπλοκες και απαιτητικές διαδικασίες, αλλά και ολοκληρωμένες πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού».

Kαθηγητής Γιώργος Δουκίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Αξιολόγησης

«Τα βραβεία-θεσμός του Business IT Excellence (BITE) Awards, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για το χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται επιχειρήσεις και οργανισμοί, οι οποίες αξιοποιούν με καινοτόμους τρόπους την ψηφιακή τεχνολογία προκειμένου να προσφέρουν επιχειρηματική αξία, είτε δημιουργώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ή βελτιστοποιώντας τις επιχειρησιακές διαδικασίες, ή δημιουργώντας τα θεμέλια για ανάπτυξη. Κάθε χρόνο συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της αγοράς τεχνολογίας, και όχι μόνο, έτσι και φέτος, και μάλιστα υπό τις συνθήκες της πανδημίας COVID-19 που πλήττει όλο τον πλανήτη, πιστεύω πως θα βραβευθούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις και έργα τα οποία θα είναι ενδεικτικά του πως πλέον η τεχνολογία μεταμορφώνει κάθε πτυχή και δραστηριότητα των σύγχρονων κοινωνιών».

Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ, Μέλος, ΔΣ DIGITALEUROPE, Deputy Chairman WITSA, Συντονιστής Επιτροπής Αξιολόγησης

«Τα IMPACT BITE Awards αποτελούν ένα ισχυρό θεσμό στο χώρο της Πληροφορικής. Από την δημιουργία τους κατάφεραν να αποτελέσουν το σημείο αναφοράς και ανάδειξης των βέλτιστων πρακτικών του χώρου της τεχνολογίας στην χώρα μας. Τα IMPACT BITE Awards όπως κάθε θεσμός, που από την φύση του είναι διαχρονικός, οφείλει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της εποχής. Διανύουμε μια περίοδο η οποία μπορεί να μας στέρησε την δυνατότητα να βρεθούμε όλοι μαζί, όπως κάναμε κάθε χρόνο στις εξαιρετικές εκδηλώσεις που οργανώνει η ομάδα της BOUSSIAS, αλλά παράλληλα ανέδειξε τον πρωτεύοντα ρόλο της τεχνολογίας στον επιτακτικό ψηφιακό μετασχηματισμό, που καλούνται όλες οι εταιρείες να υιοθετήσουν».

Ιωάννης Τερψίδης, General Director, Impact

«Eίναι σημαντικό τα μεγάλα έργα Ψηφιακού Μετασχηματισμού να έρχονται στο προσκήνιο και να διακρίνονται από θεσμούς, όπως τα Impact BITE Awards, που αναδεικνύουν τις βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης της επιχειρησιακής τεχνολογίας, χαρακτηριστικά που βρίσκονται στη φιλοσοφία μας αλλά και στον πυρήνα της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε αυτόν τον θεσμό, με την πεποίθηση ότι συμβάλλουμε ενεργά στην αλλαγή της κουλτούρας των εταιρειών, ανοίγοντας τον δρόμο προς τον Ψηφιακό τους Μετασχηματισμό με την υιοθέτηση προηγμένων cloud τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων».

Παναγιώτης Κουρής, Διευθύνων Σύμβουλος, Office Line

«Ο θεσμός των IMPACT BITE Awards 2020 αποτελεί μια ακόμα απόδειξη το ότι βρισκόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση ως χώρα στο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού. Είναι φανερό από τις φετινές βραβεύσεις ότι οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου έχουν τις δυνατότητες, το όραμα και το ανθρώπινο κεφάλαιο για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που είναι εδώ και επισπεύσθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η στιγμή είναι εδώ και τώρα για να κάνουμε όλοι μαζί βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευθέντες».

Εμμανουήλ Νέτος, General Manager, Pylones Hellas

«Είμαστε περήφανοι που έχουμε δημιουργήσει έναν θεσμό που συσπειρώνει την κοινότητα των leaders της πληροφορικής στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας τα κορυφαία έργα και τους πρωταγωνιστές κάθε χρονιάς. Οι πρωτοβουλίες που βραβεύονται αποτελούν το benchmark της αγοράς και οδηγούν τις ελληνικές επιχειρήσεις σε μεγαλύτερη καινοτομία και ψηφιακή αναβάθμιση προς όφελος του καταναλωτή, του πολίτη, του εργαζόμενου. Είμαστε επίσης, περήφανοι που κορυφαία στελέχη της αγοράς και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί συμμετέχουν κάθε χρόνο στην επιτροπή αξιολόγησης των βραβείων αναδεικνύοντας τους νικητές. Το 2021 ο θεσμός των Impact BITE Awards συμπληρώνει 10 χρόνια και θα είναι μια επετειακή και εορταστική διοργάνωση με καινοτομίες και εκπλήξεις. Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε!»

Έλλη Σβάρνα, Παραγωγός Impact BITE Awards, BOUSSIAS

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑIΕΣ ΔΙΑΚΡIΣΕΙΣ

Τις κορυφαίες διακρίσεις της χρονιάς απέσπασαν η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ που αναδείχθηκε Digitalized Company of the Year και ο Όμιλος ΟΤΕ ως ICT Company of the Year.

O Σάββας Τορτοπίδης, Διευθυντής Πληροφορικής, Διαμαντής Μασούτης, δήλωσε: «Η ανάδειξη της Μασούτης ως Digitalized Company of the Year 2020 είναι αποτέλεσμα συστηματικής και εντατικής προσπάθειας των τελευταίων ετών στην κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και παράλληλα αντικατοπτρίζει το όραμα της για την επόμενη ημέρα. Εδώ και χρόνια εφαρμόζουμε πιστά μακροπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο εκσυγχρονισμού σε όλους τους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες και σύγχρονες πρακτικές, τολμώντας καινοτομίες, που οδηγούν στην αναβάθμιση της εμπειρίας αγορών του πελάτη, τόσο στο φυσικό κατάστημα όσο και στο ηλεκτρονικό, στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των μονάδων διοίκησης της εταιρείας και στην δημιουργία ισχυρότερων δεσμών με τους προμηθευτές. Η ιδιαιτέρως τιμητική διάκριση της πιο Ψηφιακής Εταιρείας της Χρονιάς, μας γεμίζει υπερηφάνεια για τις έως τώρα επιδόσεις μας και μας ωθεί να ανεβάσουμε ακόμη ψηλότερα τον πήχη στο ψηφιακό ταξίδι που διανύουμε μαζί με πελάτες και προμηθευτές».

Ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, Γρηγόρης Χριστόπουλος ανέφερε: «O ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί προϋπόθεση για να μη χάσουν οι επιχειρήσεις το τρένο της ψηφιακής εποχής. Όσοι θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, πρέπει να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του digital περιβάλλοντος. Στον Όμιλο ΟΤΕ, στηρίζουμε την ψηφιακή μετάβαση, δημιουργώντας τις δικτυακές υποδομές που απαιτεί η Κοινωνία των Gigabit και προσφέροντας εξειδικευμένες λύσεις τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για κάθε ανάγκη. Το μέγεθος, η τεχνογνωσία και η εμπειρία του Όμιλου ΟΤΕ, τον καθιστούν συνεργάτη επιλογής για κάθε επιχείρηση ή Οργανισμό που θέλει να ενισχύσει την ευελιξία και την αποτελεσματικότητά του και να μπει δυναμικά στη νέα ψηφιακή εποχή».

Τράπεζα Πειραιώς
Εφαρμογή Branch Marketing Management plus (BMMplus)
H εφαρμογή BMMplus αναπτύχθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς για την αποτελεσματική προβολή των προϊόντων της στα καταστήματα της. Εμπεριέχει μια ευφυή μηχανή εκτέλεσης σεναρίων για τη διαχείριση των προωθητικών υλικών, η οποία βασίζει την καινοτομία της στη σύγκριση των «χαρακτηριστικών» των συναλλασσόμενων πελατών του κάθε καταστήματος με τα «χαρακτηριστικά» του κάθε προϊόντος, «προτείνοντας» τη μοναδική εικόνα προβολής των προϊόντων που αντιστοιχεί σε κάθε κατάστημα χωριστά. τα οφέλη από την λειτουργία της ανέρχονται σε 55% μείωση των προωθητικών υλικών και 45% μείωση του κόστους παραγωγής τους. Η δε μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αφορά στην εξοικονόμηση 77 τόνων χαρτιού, 4.010.000 λίτρων νερού και τη διάσωση 1.850 δέντρων.

Ελληνικά Καλώδια (θυγατρική της Cenergy Holdings – εταιρεία της Viohalco)
Advanced Production Planning and Scheduling για την Ελληνικά Καλώδια
Το έργο αφορά το εργοστάσιο της Θήβας και υλοποιήθηκε με τη συνδυασμένη χρήση λογισμικού της Γαλλικής εταιρείας Dassault Systemes (το Delmia/Ortems), της Γερμανικής SAP, το CableBuilder (της Βρετανικής Cimteq) καθώς και in-house υλοποιήσεις. Πραγματοποιήθηκε on-budget και έδωσε απτά αποτελέσματα, όσον αφορά την βελτίωση της ακρίβειας του προγραμματισμού παραγωγής, την εξυπηρέτηση των πελατών, τη μείωση αποθεμάτων και την αύξηση της παραγωγικότητας. Από το έργο προκύπτουν ποσοτικά και ποιοτικά οφέλη όπως είναι η υποστήριξη της παραγωγής προϊόντων σε καθεστώς «Full capacity utilization».

Όμιλος ΟΤΕ – Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους
Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός
Το πρόγραμμα αποβλέπει στην ψηφιοποίηση, την τεκμηρίωση και την προβολή του αγιορείτικου πολιτιστικού αποθέματος. Κεντρικό πυρήνα του έργου αποτέλεσε η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής κιβωτού γνώσης και πολιτισμού, περιλαμβάνοντας το σύνολο των εκφάνσεων του πολιτιστικού αποθέματος των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, η οποία θα είναι διαθέσιμη και προσβάσιμη μέσω διαδικτύου, με σεβασμό στον πνευματικό και ησυχαστικό χαρακτήρα του Αγίου όρους.

Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμιγκ Ν.Π.Δ.Δ.
Νέα Προτεινόμενη Τεχνική με Χρήση Μεθόδων ΑΙ/ML για την Υποβοήθηση της Λήψής Απόφασης Εμπειρικής Θεραπείας στη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»
Η τεχνική αφορά μια πρωτοποριακή δημοσιευμένη μεθοδολογία από ομάδα επιστημόνων (Πληροφορικής, Ιατρικής και Βιολογίας) του ΓΝΑ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ-ΑΜ.ΦΛΕΜΙΓΚ» με χρήση ΑΙ/ ML σε δεδομένα ευαισθησίας στα αντιβιοτικά με σκοπό να βοηθήσει τους Ιατρούς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στην επιλογή κατάλληλης εμπειρικής αντιβιοτικής θεραπείας. Η νέα μεθοδολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματικό εργαλείο υποστήριξης αποφάσεων, σε συνδυασμό με τα ισχύοντα Ιατρικά πρωτόκολλα, με στόχο την αύξηση της ακρίβειας στην επιλογή κατάλληλης εμπειρικής θεραπείας.

Κωτσόβολος-Dixons South East Europe
PayExpress by KOTSOVOLOS
Η πρωτοποριακή εφαρμογή PayExpress δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες, που πληρώνουν μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή τους γρήγορα, σε οποιοδήποτε σημείο του καταστήματος, χωρίς να περάσουν από κάποιο ταμείο, παρά μόνο μέσω του τερματικού pos που φέρει πάνω του ο σύμβουλος πωλήσεων. Προσφέρει ευκολία αγορών και γρήγορο check out, εξασφαλίζοντας πιο ποιοτικό χρόνο αγορών χωρίς παραμονές σε ουρές ταμείων ιδίως σε περιόδους αιχμής. Η εφαρμογή του Pay Express στους 5 πρώτους μήνες επέφερε αύξηση κατά 129% στα διαθέσιμα σημεία ολοκλήρωσης συναλλαγών. Η εξυπηρέτηση γίνεται πιο γρήγορα κατά 42%, εκμηδενίζοντας τον χρόνο αναμονής στο ταμείο.

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
Data Analytics – CHURN Model
To Churn Model αποτελεί μια καινοτόμο μέθοδο με στόχο τη διατήρηση των ήδη υπαρχόντων πελατών και την οικοδόμηση μιας αμοιβαία επωφελούς σχέσης μαζί τους. Σε συνεργασία με την εταιρία Analytics Predicta, η Μασούτης ΑΕ υλοποίησε ένα μοντέλο, το οποίο προειδοποιεί εγκαίρως, όταν ένας πελάτης πρόκειται να εγκαταλείψει την αλυσίδα, ώστε να υπάρξει προληπτική δράση και ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να στραφεί στον ανταγωνισμό. Από τα δεδομένα συναλλαγών έχει δημιουργηθεί ένα αρχείο πελατών με 483 συμπεριφορικούς δείκτες.

