Τη συνεργασία της με την ισραηλινή startup Dynamic Infrastructure για τη βελτιστοποίηση της συντήρησης των γεφυρών και των τούνελ στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας ανακοίνωσε η ελληνική εταιρεία InVision Consulting, που ειδικεύεται στην παροχή λογισμικού στον τομέα των μεταφορών.

Η Dynamic Infrastructure, με έδρα τη Νέα Υόρκη και γραφεία σε Βερολίνο και Τελ Αβίβ, διαθέτει ένα σύστημα βαθιάς μάθησης που δημιουργεί «ιατρικά αρχεία» για κάθε γέφυρα, τούνελ και ανισόπεδο κόμβο, με βάση φωτογραφίες που λαμβάνονται σε ετήσιες επιθεωρήσεις και από καθημερινές εργασίες. Το σύστημα συγκρίνει τις νέες εικόνες με τις παλαιότερες προκειμένου να εντοπίσει προβλήματα συντήρησης και λειτουργίας και να υποδείξει εγκαίρως ελαττώματα.

Το πλαίσιο της συνεργασίας Η InVision θα παράσχει στην Dynamic Infrastructure το δικό της πρόγραμμα προληπτικής συντήρησης, με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, που βοηθά τις εταιρείες εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα, να προβαίνουν στην κατάλληλη συντήρηση. H InVision ήδη παρέχει λογισμικό μεταξύ άλλων στην Αττική Οδό, την Εγνατία Οδό, την Ολυμπία Οδό, τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό.