Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος ενισχύθηκε οριακά τον Ιούνιο, στις 101,0 μονάδες (από 100,8), επίδοση ωστόσο που κινείται χαμηλότερα της αντίστοιχης περυσινής (102,1).

Στις επιχειρηματικές προσδοκίες, οι τάσεις στους περισσότερους κλάδους είναι ήπια ανοδικές, με ισχυρότερη βελτίωση στο λιανικό εμπόριο. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη παρουσιάζει ενίσχυση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, καταγράφοντας θετική αποτίμηση των εκλογικών εξελίξεων. Η πρόωρη προκήρυξη εκλογών δεν φαίνεται να προκάλεσε αναταράξεις στις επιχειρηματικές προσδοκίες.

Ειδικότερα, δε, όσον αφορά τον δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού κινήθηκε το Ιούνιο οριακά πτωτικά και διαμορφώθηκε στις 86,5 (από 87,1) μονάδες, κινούμενος σε ελαφρά υψηλότερα επίπεδα από εκείνα του 2018 (82,8 μον.). Οι αρνητικές εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων αμβλύνονται και διαμορφώνονται στις -3 μονάδες, ενώ παράλληλα ενισχύεται το ισοζύγιο των εκτιμήσεων για την τρέχουσα ζήτηση (από +2 στις +5 μονάδες).

Στις προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης καταγράφεται έντονη κάμψη στο σχετικό δείκτη στις +11 (από +20) μονάδες, ενώ στις προβλέψεις για την απασχόληση του κλάδου το ισοζύγιο παραμένει οριακά αμετάβλητο (+14 από +13 μον.), με τις προβλέψεις για τις τιμές να υποχωρούν (-3 από +4 μον. ο δείκτης). Τέλος, το 32% των επιχειρήσεων δηλώνει απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία, με το 22% να επισημαίνει την ανεπάρκεια ζήτησης και το 25% την ανεπάρκεια κεφαλαίων κίνησης ως τα κυριότερα προσκόμματα στη λειτουργία του.