Office Line SA – Intralot SA
Καινοτόμο έργο cloud Microsoft Azure
Το έργο της Intralot, το οποίο υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Office Line, αφορά στην ψηφιακή εξέλιξη πληροφοριακών υποδομών και διαχείρισης εφαρμογών, με λύσεις Cloud, με σκοπό την ευελιξία, την επεκτασιμότητα και την προσβασιμότητα σε εφαρμογές και δεδομένα για τις θυγατρικές του Ομίλου και τους πελάτες σε όλο τον κόσμο. Με την υλοποίηση του έργου αναμένεται οικονομικό όφελος από την αύξηση της παραγωγικότητας του ΙΤ προσωπικού της Intralot λόγω μειωμένης διαχείρισης, μείωση της κατανάλωσης και των colocation costs και επιστροφή της επένδυσης (RΟΙ) και του cash flow από Capex σε Opex.

Cosmote, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, Space
WAN Managed Services & IP Telephony Εθνικής Τράπεζας
Ένα κρίσιμο έργο που υλοποίησε η Διεύθυνση Πληροφορικής της Εθνικής Τράπεζας σε συνεργασία με την COSMOTE και την Space, εξασφαλίζοντας την επιχειρησιακή λειτουργία της τράπεζας και διασφαλίζοντας την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της για περαιτέρω Ψηφιοποίηση των Λειτουργιών της και βελτίωση της Εμπειρίας Πελάτη, τόσο εξωτερικού όσο και εσωτερικού.Πρόκειται για επανασχεδιασμό του δικτύου δεδομένων και φωνής, παρέχοντας στην Τράπεζα μια αξιόπιστη, ασφαλή και ισχυρή Υποδομή WAN για τη διασύνδεση των περιφερειακών σημείων παρουσίας της με τα Data Centers, η οποία διασφαλίζει την αδιάλειπτη πρόσβαση σε όλες τις κρίσιμες εφαρμογές και υπηρεσίες της Τράπεζας.

Κωτσόβολος-Dixons South East Europe
Plano360: To Digital Twin κάθε φυσικού μας καταστήματος
Το Plano360 αποτελεί μία καινοτόμα λύση, η οποία έρχεται να δώσει νέα οπτική στο χώρο του λιανεμπορίου: το “Physical Store Digital Twin”. Η συγκεκριμένη λύση αποτελεί μία πλανο-γραμματική πλατφόρμα εσωτερικής χρήσης της εταιρείας, μέσω της οποίας υπάρχει η δυνατότητα καθημερινής παρακολούθησης των προϊόντων σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της Κωτσόβολος. Με το Plano360 επιτεύχθηκε κατά 100% ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Visual Merchandising, καθώς για πρώτη φορά εισήχθη ένα επιτυχημένο, λειτουργικό, ψηφιακό μέσο άμεσης τροφοδότησης των πληροφοριών για το στήσιμο των προϊόντων μέσα στο κατάστημα. Η ανταλλαγή των e-mails και της τηλεφωνικής επικοινωνίας περιορίστηκαν σε ποσοστό 53%, ενώ ο διαθέσιμος παραγωγικός χρόνος στην έκθεση αυξήθηκε κατά 37%.

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.& Χρονογραφική Α.Ε.
Electronic Shelf Labels & Grocery Management
Το έργο αφορά στην ψηφιοποίηση του οπωροπωλείου των καταστημάτων της Μασούτης και την ζωντανή παρακολούθηση της ροής των προϊόντων από την παραλαβή τους μέχρι την πώληση. Η πληροφορία είναι διαθέσιμη, ανά πάσα στιγμή, για επεξεργασία από τα υπόλοιπα συστήματα της εταιρείας αλλά και προβάλλεται ευκρινώς στον πελάτη. Επελέγησαν οι ηλεκτρονικές ετικέτες Digi ESL Infotag, οι οποίες εγκασταθηκαν στα σημεία πώλησης σε συνεργασία με την εταιρία Χρονογραφικη Α.Ε.

