To Microsoft Forefront παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά των περασμένο Δεκέμβριο και είναι ένα antivirus και file & content filtering λογισμικό.
Issue: NF 1690
Η SAP Hellas χορηγός σε ημερίδα της Sun
Η ημερίδα έχει τον τίτλο “The ECO Advantage: Economy and Ecology in the modern Secure and Open DataCenter”. Εκ μέρους της SAP Hellas, ο Μάνος Ραπτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, θα παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο οι λύσεις της SAP ενοποιούνται στα συστήματα της SUN Microsystems.
Νέα βελτιωμένη προσφορά από τη Vivodi
Συγκεκριμένα, η ταχύτητα σύνδεσης στο Internet για το πακέτο Telefonet+ αυξάνεται στα 24 Mbps, ενώ οι συνδρομητές έχουν και δυνατότητα για απεριόριστες κλήσεις προς 21 επιλεγμένους διεθνείς προορισμούς. Για την υπηρεσία Cable TV, η ταχύτητα πρόσβασης στο Internet διαμορφώνεται στα 20 Mbps και προστίθενται απεριόριστες κλήσεις προς 21 επιλεγμένους διεθνείς προορισμούς. Η προσφορά ισχύει μέχρι 30 Ιουνίου.
116 χιλιάδες ευρώ αποζημιώσεις σε μέλη της BSA
Οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν από τις επιχειρήσεις αυτές στις εταιρείες μέλη της BSA ανέρχονται συνολικά σε 116.000 ευρώ, με την υψηλότερη αποζημίωση να φθάνει στα 45.436 ευρώ.
3 σε 1 από τη Wind
Το πακέτο αφορά νέους και παλαιούς συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας με συμβόλαιο, οι οποίοι μπορούν να συνδυάσουν οποιοδήποτε οικονομικό πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας WIND, με οποιοδήποτε πρόγραμμα σταθερής τηλεφωνίας & ΑDSL Internet Double Play από το ιδιόκτητο δίκτυο της Tellas και επωφελούνται από 12 ευρώ έως και 75 ευρώ ετησίως, στο μηνιαίο πάγιο του προγράμματος κινητής τηλεφωνίας Wind.
Βελτιωμένο το Vodafone Passport
Η βελτίωση της υπηρεσίας αφορά στη χρήση της από χρήστες καρτοκινητής τηλεφωνίας, αλλά και στη μείωση κατά 20% της υπάρχουσας χρέωσης. Επίσης, η Vodafone επεκτείνει τη λειτουργία της υπηρεσίας σε μακρινούς προορισμούς, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Νότια Αφρική, το Μπαχρέιν κ.α.
Νέα web camera από τη Logitech
H QuickCam Vision Pro χρησιμοποιεί αισθητήρα 2 megapixels και έχει δυνατότητα να εστιάσει ακόμα και σε λήψεις από απόσταση 10 εκατοστών. Η κάμερα αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε ΗΠΑ και Ευρώπη από τον Ιούλιο. Η συνιστώμενη τιμή λιανικής για την ευρωπαϊκή αγορά είναι τα 99,99 ευρώ.
Με 16 πυρήνες ο νέος επεξεργαστής Niagara της Sun
Η έκδοση του Niagara που είναι τώρα εμπορικά διαθέσιμη διαθέτει 8 πυρήνες και μπορεί να διαχειριστεί μέχρι 8 threads λογισμικού ανά πυρήνα. Η σειρά UltraSPARC Tx που χρησιμοποιεί η Sun στους Sparc servers θεωρείται εμπορική επιτυχία για την εταιρεία, καθώς αποφέρει περισσότερα από 1 δις δολάρια στο ταμείο της ετησίως.
Η Sunlight θα επενδύσει 50 εκατ. ευρώ στη Θράκη
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Συστήματα Sunlight, Χρήστος Καρτάλης «Αυτή τη στιγμή στο Νέο Όλβιο Ξάνθης λειτουργεί ένα εργοστάσιο σύγχρονων προδιαγραφών που διαθέτει 6 μονάδες παραγωγής. Οι νέες επενδύσεις θα ενισχύσουν περαιτέρω την τοπική οικονομία και θα αυξήσουν τις θέσεις απασχόλησης στο εργοστάσιο από 500 εργαζόμενους που είναι σήμερα σε 650».
Οι νέες επενδύσεις στοχεύουν σε τριπλασιασμό της παραγωγής των βιομηχανικών συσσωρευτών, στην εκκίνηση παραγωγής διοξειδίου του μολύβδου, ως πρώτη ύλη την οποία μέχρι τώρα η εταιρεία εισήγαγε και στη δημιουργία του πρώτου εργοστασίου ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ελλάδα.
Σχετικά με την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας αλλά και της θέσης της στην παγκόσμια αγορά ο Στάθης Μπάμπαλης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε, « Το 2008 ο κύκλος εργασιών μας θα ανέλθει στα 154 εκατομμύρια ευρώ, επιτυγχάνοντας έτσι αύξηση της τάξεως του 45%. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το 80% αυτού του τζίρου αφορά σε εξαγωγές, εφόσον έχουμε καταφέρει να διανέμουμε τα προϊόντα μας σε περισσότερες από 100 χώρες κι έχουμε πάνω από 1600 πελάτες παγκοσμίως.
Συνεργασία της Airties με την Πλαίσιο
Η τουρκική Airties ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία γραφείου της στην Ελλάδα, με σκοπό να ισχυροποιήσει τη θέση της στον τομέα του ασύρματου εξοπλισμού δικτύωσης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικιακούς χρήστες.
Με αφορμή την επίτευξη της συγκεκριμένης συμφωνίας ο κος Στάθης Δημητριάδης, Sales Manager της AirTies για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής δήλωσε σχετικά: «Η έναρξη της διάθεσης των προϊόντων AirTies από την αλυσίδα καταστημάτων Πλαίσιο, αποτελεί για εμάς ένα πρώτο βήμα για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων που έχουμε θέσει και την εδραίωση της εταιρίας στην ελληνική αγορά».