Η ΝΤΤ DoCoMo εξαγοράζει μερίδιο της TM International

Η ΝΤΤ DoCoMo υπέγραψε προσύμφωνο για την εξαγορά μεριδίου 30% της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας του Bnagladesh, TM International, έναντι 350 εκατ. δολ. σε μια προσπάθεια να εισέλθει δυναμικά στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της χώρας. Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της Μαλαισίας TM International Bhd. θα συνεχίσει να κατέχει το 70% της εταιρείας.

Σημαντική μείωση των αδειών περί πνευματιικών δικαιωμάτων από την Microsoft

Ομοσπονδιακές και πολιτειακές αντιμονωπολιακές αρχές των ΗΠΑ «χειροκρότησαν» την Microsoft για τη σημαντική μείωση των αδειών περί πνευματικών δικαιωμάτων που χρέωνε σε εξωτερικούς παραγωγούς λογισμικού προκειμένου αυτοί να έχουν πρόσβαση στα λειτουργικά της συστήματα. Η Microsoft έδωσε ελεύθερη πρόσβαση μέσω του Internet σε χιλιάδες τεχνικά έγγραφα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γράψει κανείς ένα πρόγραμμα συμβατό με τα λειτουργικά συστήματα της εταιρείας.

Η ΗΡ αναδιοργανώνει την υψηλής κερδοφορίας δραστηριότητα των εκτυπωτών της

Ο διευθυντής της μονάδας, Vyomesh Joshi δήλωσε ότι οι πέντε επιχειρησιακές μονάδες της μονάδας εκτυπωτών θα μειωθούν σε τρεις σε μια προσπάθεια να καταστούν πιο παραγωγικές σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον στο οποίο οι καταναλωτές και οι μικρές επιχειρήσεις βασίζονται ολοένα και λιγότερο στις εκτυπώσεις. «Οι αλλαγές θα είναι σημαντικές αλλά απαραίτητες για τη μελλοντική μας ανάπτυξη», σημείωσε ο Joshi.

Η CA παρουσίασε το CA GRC Manager 1.5

Η νέα έκδοση βοηθάει τους οργανισμούς στη διαχείριση των επιχειρησιακών πολιτικών για όλον τον κύκλο ζωής τους, στο συσχετισμό και την ανάλυση βασικών δεικτών απόδοσης και ανάπτυξης, και στην αυτοματοποίηση της διαχείρισης των προγραμμάτων GRC για τη διευκόλυνση της επίτευξης κορυφαίας απόδοσης.

Διημερίδα με τίτλο «Διαχείριση Χρώματος & Επαγγελματική εκτύπωση»

H Άνοδος ΑΕ και το Adobe Magazine συμμετέχουν στη Διημερίδα με τίτλο «Διαχείριση Χρώματος & Επαγγελματική εκτύπωση» που διοργανώνεται από το περιοδικό «Φωτογράφος & Photobusiness» και θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Ιουνίου στο πολιτιστικό Κέντρο Δαϊς (Οδός Μεσογείων 151 παράδεισος Αμαρουσίου).

Η Sony Ericsson παρουσίασε δύο νέες συσκευές, σχεδιασμένες για συνεχή επικοινωνία

Το J132 έχει πολύ καλούς χρόνους ομιλίας και αναμονής, φακό και ραδιόφωνο FM. Το Κ330, επιπλέον από τα παραπάνω, έχει κάμερα και Bluetooth αλλά παραμένει ένα εξίσου απλό τηλέφωνο.

Η Αlpha Copy / Nokia παρουσίασε τον υπολογιστή πολυμέσων Nokia N78

Η Αlpha Copy / Nokia παρουσίασε το Nokia N78, έναν υπολογιστή πολυμέσων που συνδυάζει μουσική, πλοήγηση και φωτογραφία με όλα τα πλεονεκτήματα της φορητότητας. Το Nokia N78 είναι σχεδιασμένο για να αξιοποιεί τις νέες εφαρμογές των υπηρεσιών Nokia, συμπεριλαμβανομένων και των Nokia Music Store, Nokia Maps και Share on Ovi – μία νέα διαδικτυακή υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους να μοιράζονται τα προσωπικά τους αρχεία. Το Nokia N78 αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2ο τρίμηνο του 2008.

To EU Kids Online Network ξεκίνησε τη λειτουργία του

To EU Kids Online Network (www.eukidsonline.net) που τελεί υπό την αιγίδα του προγράμματος Safer Internet (2005-2008) και Safer Internet Plus (2009-2013) ξεκίνησε τη λειτουργία του, με στόχο να διεξάγει συστηματικές συγκριτικές μελέτες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με αντικείμενο την εμπειρία των παιδιών και των νέων στο διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες. Το Δίκτυο απαρτίζουν ακαδημαϊκοί, ερευνητές και εκπρόσωποι ΜΚΟ, ενώ τις εργασίες συντονίζει η καθηγήτρια Sonia Livingstone του τμήματος Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Department of Media and Communications), London School Of Economics.

H ΑST ολοκλήρωσε την κατασκευή του portal www.olasepaketo.gr

H ΑST ολοκλήρωσε την κατασκευή του portal www.olasepaketo.gr, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει πολύ σύντομα το σημείο αναφοράς της αναζήτησης και διαφήμισης των επιχειρήσεων που σχετίζονται με το έτοιμο φαγητό.

Νέα έκδοση του λογισμικού πελατοκεντρικής διαχείρισης Sugar 5.1

Η Qualisys διαθέτει στην Ελληνική αγορά τη νέα έκδοση του λογισμικού πελατοκεντρικής διαχείρισης Sugar 5.1 της Αμερικάνικης εταιρείας SugarCRM, η οποία ενσωματώνει πληθώρα νέων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων.