Η Intel Corporation παρουσίασε τη νέα οικογένεια προϊόντων χαμηλής ισχύος System-on-Chip (SoC), με την κωδική ονομασία “Bay Trail”, που θα τροφοδοτήσει ένα κύμα εξαιρετικά ισχυρών και ενεργειακά αποδοτικών ταμπλετών, συσκευών 2 σε 1 και άλλων φορητών συσκευών στην αγορά για καταναλωτές και επιχειρηματικούς χρήστες κατά το δ’ τρίμηνο του έτους από τους κορυφαίους OEMs μεταξύ των οποίων η AAVA, η Acer, η ASUS, η Dell, η Lenovo και η Toshiba.

Η οικογένεια επεξεργαστών “Bay Trail” βασίζεται στη χαμηλής ισχύος, υψηλής απόδοσης μικροαρχιτεκτονική “Silvermont” της Intel, που ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2013. Η σειρά επεξεργαστών Atom Z3000 (“Bay Trail-T”) της Intel είναι το πρώτο φορητό πολλαπλών πυρήνων SoC της εταιρείας, παρέχοντας μια γρήγορη και συναρπαστική εμπειρία και μια ισχυρή ισορροπία επιδόσεων, διάρκειας ζωής μπαταρίας, γραφικών και πλούσιων χαρακτηριστικών. Η ευελιξία της νέας μικροαρχιτεκτονικής επιτρέπει παραλλαγές του SoC για να εξυπηρετήσει πολλαπλά τμήματα της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των νέων επεξεργαστών Intel Pentium και Celeron (“Bay Trail”-M και-D) της Intel για εισαγωγικού επιπέδου συσκευές 2 σε 1, φορητούς υπολογιστές, επιτραπέζιους υπολογιστές και συστήματα all-in-one.

Η οικογένεια των «Bay Tail» SoCs παρέχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για τους πελάτες της Intel, επιτρέποντας μια διαμόρφωση του υλικού που υποστηρίζει τόσο τα Windows 8 όσο και τo Android. Για να επιτύχει αυτό το επίπεδο επιδόσεων σε έναν επεξεργαστή με στόχο τις φορητές συσκευές, η Intel ανέπτυξε νέες τεχνολογίες που δίνουν λύση στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές με την τεχνολογία σήμερα, συμπεριλαμβανόμενης της δυνατότητας ανάληψης πολλαπλών καθηκόντων, της ανάγκης για παρατεταμένη διάρκεια ζωής μπαταρίας και βελτιωμένων γραφικών και της δυνατότητας να έχουν μια πιο παραγωγική, ευχάριστη εμπειρία με φορητές συσκευές.