Καμία πρόθεση να πουληθεί το 49% της Intracom Telecom

“Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να ασκήσουμε το δικαίωμά μας να πουλήσουμε το 49% της Intracom Telecom στη ρωσική Sitronics, παρά το έντονο ενδιαφέρον των Ρώσων”. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Σωκράτης Κόκκαλης από το βήμα της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Intracom Holdings.

Σημειώνεται ότι, βάσει του option η Intracom μπορεί να πουλήσει σε τιμή που δεν θα υπολείπεται τα 160 εκατ. ευρώ.

Νέο λογισμικό της SAS

Η AMR Research εκτιμά ότι ο σχεδιασμός και η πρόγνωση της ζήτησης θα απαιτήσουν ένα ποσοστό μεριδίου της τάξης του 12% επί των συνολικών δαπανών για εφαρμογές διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας (SCM), με ένα μέσο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης 6% μέχρι το 2011.

Νέα μοντέλα από τη Juniper

Τα SA 2500, SA 4500  και SA 6500 καλύπτουν τις ανάγκες πρόσβασης για δέκα έως δεκάδες χιλιάδες χρήστες και απευθύνονται σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να δώσουν απλή, ασφαλή και ελεγχόμενη απομακρυσμένη πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο.

Επενδύει στην Ευρώπη η LG

Τα εγκαίνια του κέντρου αντικατοπτρίζουν τη νέα επιχειρηματική στρατηγική της LG, στα πλαίσια της οποίας έχουν ενισχυθεί οι επενδύσεις για έρευνα και ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο. Η LG, μέσα στο 2008, θα προβεί σε επενδύσεις συνολικού ύψους πάνω από 4,8 εκατομμύρια δολάρια σε σχεδιαστικά προγράμματα.

Το πρώτο προϊόν αποκλειστικά ευρωπαϊκού σχεδιασμού θα είναι μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Design της LG θα φιλοξενεί μέχρι το 2009 μία πολυεθνική ομάδα 22 εξειδικευμένων σχεδιαστών από ολόκληρη την Ευρώπη.

Εγγύηση 3 ετών στη σειρά HP Officejet Pro

Η δυνατότητα δωρεάν εγγύησης διάρκειας 3 ετών, ισχύει για αγορές που θα πραγματοποιηθούν στο χρονικό διάστημα από 5 Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2008 και για εγγραφές που θα γίνουν ηλεκτρονικά στο www.hp.com/eur/mybusiness.

Νέα φορητά από τη Fujitsu

Το Lifebook P8010 μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυα UMTS, WLAN και Bluetooth. To Lifebook P1620 ζυγίζει λιγότερο από 1 κιλό, διαθέτει οθόνη 8,9 ίντσες, η οποία μπορεί να περιστραφεί εύκολα και να μετατρέψει το φορητό σε tablet PC.

Αυξημένες οι πωλήσεις του ομίλου Κωτσόβολος

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 495,3 εκατ. ευρώ έναντι 437 εκατ. ευρώ την περσινή περίοδο. Η αύξηση των πωλήσεων σε ισοδύναμο αριθμό καταστημάτων ανήλθε στο 4%.Οι κατηγορίες προϊόντων που αυξήθηκαν σημαντικά περιλαμβάνουν τις μεγάλες επίπεδες τηλεοράσεις, τα MP3 players (i-Pods) και τα laptops.

Δεν θα δίσταζαν να μετακινηθούν οι Έλληνες για καλύτερη εργασία

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της Manpower, το 87,7% των Ελλήνων που πήραν μέρος στην Έρευνα δήλωσαν ότι θα άλλαζαν πόλη ή χώρα για εργασιακούς λόγους, ποσοστό υψηλότερο τόσο από τον παγκόσμιο Μέσο Όρο (78%), όσο και από τον Μέσο Όρο της περιφέρειας ΕΜΕΑ (75%).

To Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ιταλία είναι οι τρεις χώρες στις οποίες θα προτιμούσαν να μετοικήσουν οι Έλληνες που συμμετείχαν στην έρευνα της Manpower, ενώ το 30,3% του ελληνικού δείγματος δήλωσε πρόθυμο να μετακινηθεί οπουδήποτε στον κόσμο. Η Έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε on-line, τον Απρίλιο 2008,  με τη συμμετοχή συνολικά 31,574 ατόμων από 38 διαφορετικές χώρες, μεταξύ αυτών και 1.079 Έλληνες.

