Το cloud - και συγκεκριμένα μία νέα του «πτυχή», που ονομάζεται «cloudless computing»- θέτει στο επίκεντρο της στρατηγικής της η Hewlett Packard Εnterprise.

«Επενδύστε σε τεχνολογίες και εφαρμογές που θα είναι έτοιμες να παίξουν στο cloudless», ήταν ένα από τα  μηνύματα που εξέπεμψαν χτες τα στελέχη της HPE στις συνεργαζόμενες εταιρείες, στο ετήσιο partners meeting event, που διοργάνωσε. Τον προσανατολισμό της εταιρείας έθεσε, με ξεκάθαρο τρόπο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HPE για την Ελλάδα και την Κύπρο, Μιχάλης Κασιμιώτης λέγοντας πως «το όραμά μας είναι να γίνουμε Edge-to-Cloud Platform-as-a-Service εταιρεία». Προς αυτή την κατεύθυνση η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη να «χτίζει» το οικοσύστημα του «cloudless computing».

Τι είναι το «cloudless computing»
«Η έννοια του cloudless computing ακούστηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2019 από τον Antonio Neri, CEO της HPE. Η έννοια αυτή θεωρούμε ότι θα είναι καταλυτική για όλο το IT κομμάτι και για την αγορά τα επόμενα χρόνια. Το cloudless computing είναι μία πρωτοβουλία, ένα trend, που ενώνει όλα τα cloud, public, private, on ή off premises και τα μετατρέπει, από destinations σε tools, ώστε να αξιοποιηθούν στο κομμάτι του business», είπε ο Νίκος Αθανασιάς, Hybrid IT Category Manager HPE Ελλάδας και Κύπρου. Ο ίδιος πρόσθεσε πως τους τελευταίους έξι μήνες υπάρχουν, γύρω από το «cloudless computing», πάνω από 80.000 projects και τα μέλη που συμμετέχουν στο οικοσύστημα είναι περίπου 150.000.

1,1 εκατ. ευρώ επενδύσεις στο δίκτυο συνεργατών
Όπως ειπώθηκε στη διάρκεια της χτεσινής εκδήλωσης, το 2019  ήταν μία καλή χρονιά για την εταιρεία, η οποία αύξησε το μερίδιό της στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Ανδρέας Γερακανάκης, Channel and Alliances Manager της HPE, η εταιρεία, παρουσίασε 21% ανάπτυξη στο compute, 56% στο storage, 29% στο Intelligent Edge (Έξυπνο Άκρο) και σχεδόν 60% στις υπηρεσίες, ενώ επένδυσε  1,1 εκατομμύρια ευρώ στο δίκτυο των συνεργατών της.