Επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της στην τοπική αγορά εκτυπωτών (με μερίδιο της τάξεως του 70%, πώς αλλιώς να το πεις;) και τη φιλοδοξία της τουλάχιστον να τη διατηρήσει, η Hewlett Packard παρουσίασε χθες τις νέες σειρές laser και inkjet συσκευών της, που -όπως τόνισε και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας για Ελλάδα & Κύπρο, Νίκος Χρηστάκης- διαθέτουν πολλά καινοτομικά στοιχεία, εξοικονομούν χρόνο για τον χρήστη, έχουν νέα σχεδίαση και προσιτές τιμές.

Περιγράφοντας την τεράστια σημασία που έχουν για την εταιρία οι εκτυπωτές, καθώς το 60% του ετήσιου τζίρου της στις δυο χώρες οφείλεται σ’ αυτούς (άλλωστε, η ΗΡ παραμένει το #1 παγκοσμίως στους εκτυπωτές), ο Ν. Χρηστάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ασφάλειας, καθώς τα νέα μοντέλα καλύπτουν πλέον την ίδια τη συσκευή, τα δεδομένα που αυτή αξιοποιεί και το τελικό έγγραφο με μέτρα, στα οποία περιλαμβάνονται η αυτόματη ανίχνευση τυχόν κακόβουλης επίθεσης, αλλά και η άμεση αποκατάσταση (self-healing) της όποιας βλάβης έχει προκληθεί, σε δεύτερο στάδιο, εσωτερικά.

Η καινοτομία -σε επίπεδο «επανεφεύρεσης»- επεκτείνεται και στην «καρδιά» των νέων laser εκτυπωτών, με τα πρώτα cartridge-free μοντέλα για χρήση σε περιβάλλον SOHO (μικρή επιχείρηση και οικιακή χρήση) να δίνουν ουσιαστικές λύσεις, με παράλληλη σημαντική αναβάθμιση της ευχρηστίας τους. Η αναλυτική παρουσίαση των νέων μοντέλων έγινε από την Κωνσταντίνα Σιελή, HP Category Manager CEE, η οποία στάθηκε ιδιαίτερα στους τρεις πυλώνες που συνολικά τα διέπουν: «σχεδίαση – εμπειρία – απλότητα».

Πρόκειται για τρεις σειρές, με συσκευές οι οποίες οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν στην αγορά: Α/Μ laser εκτυπωτές, έγχρωμοι laser και συσκευές OfficeJet αυξημένης νοημοσύνης, ενώ σημαντική αναβάθμιση (αισθητική και λειτουργική) υπάρχει και στη σειρά HP Smart Tank, με τέσσερα νέα μοντέλα, που έρχονται να προστεθούν στα τρία παλαιότερα.

Διαθέτουν ενσωματωμένα δοχεία αναλώσιμου και η επαναφόρτωση του δοχείου γραφίτη δεν διαρκεί περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα, χάρη στο καινοτόμο ανταλλακτικό. Μάλιστα, οι τιμές για τα αναλώσιμα φαίνονται ιδιαίτερα προσιτές και όλες οι συσκευές πωλούνται με «απόθεμα» ικανό για εκτύπωση αρκετών χιλιάδων σελίδων. Δικαιολογημένη, λοιπόν, η ονομασία του μοντέλου, HP Neverstop Laser…

Ιδιαίτερα σημαντική για την εμπειρία του χρήστη είναι, επίσης, η δυνατότητα (που διατίθεται, προφανώς, στα μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα) για έλεγχο της διαχείρισης των εκτυπώσεων μέσω κινητού τηλεφώνου και ανάλογης εφαρμογής, αλλά και η χρήση συντομεύσεων (Smart Tasks) για την εκτέλεση συχνών ή επαναλαμβανόμενων διαδικασιών.

Σχολιάζοντας το σημερινό στίγμα της αγοράς, ο γεν. διευθυντής της ΗΡ έκανε λόγο για αυξητικές τάσεις στις πωλήσεις εκτυπωτών (η IDC είχε ήδη ανακοινώσει +8% για το πρώτο τρίμηνο φέτος, σε σχέση με πέρυσι), την οποία απέδωσε στην μετεκλογική αλλαγή ψυχολογίας, προς το θετικότερο, φυσικά. Ολοκληρώνοντας το σκέλος των ερωταπαντήσεων, το NetFAX ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες για το επόμενο κύμα, το οποίο θα αφορά στους τρισδιάστατους εκτυπωτές, που η ΗΡ ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά πριν από το τέλος του χρόνου, τόσο για πλαστικό, όσο και για μέταλλο.

Ο Ν. Χρηστάκης επιβεβαίωσε αυτό το χρονοδιάγραμμα, δηλώνοντας ότι στην παρούσα φάση γίνεται προσεκτική επιλογή των μελλοντικών εξουσιοδοτημένων συνεργατών, με δεδομένο ότι στον συγκεκριμένο χώρο είναι αναγκαία η εξειδίκευση για τη σωστή εξυπηρέτηση κάθε πελάτη.