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
Πιλοτική εφαρμογή για την Βιομετρική Ταυτότητα στην ασφάλεια – Biometrics Boarding process (PoC)
Mια δοκιμαστική υπηρεσία, η οποία δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες που ταξιδεύουν από τον Δ.Α.Α. με την Aegean Airlines για ένα ταχύτερο ταξίδι, μέσω της χρήσης μιας καινοτόμου ψηφιακής εφαρμογής, με σάρωση του προσώπου τους στο σημείο έκδοσης καρτών επιβίβασης αλλά και στα σημεία ελέγχου ασφαλείας. Κατά την άφιξή τους στα check in, οι ταξιδιώτες, σαρώνουν το διαβατήριό και βγάζουν μια φωτογραφία τους με ειδικά τοποθετημένο μηχανισμό. Έπειτα μπορούν να προχωρήσουν στον έλεγχο ασφαλείας, χωρίς επίδειξη κάρτας επιβίβασης.

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. & Impact
B2B Automation & EDI
Ένα καινοτόμο πρόγραμμα ψηφιοποίησης σύνθετων επιχειρησιακών διαδικασιών σε συνεργασία με την εταιρεία IMPACT. Αφορά τις λύσεις: EDI Connect, για την αυτόματη καταχώρηση στοιχείων εισερχόμενων παραστατικών στην εμπορική εφαρμογή της εταιρείας, Archiving/Paperless Connect, για την αυτόματη διαχείριση παραστατικών σε ένα κεντρικό σύστημα αρχειοθέτησης, Balance Connect, για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας συμφωνίας καρτέλας με τους προμηθευτές και Bank Statements Reconciliation, για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας χαρακτηρισμού των κινήσεων των Τραπεζικών Λογαριασμών της εταιρείας. Το ποσό που εξοικονομείται πλησιάζει τις €550.000.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
Αναβαθμισμένο NBG Mobile Banking app
Η αναβαθμισμένη εφαρμογή NBG Mobile Banking έχει μετεξελιχθεί από ένα κανάλι πληροφόρησης και πραγματοποίησης συναλλαγών, σε έναν προσωπικό βοηθό που επιτρέπει στο χρήστη να διαχειρίζεται με βέλτιστο τρόπο τα μηνιαία έξοδά του. Το σημαντικό είναι ότι πλέον ο χρήστης μπορεί να κάνει τα πάντα από το κινητό του: να αποκτήσει πρόσβαση στο Mobile Banking online, να κάνει εύκολα και γρήγορα όλες του τις συναλλαγές και να λαμβάνει άμεσα ενημέρωση μέσω push notifications, να διαχειρίζεται τα έξοδα του μήνα και να ορίζει budgets, να διαμορφώνει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των καρτών του σύμφωνα με τις ανάγκες του, να αποκτά νέα προϊόντα που χρειάζεται όπως κάρτες και λογαριασμούς.

Cosmote- hoteliga
COSMOTE Business IT Solutions: hoteliga – Εφαρμογή για Ξενοδοχεία
H υπηρεσία hoteliga, αποτελεί μία cloud λύση ολοκληρωμένης διαχείρισης ξενοδοχείων και κρατήσεών με χαμηλό ετήσιο ή μηνιαίο πάγιο. Απευθύνεται σε ξενοδόχους, ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Καλύπτει πλήρως, με τον πιο εύχρηστο τρόπο, τις καθημερινές λειτουργίες ενός καταλύματος, χωρίς αρχικό κόστος επένδυσης και χωρίς κρυφές προμήθειες για τις απευθείας στο site του ξενοδοχείου οnline κρατήσεις. Μέσω της εφαρμογής το προσωπικό των ξενοδοχείων ή οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων μπορούν να διαχειριστούν μόνοι τους τις καθημερινές λειτουργίες του καταλύματος απλά, άμεσα αλλά και απομακρυσμένα, ακόμα και με ένα smartphone.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
Digital customer onboarding Εγγραφή νέων πελατών στην Εθνική Τράπεζα μέσω κινητού
Η Εθνική Τράπεζα είναι η πρώτη και η μόνη ελληνική τράπεζα η οποία δίνει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα να γίνουν πελάτες της από το κινητό τους, χωρίς επίσκεψη στο κατάστημα. Μέσω της εφαρμογής NBG Mobile Banking, μπορούν να αποκτήσουν τη «βασική σχέση πελάτη» με την Τράπεζα, δηλαδή: να ανοίξουν λογαριασμό ταμιευτηρίου, να εκδώσουν χρεωστική κάρτα ΕΤΕ και να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης στο Internet & Mobile Banking.
Η διαδικασία διενεργείται εξολοκλήρου μέσω smartphone, με απλά βήματα. Τα βασικά πλεονεκτήματα για τον πελάτη αφορούν στην ευκολία, ευελιξία, την εξοικονόμηση χρόνου και κόπου, ενώ απολαμβάνει τα ίδια ακριβώς προνόμια και υπηρεσίες που θα του παρέχονταν σε ένα κατάστημα.

