Το CA Clarity PPM στο Leaders Quadrant της αναφοράς της “Magic Quadrant for IT Project and Portfolio Management Applications”

Το CA Clarity PPM παρέχει στους οργανισμούς δυνατότητες διαχείρισης έργων και χαρτοφυλακίων (PPM). Η CA παρουσιάζει την τελευταία έκδοση του CA Clarity PPM στο PPM Summit που ολοκληρώνεται σήμερα στο Orlando.

Εορτασμός για τα 60 χρόνια Ψηφιακών Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Manchester

Η εκδήλωση «Digital 60’s» είναι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 60ή επέτειο του πρώτου στον κόσμο ψηφιακού υπολογιστή με αποθηκευμένο πρόγραμμα, τον οποίο σχεδίασε και υλοποίησε το Πανεπιστήμιο του Manchester τον Ιούνιο του 1948.

Στον εορτασμό των «Digital 60’s» θα μιλήσουν: ο δρ. Steve Furber, Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Manchester και ο δρ. Οδυσσέας Χαραλάμπους, Γενικός Διευθυντής, Ελλάδα-Κύπρος-Μάλτα της Cisco. Η Cisco στηρίζει την εκδήλωση ως Μεγάλος Χορηγός.

Η ATC στη Λισαβόνα

Στις 23 και 24 Ιουνίου λαμβάνει χώρα στη Λισαβόνα η ετήσια συνέλευση της Ένωσης των Μεσογειακών Πρακτορείων Ειδήσεων. Η Athens Technology Center θα είναι χορηγός της εκδήλωσης, στο πλαίσιο της οποίας θα αναπτύξει το θέμα “NEWS ASSET – Multimedia newsroom and multi-channel delivery”.

Νέο προϊόν από την Compucon

H Compucon, η οποία δραστηριοποιείται σε λύσεις τηλεματικής παρουσίασε το προϊόν Safemate, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσωπική ασφάλεια και εντοπισμό παιδιών, ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Νέα προϊόντα από τη D-link

Ενώ, σύμφωνα με τη D-Link η λειτουργική απόδοση των συγκεκριμένων switch παραμένει αμετάβλητη, ο σχεδιασμός τους δεν περιλαμβάνει ανεμιστήρα, συνεισφέροντας έτσι σε ένα ήσυχο περιβάλλον με μικρότερες εκροές θερμότητας.

Τα προϊόντα που είναι είδη διαθέσιμα με ενσωματωμένη τη νέα τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας, είναι τα εξής: D-Link Web Smart 16-θυρο (DGS-1216T) και 24-θυρο (DGS-1224T). Το 48-θυρο DGS-1248T θα είναι διαθέσιμο στην αγορά το φθινόπωρο του 2008.

Η SAS στο τεταρτημόριο των ηγετών του Magic Quadrant για διαχείριση του λειτουργικού κινδύνου

Σύμφωνα με την μελέτη, “To τεταρτημόριο των ηγετών απαρτίζεται από προμηθευτές που παρέχουν εφαρμογές λογισμικού οι οποίες προσδιορίζουν τόσο τις ποιοτικές όσο και τις ποσοτικές πλευρές της διαχείρισης κινδύνου του ORM (Operational Risk Management)”.

Οι συγκεκριμένοι προμηθευτές έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδο αποδοχής από την αγορά και επιτρέπουν μια συνολική άποψη του λειτουργικού κινδύνου σε όλο το εύρος της επιχείρησης, σε σύγκριση με τους αυτόνομους μηχανισμούς υπολογισμού του κινδύνου, ή τα εργαλεία που παρέχουν αναφορές ελέγχου και συμμόρφωσης.

Με άλλα λόγια, παρέχουν μια περισσότερο ολοκληρωμένη επιχειρηματική προσέγγιση του λειτουργικού κινδύνου συνδέοντάς τον με το CPM (Collaborative Performance Management). Διαθέτουν συμπαγείς οργανωτικές δομές και επαγγελματικές υπηρεσίες.” Στον τομέα του λειτουργικού κινδύνου, η SAS διαθέτει πελάτες σε 28 χώρες σε όλα τα σημεία του πλανήτη, από την Αυστραλία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, το Μεξικό, τη Σαουδική Αραβία και το Ην. Βασίλειο μέχρι τις ΗΠΑ.

Εκτός από το upgrade χρεώνεται και το downgrade

Οι χρήστες που ζητούν τα Windows XP στη θέση των Vista έχει αναγκάσει αρκετές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Dell να προσφέρουν downgrade service για τους πελάτες τους, το οποίο και χρεώνουν. Μεταξύ των κατηγοριών που προσφέρεται αυτή η υπηρεσία είναι και υπολογιστές που απευθύνονται σε gamers, οι οποίοι συναντούν αρκετά προβλήματα συμβατότητας με τα Vista. Ωστόσο, η υπηρεσία αφορά και σειρές που απευθύνονται σε επιχειρήσεις, όπως οι Vostro και Latitude.

Η Cosmos εμπορικός συνεαργάτης της Avaya

Οι τρεις κύριοι τομείς λύσεων που παρέχονται από την Cosmos είναι IP telephony, Contact Centers και Unified Communication. Πρόσφατα, ο Δημήτρης Δάφνης, Πρόεδρος της Cosmos είχε διατυπώσει την άποψη ότι το 2008, ο τομέας του unified communication θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους τομείς ανάπτυξης της εταιρείας.

Νέο έργο για την Intracom Jordan

Συγκεκριμένα, το έργο ανατέθηκε στην Intracom Jordan μετά από διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν μεγάλες εταιρίες πληροφορικής και αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, διαμόρφωση και μετάπτωση του εξοπλισμού EMC της Paltel. Η λύση θα υλοποιηθεί σε 2 φάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν την ενοποίηση της αποθήκευσης, των υποδομών και των σέρβερ, τόσο της Paltel όσο και της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας του ομίλου, Jawal.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Intracom Jordan έχει σημαντική παρουσία στην περιοχή της ΕΜΕΑ, έχοντας αναλάβει μεγάλα και σύνθετα έργα για κυβερνήσεις, εταιρίες τηλεπικοινωνίας και μεγάλες επιχειρήσεις, όπως το σύστημα κεντρικής διαχείρισης των οικονομικών του Υπουργείου Οικονομικών της Ιορδανίας και την υλοποίηση λύσεων για τον Όμιλο Sonatel στη Σενεγάλη, τη Mobilink στο Πακιστάν και τη Fastlink στην Ιορδανία, μεταξύ άλλων.

Νέα συνεργασία για την Alpha Grissin Infotech

Η εταιρεία Knurr με συνεχή ιστορία 75 ετών προσφέρει τυποποιημένα  συστήματα  ικριωμάτων και ερμαρίων υψηλής τεχνολογίας  και αξιοπιστίας, αλλά και λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες του χρήστη για  IT Rooms έως μεγάλα Data Centers.

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, η Alpha Grissin Infotech αναδεικνύεται σε κύριο συνεργάτη της Knurr στην ελληνική αγορά με τα προϊόντα όπως Racks, Active Components, Climate Control Systems, Outdoor Cabinets, Workstation Systems και Mobile Workstations.