Έρευνα της ABI Research για την τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης LTE

Αν και η τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης LTE δεν αναμένεται να είναι εμπορικά διαθέσιμη πριν από το 2010, μια έρευνα της ABI Research προβλέπει ότι μέχρι το 2013 θα υπάρχουν περισσότεροι από 32 εκατ. συνδρομητές που θα χρησιμοποιούν υπηρεσίες βασισμένες στην τεχνολογία αυτή. Τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας – China Mobile, Vodafone και Verizon – έχουν ανακοινώσει ότι θα κάνουν επενδύσεις στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

ADSM Clock 30 από την Wind

Το πακέτο ADSM Clock 30 είναι μια προσφορά της Wind μόνο για νέους συνδρομητές, στους οποίους δίνει τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση 30 ωρών μέσω ασύρματης σύνδεσης με κόστος 20 ευρώ ανά μήνα. Ο χρήστης πρέπει να καταναλώνει το διαθέσιμο χρόνο στο διάστημα ενός μήνα από την έναρξη της υπηρεσίας και προκειμένου να έχει πρόσβαση θα πρέπει να προμηθευτεί κάποιο modem. Η προσφορά ισχύει μέχρι 30/9/2008.

Βγήκε η πρώτη ομάδα πιστοποιημένων στελεχών κατά ISO 20000

Ανάλογο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το ISO20000 Implementation&Consulting Course, είναι και το ISO20000 Internal Auditor course,το οποίο δίνει τη δυνατότητα πιστοποίησης εσωτερικών και εξωτερικών πελατών, είτε τμήματος IT είτε εταιρείας με απευθείας αντικείμενο  IT. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι προγραμματισμένο από το ΑΙΤ και την Quint
για τις 8 και 9 Ιουλίου.

Επίσης, το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ITIL v3 Foundation με την προσομοίωση Wall Street, είχε 100% πληρότητα και 100% επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης που ακολούθησαν. Το επόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ITIL v3 Foundation, πρόκειται να πραγματοποιηθεί από 18 έως 20 Ιουνίου.

Στις 18 Ιουνίου ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετόχων της hellas on line

Μετά τη συγχώνευση, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται πλέον σε  80.815.385,40 ευρώ, διαιρούμενο σε 95.076.924 άυλες, Κοινές Ονομαστικές μετά ψήφου, μετοχές, νέας ονομαστικής αξίας 0,85 ευρώ εκάστης.

14,1 δισ. δολάρια η αγορά του middleware το 2007

Βάσει των στοιχείων που παρουσιάστηκαν σε έρευνα της Gartner, η IBM ηγείται της αγοράς με κύκλο εργασιών 4,1 δις δολάρια και μερίδιο 28,9%, ενώ η BEA Systems βρίσκεται στη 2η θέση με κύκλο εργασιών 1,3 δις δολάρια και μερίδιο 9,3%. Η Oracle, η οποία έχει εξαγοράσει τη BEA Systems καταλαμβάνει την 3η θέση με κύκλο εργασιών 1,2 δις δολάρια και μερίδιο 8,5%.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο κύκλος εργασιών του λογισμικού middleware ξεπέρασε τον κύκλο εργασιών του enterprise software, ενώ υπολείπεται του κύκλου εργασιών των πωλήσεων βάσεων δεδομένων, αν και η διαφορά είναι μικρότερη από προηγούμενες χρονιές.

H Google θα διοχετεύσει τεχνολογία στη Yahoo

Η τεχνολογία αφορά συσχετισμό διαφημίσεων με αποτελέσματα αναζητήσεων. Σύμφωνα με τη Yahoo, η συμφωνία αναμένεται να αποφέρει 800 εκατ. δολάρια επιπλέον έσοδα ένα χρόνο μετά την υλοποίησή της. Η συμφωνία θα πρέπει να έχει έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού των Η.Π.Α., κάτι που αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι δεν θα είναι εύκολο. Η συνεργασία των δύο εταιρειών αναμένεται να επεκταθεί πέρα από τον τομέα της διαφήμισης, καθώς οι δύο εταιρείες σκέφτονται να “ανοίξουν τα σύνορα” των Instant Messaging υπηρεσιών τους. 

Στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της HP, Mark Hurd

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψή του στην ελληνική αγορά, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε με στελέχη της αγοράς πληροφορικής και πελάτες της εταιρείας, κυρίως από τον τραπεζικό και τηλεπικοινωνιακό κλάδο. Η αύξηση του όγκου των παγκόσμιων δεδομένων και η εναρμόνιση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με την προστασία του περιβάλλοντος, είναι δύο από τα θέματα, στα οποία εστίασε την προσοχή του, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία της πρόσφατης εξαγοράς της EDS.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Mark Hurd «Tα επόμενα χρόνια θα υπάρξει μεγαλύτερος όγκος δημιουργίας δεδομένων, απ’ ότι υπήρξε μέχρι σήμερα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μέχρι σήμερα μόλις το 2% του παγκόσμιου περιεχομένου έχει ψηφιοποιηθεί και ο ρυθμός ψηφιοποίησης διπλασιάζεται κάθε 12 μήνες γεγονός που διαμορφώνει μεγάλες ευκαιρίες για την αγορά πληροφορικής».

Μπάμπης Μαζαράκης και Βαρβάρα Παναγοπούλου αποχωρούν από τη Vodafone

Τη θέση του Human Resources Director αναλαμβάνει ο Ηλίας Μοσχονάς, προερχόμενος από τον όμιλο Τιταν, όπου από το 2000 κατείχε τη θέση του Group Human Resources Director.  Ο Η. Μοσχονάς έχει  30ετή  πορεία στον τομέα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού σε εταιρείες εντός και εκτός Ελλάδος, όπως η Colgate- Palmolive, Pepsico, Βιοχάλκο και Diageo.

Ο Μπάμπης Μαζαράκης εντάχθηκε στη Vodafone Ελλάδας το 1999 και έκτοτε ανέλαβε τις θέσεις του Chief Financial Officer, CEO Ουγγαρίας και Chief Operating Officer. Η Βαρβάρα Παναγοπούλου εντάχθηκε στο δυναμικό της Vodafone το 2004 ως Human Resources Director, προερχόμενη από πολυεθνικές εταιρείες όπως Procter & Gamble, DHL Int’l και The Coca-Cola company.

Συνεργασία των Financial Times με την BOUSSIAS

Το Συνέδριο «Banking on Greece» συγκεντρώνει σημαντικά τοπικά και διεθνή στελέχη, decision makers και experts οι οποίοι αναλύουν και αξιολογούν τους τρόπους με τους οποίους αναπτύσσονται οι κλάδοι των χρηματοπιστωτικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, καθώς και την προοπτική τους για περαιτέρω επενδύσεις και επέκταση. Το Συνέδριο εξετάζει και αναλύει κρίσιμα στρατηγικά ζητήματα, όπως:
• Εξελίξεις της Ελληνικής Οικονομίας και Τραπεζικός Κλάδος
• Ανάπτυξη και ενίσχυση σημαντικών αγορών του ελληνικού Τραπεζικού κλάδου
• Σημαντικές εξελίξεις στην Κεφαλαιαγορά της χώρας
• Διεθνής επέκταση στη Ν.Α. Ευρώπη και πέρα από αυτή
Επίσημες εκδόσεις του στρατηγικού αυτού συνεδρίου είναι το διεθνούς κύρους τραπεζικό περιοδικό των Financial Times «The Banker» και το μοναδικό Ελληνικό περιοδικό, αποκλειστικά για το τραπεζικό management, «Banker’s Review» της BOUSSIAS.