Intelli Group
idbox™
Με την υπηρεσία idbox™ – Digital On Boarding, η διαδικασία ενεργοποίησης νέου πελάτη μετασχηματίζεται αξιοποιώντας τεχνολογίες ΑΙ, Machine Learning και Biometrics. Ο τελικός πελάτης μπορεί να εγγραφεί σε μια νέα υπηρεσία μέσα σε 5 λεπτά, οποτεδήποτε, από παντού, από οποιοδήποτε device. Τα πλεονεκτήματα είναι αξιοσημείωτα, όπως ο ελάχιστος χρόνος ενεργοποίησης, η μείωση του κόστους, η μείωση του aban-donment rate και η δυνατότητα για νέα κανάλια πώλησης.

Epsilon Net
PYLON ERP – PYLON CRM
Η PYLON είναι ολοκληρωμένη πλατφόρμα εφαρμογών που λειτουργούν σε ενοποιημένο περιβάλλον, προσφέροντας πλεονεκτήματα και εξελιγμένες λύσεις, εύκολα προσαρμόσιμες σε τυχόν μελλοντικές τεχνολογικές αλλαγές, οι οποίες ανταποκρίνονται στις σύγχρονες επιχειρηματικές απαιτήσεις και ανάγκες. Σημαντικό πλεονέκτημα της αρχιτεκτονικής του PYLON είναι η απουσία γεφυρών και χρονοβόρων διαδικασιών ενημέρωσης από το ένα υποσύστημα στο άλλο. Με την Hybrid τεχνολογία, η επεξεργασία των δεδομένων μπορεί να γίνει από desktop client, web explorer και από Mobile Applications (Android / iOS), για τη λήψη αποφάσεων με real time δεδομένα.

Epsilon Net
Λύσεις 360ο για τον σύγχρονο επαγγελματία
Μηχανογράφηση – Πληροφόρηση – Επιμόρφωση. Η Epsilon Net παρέχει πλήρη γκάμα προϊόντων λογισμικού ως one-stop-shop για το σύγχρονο επαγγελματία. Καινοτομεί με λύσεις όπως το Epsilon Smart, η έξυπνη ηλεκτρονική τιμολόγηση και η σουίτα λογιστικής, Total Accounting. Ο Όμιλος της Epsilon Net μέσα από τις Αξίες που διαχρονικά πρεσβεύει, αναπτύσσεται, συνεχίζει να πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις και δημιουργεί αξία, αρμονικά με δράσεις για την κοινωνία, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον, με ευθύνη και ευαισθησία για τον άνθρωπο.

Epsilon Net
PYLON ENTRY WEB, PYLON SHOP, EPSILON SMART –
Η Epsilon Νet διαθέτει 3 διαφορετικές λύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε επιχειρηματία. Αξιοποιώντας την Υβριδική Τεχνολογία, δημιούργησε την εφαρμογή PYLON Entry–WEB, η οποία απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις που έχουν ως στόχο η οργάνωση και οι λειτουργίες τους να πραγματοποιούνται με ευκολία, ταχύτητα και άμεση προσβασιμότητα. Το PYLON Shop, είναι μια εφαρμογή για επιχειρήσεις εντατικής λιανικής που επιθυμούν ένα εύχρηστο περιβάλλον εργασίας και έκδοσης αποδείξεων λιανικής-τιμολογίων. Το Epsilon Smart είναι η πιο ολοκληρωμένη Web εφαρμογή της αγοράς και καλύπτει τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών που είχαν μέχρι τώρα μια ταμειακή μηχανή ή εργαζόταν χωρίς μηχανογράφηση και πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που φέρνει η Α.Α.Δ.Ε. με την πλατφόρμα myDATA.

