Η εποχή του “Internet of Everything”, στην οποία οδεύουμε με ταχείς ρυθμούς και όπου σχεδόν τα πάντα στη ζωή μας θα είναι συνδεδεμένα στο Internet, θα δοκιμάσει τις ικανότητες προσαρμογής των υφιστάμενων οργανισμών, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στις αλλαγές που τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Για να μπορέσουν οι οργανισμοί να επιβιώσουν σε αυτό το μεταβαλλόμενο τοπίο, οι CIOs (αλλά και οι CEOs) θα χρειαστεί να αναγνωρίσουν ότι οι εκθετικές επιπτώσεις του Internet of Everything απαιτούν από τον οργανισμό να είναι ανοικτός στο μετασχηματισμό. Οι οργανισμοί χρειάζεται να αγκαλιάσουν την αλλαγή και να την ενθαρρύνουν θετικά με τα κατάλληλα άτομα, αν θέλουν να μην μείνουν εκτός από των εξελίξεων.

Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουν οι CIOs την εταιρεία σε ένα άγνωστο μέλλον είναι δημιουργήσουν το χώρο για τη δημιουργικότητα, ωθώντας, παράλληλα, την καινοτομία. Χρειάζεται να γεννήσουν ιδέες για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων και να μοιραστούν τις ιδέες τους με τους συναδέλφους τους από τα υπόλοιπα τμήματα, να αναλάβουν το ρόλο του σταυροφόρου της αλλαγής, κερδίζοντας, παράλληλα, την αναγκαία υποστήριξη της διοίκησης.