Η μονάδα ISG της Dell στην Ευρώπη

Η Dell ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της Dell Industry Solutions Group (ISG) στην Ευρώπη.  Η ISG θα επικεντρωθεί σε λύσεις OEM, προσφέροντας τυπικές και προσαρμοσμένες λύσεις σε κατασκευαστές συσκευών και εταιρείες που χρησιμοποιούν ενσωματωμένο ή προσαρτώμενο υπολογιστικό υλικό ως “εγκέφαλο” μιας μεγαλύτερης λύσης ή μηχανήματος που προωθούν στους πελάτες τους.  Η ISG θα στοχεύει σε μια σειρά κλάδων, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού εξοπλισμού, των συσκευών δικτύου, του βιομηχανικού αυτοματισμού και της ασφάλειας.

Νέο handheld από τη Motorola

Η Motorola παρουσίασε ένα νέο handheld, το οποίο σχεδιάστηκε για να λειτουργεί σε σκληρές συνθήκες και απευθύνεται σε εργαζόμενους στους τομείς των logistics, των πωλήσεων και των υπηρεσιών. To MC75 υποστηρίζει δίκτυα 3G, έχει ενσωματωμένο δέκτη GPS και κάμερα ανάλυσης 2 megapixels. To MC75 θα αποτελέσει την εξέλιξη του MC70, το οποίο είχε παρουσιαστεί με το brand της Symbol. H συσκευή θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούλιο με τιμές που θα κυμαίνονται από 2.600 έως 3.000 δολάρια. Το MC75 υποστηρίζει δίκτυα 3,5G HSDPA, διαθέτει κάμερα ανάλυσης 2MP με flash και αυτόματη εστίαση, έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης και λειτουργικό σύστημα Windows Mobile 6. Επίσης, οι τιμές που αναφέρθηκαν για το προϊόν αφορούν την αγορά των Η.Π.Α.

3 Διακρίσεις για την Cosmote

Τρεις διακρίσεις απέσπασε η Cosmote κατά την απονομή των βραβείων του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, «Mobile Awards 2008». Η Cosmote βραβεύτηκε ως το «Δίκτυο της Χρονιάς», διάκριση που αποσπά για 4η συνεχή χρονιά, ενώ το Cosmote Freeze αναδείχθηκε ως το «Καλύτερο Τιμολογιακό Πακέτο Κινητής». Τέλος, η Cosmote βραβεύτηκε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Κοινωνικό έργο από τη Vodafone

Η Vodafone συμμετείχε για 2η συνεχή χρονιά στην έκθεση Καλών Πρακτικών του συνεδρίου «Κοινωνικώς Επιχειρείν ‘08 – Αξίες και Πρακτικές Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας», παρουσιάζοντας το πρόγραμμα ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ, το έντυπο «Οδηγός Κινητής Τηλεφωνίας για Γονείς» και το πρόγραμμα «Τηλεϊατρικής», το οποίο επιτρέπει την εξέταση ασθενών με χρόνιες παθήσεις σε 17 περιφερειακά ιατρεία σε όλη την Ελλάδα.

Νέα υπηρεσία από τη Newsphone

Η Newsphone Hellas παρουσίασε μια νέα τηλεφωνική υπηρεσία, η οποία στον αριθμό 14814 ενημερώνει για την ώρα Ελλάδας με ακρίβεια δευτερολέπτου και παράλληλα ανακοινώνει την ονομαστική γιορτή της ημέρας.

Μετά την Ericsson και η Nortel υποστηρίζει το LTE

H Nortel είναι ένας από τους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού που δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από τη μείωση επενδύσεων του τηλεπικοινωνιακού κλάδου και έτσι θα πρέπει να εστιάσει τα κονδύλια έρευνας και ανάπτυξης. Ωστόσο, η εταιρεία δε στρέφει τελείως την πλάτη της στο WiMax, καθώς πρόκειται να συνεργαστεί με την Ισραηλινή Alvarion, για την παραγωγή WiMax προϊόντων. Οι δύο εταιρείες λειτουργούν συμπληρωματικά, καθώς η Alvarion εξειδικεύεται σε τεχνολογία ασύρματων δικτύων, ενώ η Nortel μπορεί να προσφέρει τα core network και backhaul συστήματα.

Η Intracom Telecom εισέρχεται στην αγορά της Ινδίας

Στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης, η Intracom Telecom έχει αναλάβει την ολοκληρωμένη προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων ραδιοζεύξεων (radio-relay links), για την επέκταση του δικτύου της Shyam Telelink στην περιοχή του Rajasthan. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε μήνες.

Ο Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, δήλωσε: «Η ανάληψη του συγκεκριμένου έργου στην Ινδία, μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να εισέλθουμε σε μια νέα για εμάς αγορά με την ευρέως εφαρμοσμένη σειρά προϊόντων μας, τα συστήματα ραδιοζεύξεων Intralink. Προσβλέπουμε στην εμπορική εξάπλωση του εξοπλισμού μας στην Ινδία και την ευρύτερη περιοχή στο άμεσο μέλλον».

Στη Netplex η δομημένη καλωδίωση

Σύμφωνα με τη Netplex, το Κέντρο Τεχνολογίας και κυρίως το νέο data center της Αγροτικής Τράπεζας, είναι τα μοναδικά στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που διαθέτουν διαθεσιμότητα 2Ν (99,999%) σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και σε αυτό της Δομημένης Καλωδίωσης. Για την υλοποίηση του έργου η Netplex χρησιμοποίησε συστήματα της ελβετικής εταιρείας Reichle & De-Massari, τα οποία υποστηρίζουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες μέχρι 10 Gbps και είναι σε θέση να καλύψουν επερχόμενες τεχνολογίες μέχρι 100 Gbps.

Έργο της On Telecoms για την Αγροτική Τράπεζα

Η συνολική χωρητικότητα του προσφερόμενου κυκλώματος είναι 5Gb, προσφέροντας μια ικανή λύση ώστε να υποστηρίξει το ήδη σχεδιασμένο Storage Back-up και Disaster Recovery Site σύστημα, μέσω κυκλωμάτων (Fiber To The Building).