Η Intersys Α.Ε., επίσημη αντιπρόσωπος των προϊόντων των Canon, Pioneer, Toshiba & TomTom για την ελληνική αγορά, κατέγραψε αύξηση 75% των καθαρών κερδών προ φόρων το 2009.

Η σημαντική αύξηση κερδών, παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών της Intersys κατά 13%, οφείλεται κυρίως σε μια δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 16%, που είχε ήδη ξεκινήσει από τις αρχές του 2008. Στο πλαίσιο του οικονομικού απολογισμού του 2009, σημειώθηκε επίσης μείωση των υφιστάμενων δανείων κατά 18%, μείωση των συνολικών υποχρεώσεων κατά περίπου 13% και ανάλογη μείωση των χρηματοπιστωτικών εξόδων.

Σημαντικό παράγοντα μείωσης των λειτουργικών εξόδων της Intersys αποτελούν οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Intersys στο Μαρκόπουλο, συνολικού εμβαδού 8 στρεμμάτων, που περιλαμβάνουν Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής αλλά και γραφεία. Η Ελένη Παπανδρέου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Intersys δήλωσε: «Η υλοποίηση της επένδυσης αυτής μέσα στο 2008, που περιλάμβανε ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο Αττικής, νέα υπερσύγχρονα πληροφοριακά συστήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό, έχει ήδη καταφέρει να συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Intersys. Διανύουμε μια εποχή που χρειάζεται υγιείς επιχειρήσεις, ικανές να στηρίξουν μια ‘φυγή προς τα εμπρός’, και η Intersys δηλώνει έτοιμη να αρπάξει τις ευκαιρίες ανάπτυξης».

Σημαντικά οφέλη αποκόμισε η Intersys από την νέα συνεργασία της με την TomTom, τον Παγκόσμιο Ηγέτη στις Αυτόνομες Συσκευές Πλοήγησης (PNA), καθώς μέσα στο 2009 γνωστοποιήθηκε η διάθεση των προϊόντων της TomTom στην ελληνική αγορά. Στην αγορά της φωτογραφίας, η Canon κατακτά την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά φωτογραφικών μηχανών DSLR, με μερίδιο αγοράς σε αξία 47%.

Παράλληλα, η Intersys πέτυχε να αυξήσει το μερίδιό της στην συνεχώς αναπτυσσομένη αγορά της τηλεόρασης χάρη στην μακρόχρονη συνεργασία με την Toshiba και να συνεχίσει την πολύ καλή πορεία της Pioneer στα Συστήματα Ήχου Οικιακής Χρήσης & Αυτοκινήτου. Σημαντική είναι, επίσης, η συμβολή  του Τομέα Αυτοματισμού Γραφείου στο εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα, ο όποιος με την συνεχή αύξηση του μεριδίου της CANON στις λύσεις Managed Print Services δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της οικονομικότερης διαχείρισης των εκτυπώσεων στις επιχειρήσεις.