Νέες συνεργασίες με στόχο διεύρυνση του δικτύου διανομής της και την ενίσχυση της παρουσίας της, μέσω αυτού, στα Βαλκάνια, ανάπτυξη νέας έκδοσης της πλατφόρμας που αναπτύσσει για διαχείριση της προώθησης συνδρομητικών cloud υπηρεσιών και συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας- με προσεκτικά και σταθερά βήματα- αποτελούν τα επόμενα στάδια του στρατηγικού σχεδιασμού που θα ακολουθήσει η interworks.cloud, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της διανομής και παροχής υπηρεσιών cloud στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και στην ανάπτυξη λογισμικού. Η εταιρεία συνεχίζει να κινείται σε αναπτυξιακή τροχιά κάτι που αποδεικνύεται και από την πορεία των οικονομικών της μεγεθών: το 2022 οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 18,5 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 52% σε σύγκριση με το 2021, και το EBIDTA ενισχυμένο κατά 54% στα 470.000 ευρώ. Το 2023 ο κύκλος εργασιών έκλεισε λίγο πάνω από τα 22 εκατ. και το EBITDA ενισχύθηκε κατά περίπου 50%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο κύκλος εργασιών φέτος αναμένεται να ανέλθει στα 27 εκατ. και το EBITDA να σημειώσει αντίστοιχη άνοδο (+50%) με την περσινή. «Η ανάπτυξη μας είναι υγιής και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο πολύ καλό όνομα που έχουμε στην αγορά χάρη στην αξιοπιστία μας, στην υποστήριξη στους συνεργάτες μας, λειτουργώντας με διαφάνεια και τιμιότητα, καθώς και στο πάθος που επιδεικνύουμε για εξυπηρέτησή τους , με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», αναφέρει στο NetFAX ο Σταμάτης Μπαρμπουνάκης, Chief Commercial Officer της interworks.cloud. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 145 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων απασχολούνται στον κλάδο της ανάπτυξης λογισμικού.

Διευρύνεται το δίκτυο διανομής
Βασικός πυλώνας δραστηριότητας της interworks.cloud αποτελεί η διανομή υπηρεσιών cloud μεγάλων οίκων του εξωτερικού (όπως Microsoft, Acronis, MalwareBytes, AnyDesk κ.α), με ένα δίκτυο διανομής σε Ελλάδα, Μάλτα, Κύπρο και Βουλγαρία, που αριθμεί 500 και πλέον συνεργάτες και το οποίο κάθε μήνα αυξάνεται Οι συνεργάτες έχουν πρόσβαση στο marketplace της εταιρείας για άμεση αγορά υπηρεσιών για τους πελάτες τους- πάνω από 6.000 επιχειρήσεις. Από το κομμάτι της διανομής, η εταιρεία αντλεί το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου της -περίπου 60%. Το τελευταίο τρίμηνο της περσινής χρονιάς στο γεωγραφικό χάρτη της διανομής προστέθηκε και η αγορά της Βουλγαρίας. «Στα πλάνα μας είναι να καλύψουμε όλες τις χώρες των Βαλκανίων με κάποιες από τις υπηρεσίες που διαθέτουμε ήδη στο portfolio μας, αλλά και με τη σύναψη νέων συνεργασιών και με άλλους vendors του εξωτερικού. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε συζητήσεις με διάφορες εταιρείες έχοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας τους τομείς που σχετίζονται με το security και την ακεραιότητα των δεδομένων», δηλώνει ο κ. Μπαρμπουνάκης. Στο παραπάνω πλαίσιο εντάσσεται και η ανακοινωθείσα, τον περασμένο μήνα, στρατηγική συμφωνία με τη Malwarebytes, για τη διανομή των υπηρεσιών ThreatDown στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Εσχάτως η interworks.cloud προχώρησε σε μια νέα συνεργασία με την AnyDesk, ενώ προχώρησε και σε νέα συμφωνία με την Γερμανική εταιρία Impossible Cloud για την διανομή της υπηρεσίας S3 compatible storage που η τελυταία διαθέτει. «Ως το τέλος του 2024 αναμένεται να έχουν προστεθούν στο κανάλι μας ακόμα 3 vendors», σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπουνάκη.
Εκτός από το κομμάτι της διανομής η εταιρεία δραστηριοποιείται, επίσης, σε ακόμα δυο κλάδους:

  • Στην παροχή υπηρεσιών IaaS (cloud VPS, Disater Recovery κ.α) μέσω δύο σημείων που διαθέτει σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Στο κομμάτι αυτό, η ομάδα της Ιnterworks εξελίσσεται και σε έναν, συμπληρωματικό ως προς τους συνεργάτες της πάροχο managed υπηρεσιών για την προστασία και την ασφάλεια των δεδομένων των ελληνικών και όχι μόνο εταιριών, όπου αυτά και αν είναι αποθηκευμένα. Στα πλαίσια αυτά συνεργάστηκε πρόσφατα με την Obrela Security Industries και από κοινού δημιούργησαν μια νέα λύση κυβερνοπροαστασίας με χρήση τεχνολογιών Microsoft και Acronis σε συνδυασμό με την εξειδίκευση και την πλατφόρμα της Obrela.
  • Στην ανάπτυξη της interworks.cloud Platform μέσω της οποίας μεγάλοι διανομείς αλλά και MSPs παγκοσμίως με δραστηριότητες σε 90 περίπου χώρες διαχειρίζονται την διανομή και την προώθηση στους τελικούς πελάτες συνδρομητικών υπηρεσιών cloud. Ως προς το σκέλος αυτό η εταιρεία βρίσκεται σε φάση δημιουργίας ενός νέου προϊόντος, το οποίο θα απευθύνεται στους μεταπωλητές cloud υπηρεσιών κάθε μεγέθους, και θα δίνει τη δυνατότητα περαιτέρω αυτοματοποίησης της εξυπηρέτησής των πελατών τους.