Έσοδα της τάξεως των 80-100 εκατ. την επόμενη τριετία, από έργα ψηφιοποίησης του ελληνικού δημοσίου, χρηματοδοτούμενα από Ταμείο Ανάκαμψης, φιλοδοξεί να εγγράψει- μέσω της Inform- η Αustriacard Holdings, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στελέχη της διοίκησης του ομίλου, στο πλαίσιο ενημέρωσης των θεσμικών αναλυτών, χτες, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Στις λύσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού το μερίδιο μας στην ελληνική αγορά είναι μικρό, καθώς αυτές αποτελούν το πιο πρόσφατο offering της εταιρείας μας, ωστόσο βλέπουμε ότι η ‘‘πίτα’’ μεγαλώνει και εμείς παίρνουμε ένα μερίδιο από αυτήν. Στο κομμάτι της ψηφιοποίησης και διαχείρισης εγγράφων ο όμιλος διαθέτει μια βαθιά τεχνογνωσία, την οποία αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε και στην εγχώρια αγορά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Κόντος, Deputy Group CEO της Αustriacard Holdings. Να σημειωθεί πως η Inform έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος σε τέσσερα έργα φηφιοποίησης του ελληνικού δημοσίου, τα οποία

εκτός απροόπτου αναμένεται να συμβασιοποιηθούν τους επόμενους μήνες. Από αυτά, θα αντλήσει έσοδα περίπου 40 εκατ. ευρώ, από τα κομμάτια που της αναλογούν.

Τα έργα αυτά είναι:
–  η ψηφιοποίηση των αρχείων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και  η ψηφιοποίηση των αρχείων δεδομένων του υπουργείου Δικαιοσύνης, στα οποία συμμετέχει η Inform ως μέλος ένωσης εταιρειών μαζί με τις Vodafone και Cosmos Business Systems, –  η ψηφιοποίηση του αρχείου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (σε ένωση με την Vodafone) και –  η ψηφιοποίηση ασφαλιστικής ιστορίας του e -ΕΦΚΑ και υποστήριξης  του συστήματος απονομής σύνταξης. Στόχος είναι μέσα στην τριετία τα έσοδα από το συγκεκριμένο κομμάτι να διπλασιαστούν και να φτάσουν στα 100 εκατ.

Η συνολική στρατηγική του ομίλου και η αγορά των ΗΠΑ
Αναφορικά με τη συνολική στρατηγική της Αustriacard Holdings, αυτή θα κινηθεί σε δύο πυλώνες: Πρώτον στη γεωγραφική ανάπτυξη είτε σε νέες αγορές, είτε σε αγορές όπου το μερίδιο της εταιρείας είναι ακόμα χαμηλό, με στόχευση σε χώρες όπως ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία και Μέση Ανατολή και δεύτερον στο λανσάρισμα νέων προϊόντων, με ολιστικές λύσεις (solutions as a service) στον τραπεζικό κλάδο και στόχευση σε fintech και challenger banks. Η παραπάνω στρατηγική θα υλοποιηθεί μέσω οργανικής ανάπτυξης αλλά και μέσω εξαγορών.

Μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα των προσοποποιμένων καρτών ανοίγει, όπως επισημάνθηκε και η αγορά των ΗΠΑ, στην οποία η Austriacard έκανε «ντεμπούτο» το 2020 και κατάφερε- από το μηδέν- να ξεπεράσει πέρσι σε τζίρο τα 20. Στόχος της διοίκησης του ομίλου για φέτος είναι ο διπλασιασμός των εσόδων στα 40 εκατ. στη συγκεκριμένη αγορά. Η Austriacard βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των στόχων της τρέχουσα χρονιά για αύξηση πωλήσεων κατά 12% -15%, αύξηση προσαρμοσμένου EBITDA κατά 25% -30% και περιθώριο καθαρού κέρδους 4% -5%.