Coca-Cola Τρία Έψιλον – Cosmote
aVatar Digital Interactive Training
Η COSMOTE, δημιούργησε για την Coca-Cola Τρία Έψιλον μία ολοκληρωμένη 360 πλατφόρμα εκπαίδευσης, όπου μέσα από ένα mobile, desktop και VR application οι εργαζόμενοι μπορούν να εκπαιδευτούν σε νέα σενάρια ενεργοποίησης καταστημάτων. Με ειδικά διαμορφωμένα σενάρια βασισμένα στο gamification, οι σύγχρονες ομάδες πωλήσεων ζουν εμπειρία 360 περιήγησης σε κατάστημα και μαθαίνουν, πώς μπορούν να δημιουργήσουν οι ίδιοι το «τέλειο κατάστημα» προς όφελος των πελατών και των καταναλωτών τους.

Όμιλος Quest
Mind the Code: Πρόγραμμα υποτροφιών του Ομίλου Quest για εκμάθηση των τεχνολογιών προγραμματισμού Java και .NET
O Όμιλος Quest σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα υποτροφιών για εκμάθηση κώδικα “Mind the Code”, το οποίο εστιάζει στη συστηματική διδασκαλία των τεχνολογιών προγραμματισμού Java και .NET σε τελειόφοιτους και απόφοιτους σχολών Πληροφορικής και Θετικών Επιστημών με προοπτική εργασίας στις εταιρείες του Ομίλου, Info Quest Technologies, Uni Systems, Cardlink και ACS.

Oracle Hellas
ORACLE ACADEMY
Το Oracle Academy, το διεθνές, δωρεάν, εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Oracle, εξελίσσει την εκπαίδευση Πληροφορικής και ενισχύει τη γνώση, την καινοτομία, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη διαφορετικότητα στα τεχνολογικά πεδία. Προσφέρει σε σπουδαστές και εκπαιδευτικούς ένα δωρεάν και πλήρες χαρτοφυλάκιο πόρων λογισμικού, cloud υπηρεσιών, εκπαιδευτικού υλικού, hosted τεχνολογίας, επιμορφώσεων και ευκαιριών πιστοποίησης. Στην εποχή του cloud computing, της AI, του ML και του ΙοΤ, παρέχει στους εκπ/κούς τα εργαλεία που χρειάζονται για να εμπνεύσουν και προετοιμάσουν τους μαθητές και φοιτητές τόσο για σπουδές όσο και για επαγγελματική σταδιοδρομία στην Πληροφορική.

01 Solutions Hellas
Πλατφόρμες Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για την Υποστήριξη της Εφαρμογής Έκτακτων Μέτρων Αντιμετώπισης της Κρίσης & των Αρνητικών Συνεπειών από την Εμφάνιση & Εξάπλωση του Κορωνοιού COVID-19
Το σχέδιο δράσης του Υπουργείου έχει ως ωφελούμενους 1.000.000 εργαζόμενους, 600.000 επιχειρήσεις-εργοδότες και 180.000 επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες. Η 01 Solutions Hellas ανέλαβε την υλοποίηση των πλατφορμών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την ανάπτυξη τους στο περιβάλλον του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Logistics Way
Transportation Management System , FLO
(Freight Logic Optimization)
Οι Ελληνικές Διαμεταφορικές και Μεταφορικές εταιρείες βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση να ανταπεξέλθουν στον ρόλο του πρωταγωνιστή των μεταφορών στην περιοχή, του ποιοτικού παροχέα μεταφορικών υπηρεσιών.
Η τεχνολογία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο επίσης καθώς αποτελεί τον βοηθό που αυτοματοποιεί της διαδικασίες, ελαχιστοποιεί τον χρόνο διαχείρισης και μεγιστοποιεί τον παραγωγικό χρόνο. Η εφαρμογή των αποτελεσμάτων είναι εντυπωσιακή σε μεταφορική εταιρεία στην Αγγλία, το μέγεθος του στόλου μειώθηκε κατά 15%, η βελτίωση διαχείρισης της διαδικασίας των φορτίων και ελέγχου των πελατών έφτασε το 20%, μειώθηκε κατά 60% ο χρόνος εύρεσης του κατάλληλου φορτηγού, η διαδικασία δημιουργίας παραγγελιών – παρακολούθησης προσφορών και ολοκλήρωση της μεταφοράς μειώθηκε κατά 50%, η παρακολούθηση του κόστους μειώθηκε κατά 90%, ο χρόνος του Planning κατά 50% και μείωση λειτουργικού κόστους κατά 30%.