Ανάλογα σε τι αναφερόμαστε, η καταιγίδα μπορεί να έχει και θετική έννοια, ενώ η σιωπή το αντίθετο. Για παράδειγμα, μετά την παρατεταμένη ξηρασία, η καταιγίδα είναι ευλογία. Κάτι τέτοιο συμβαίνει με τα κορυφαία βραβεία Πληροφορικής στην Ελλάδα, τα IMPACT BITE Awards της Boussias. Την προηγούμενη χρονιά, εν μέσω περιοριστικών μέτρων και χωρίς εμβόλια στη διάθεσή μας, οι συμμετοχές μπορούν να χαρακτηριστούν περιορισμένες, σε σχέση με τη -μη ευδιάκριτη- δυναμική της οικονομίας. Η μη κανονικότητα του 2020 αποτυπώθηκε πλήρως από τον έγκυρο θεσμό των Βραβείων.

Το ακριβώς αντίθετο συνέβη φέτος, το 2021. Τα IMPACT BITE Awards διοργανώθηκαν με ρεκόρ συμμετοχών, ενώ οι βραβευθέντες ήταν σχεδόν οι διπλάσιοι σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ακόμη περισσότερο ευχάριστο –και ταυτόχρονα προάγγελος εξελίξεων –είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στα βραβευθέντα έργα υπάρχουν πολλά και σημαντικά που αφορούν το Δημόσιο ή δημόσιους φορείς.

Τα Βραβεία αποτυπώνουν με μεγάλη ακρίβεια τη δυναμική της αγοράς Πληροφορικής και όχι μόνο. Η δυναμική της αγοράς Πληροφορικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόοδο, με τον πραγματικό ψηφιακό μετασχηματισμό που τελείται στη χώρα μας. Πιστεύω ότι έχουμε κάθε λόγο να υποστηρίξουμε ότι η φετινή διοργάνωση των IMPACT BITE Awards είναι ο προάγγελος των σημαντικών εξελίξεων που θα ακολουθήσουν, σχεδόν σε κάθε τομέα της οικονομικής -ελπίζω και κοινωνικής- προόδου που θα ακολουθήσει.

Εξάλλου, η βράβευση του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας, εκτός από τιμητική, είναι και συμβολική της υφής που θα έχει η ανάπτυξη.