Η εξασφάλιση υψηλότερης αμοιβής αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο μετακίνησης για τους Έλληνες εργαζόμενους, σε ποσοστό 87,8%, ενώ ακολουθούν οι καλύτερες προοπτικές απασχόλησης με 71,7% και οι ευκαιρίες για ανάπτυξη της σταδιοδρομίας με 67,5%. “Όλο και περισσότεροι Έλληνες θα επέλεγαν να αναζητήσουν μία θέση εργασίας μακριά από τη βάση τους. Μάλιστα, το 38,6% όσων συμμετείχαν στην έρευνά μας έχουν ήδη μετακομίσει τουλάχιστον μία φορά για επαγγελματικούς λόγους, εντός (69%)  ή εκτός Ελλάδας (31%) δήλωσε η Δρ. Βενετία Κουσία, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Manpower.

Μέχρι το Μάρτιο του 2009 θα έχουν γίνει κερδοφόρες οι ζημιογόνες μονάδες της Sony

Ο Howard Stringer ανέφερε ότι από το 2005, η Sony κατάφερε να μειώσει τις προϊοντικές της κατηγορίες, να μειώσει κατά 10.000 άτομα το δυναμικό της και να κλείσει 11 μονάδες παραγωγής, προκειμένου να εξυγιάνει τα οικονομικά της.

Αυτό το φθινόπωρο η Sony θα ξεκινήσει να διανέμει ταινίες και TV shows με τη μορφή video streaming κατευθείαν στις τηλεοράσεις της σειράς Bravia, μέσω του Internet. Επίσης, μια υπηρεσία για download ταινιών θα είναι διαθέσιμη αρχικά στις Η.Π.Α. για τους κατόχους του Playstation 3, ενώ αργότερα η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε Ιαπωνία και Ευρώπη.

Θετική η εικόνα της αγοράς των servers στην περιοχή EMEA

Οι προμηθευτές με ισχυρό χαρτοφυλάκιο στο περιβάλλον x86, απέδωσαν καλύτερα και τα έσοδα στην ΕΜΕΑ έφθασαν τα 4,4 δις δολάρια αυξημένα κατά 4.8% από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, καθώς και η Μέση Ανατολή και Αφρική (CEMA) ήταν και πάλι οι ταχύτερες αναπτυσσόμενες περιοχές με έσοδα που αυξήθηκαν κατά 11.7% και 16.4% αντίστοιχα. Η Δυτική Ευρώπη κινήθηκε εξίσου καλά, καθώς παρουσίασε αύξηση εσόδων ύψους 2.8% για την ίδια περίoδο, συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο.

Τα έσοδα στην περιοχή της Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης καθώς και στην Μέση Ανατολή και Αφρική (CEMA) αυξήθηκαν με διψήφιους αριθμούς, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, για πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο, φθάνοντας συνολικά τα 850 εκατομμύρια δολάρια και χωρίς κανένα σημάδι επιβράδυνσης να αναμένεται στο άμεσο μέλλον. Οι πωλήσεις των server x86 στα 64 bits αυξήθηκαν 13.5% ετησίως. Τόσο οι πωλήσεις σε RISC όσο και σε CISC κινήθηκαν ελαφρώς προς τα κάτω, επιβεβαιώνοντας την μειωμένη τάση της αγοράς για τους non-x86 τύπους CPU.

Εντούτοις,  οι πωλήσεις σε RISC συνεχίζουν να κατέχουν το 29% από τα συνολικά έσοδα. Αντίθετα, οι Itanium-based EPIC servers αυξήθηκαν 32% ετησίως, φθάνοντας τα 389 εκατ. δολάρια και μέσα στα επόμενα τρίμηνα υπολογίζεται να ξεπεράσουν τα  500 εκατ. δολάρια.

Οι πωλήσεις των blades servers παρουσιάζουν ετήσια αύξηση εσόδων, ύψους 53,1%, ενώ και οι non-rack servers διατήρησαν το μερίδιο αγοράς τους στο 47.6%, χάρις στην σταθερή απήχηση που έχουν στον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τέλος, οι πωλήσεις σε Opteron αυξήθηκαν κατά 6.1% ετησίως, με την αγορά να αναμένει περαιτέρω αυξημένα αποτελέσματα, σαν συνέπεια της πρόσφατης κυκλοφορίας server από την HP, τη Dell και την Sun που τρέχουν σε AMD’s quad-core chips.