Νέο επαγγελματικό κινητό από τη Nokia

Το λεπτό Nokia E71 με πλήρες πληκτρολόγιο Qwerty και το με συρόμενο κάλυμμα  Nokia E66, εύκολα ενεργοποιούν μία ευρεία σειρά από προσωπικές και επαγγελματικές ανάγκες ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβάνουν Microsoft Exchange, τη μεγαλύτερη εταιρεία email. Και οι δύο συσκευές αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Ιούλιο.

Εκδήλωση του ΟΠΑ για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Οι φοιτητές έπρεπε να δημιουργήσουν και να καταθέσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο της ιδέας τους και ένα πρωτότυπο σύστημα που να λειτουργεί στο διαδίκτυο. Στην τελική φάση πέρασαν 8 ομάδες τα κριτήρια πρωτοτυπίας, βιωσιμότητας και πληρότητας του πλάνου και της εφαρμογής.

Εκδήλωση της Info-Quest για το Autocad

Με νέο πιο εύχρηστο Interface, πλήθος νέων χαρακτηριστικών,  εμπλουτισμένο με πρόσθετες βιβλιοθήκες εργαλείων και έμφαση στη 3D σχεδίαση και τη συνεργασία μεταξύ ομάδων, το νέο Autocad 2009, καθώς και οι κάθετες εξειδικευμένες εφαρμογές για αρχιτεκτονική, μηχανολογική, τοπογραφική σχεδίαση και GIS, προσφέρουν στους μηχανικούς ένα μοναδικό περιβάλλον εργασίας.

Infokiosks της Vatiras στην Νομαρχία Ιωαννίνων

Στην vatiras κατακυρώθηκε η προμήθεια δύο infokiosks της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων στα πλαίσια υλοποίησης της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IIIA Eλλάδα – Ιταλία 2000-2006, του έργου “Sul Cammino Di Enea”.

Πρόκειται για τα
infokiosk friendlyway Arctic 32 εξωτερικού χώρου και για το friendlyway Butler 17” εσωτερικού χώρου. Tα infokiosk Arctic 32 & Βutler 17”, κατασκευάζονται από τον Γερμανικό Οίκο Friendlyway A.G, του οποίου ο επίσημος και εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι η Vatiras.

Η Τεχνολογική αλλάζει έδρα

H Τεχνολογική Συστημάτων μεταφέρεται από την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008 στα νέα ιδιόκτητα γραφεία της στα Βριλήσσια. H νέα διεύθυνση είναι: Λεωφόρος Πεντέλης 11-13 & Μενελάου, Βριλήσσια.

Νέα backup συτήματα με τεχνολογία Data Deduplication από την HP

Η HP παρέχει δύο διαφορετικές μεθόδους για την αποφυγή αποθήκευσης επαναλαμβανόμενων αρχείων  ανταποκρινόμενη στην οικονομική δυνατότητα που έχουν οι διαφορετικές κατηγορίες πελατών. Για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η HP ενσωμάτωσε αυτήν τη λειτουργία στα HP StorageWorks D2D Backup Systems (D2D).

Για τις μεγάλες επιχειρήσεις, η HP προσφέρει τη λειτουργία με τα HP StorageWorks Virtual Library Systems (VLS). Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αξιοποιώντας τη λειτουργία data deduplication των συστημάτων HP D2D 2500 και 4000, επιτυγχάνουν ευκολία στη διαχείριση, προστασία και γρήγορη ανάκτηση δεδομένων. Για τις μεγάλες επιχειρήσεις, το HP VLS προσφέρει ταχύτατο backup δεδομένων γεγονός.

Σε συζητήσεις με στρατηγικούς επενδυτές και η Altec Telecoms

Η επί έξι χρόνια γενική διευθύντρια εταιρικών και οικιακών πελατών του ΟΤΕ, δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις της Altec Telecoms για πιθανές συνεργασίες με στρατηγικούς επενδυτές.  Οι σημαντικότεροι στόχοι της εταιρείας είναι η ανάπτυξη ιδιόκτητου τηλεπικοινωνιακού δικτύου και η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση του δικτύου πανελλαδικά μέσω εγκατάστασης στους κόμβους του ΟΤΕ, με 11 μέχρι στιγμής κόμβους, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ μέχρι το 2009 θα έχει υλοποιηθεί το 60% της γεωγραφικής κάλυψης και το 80% της πληθυσμιακής.

Με την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος, ύψους 32,96 εκατ. ευρώ, το οποίο και εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004, με αποτέλεσμα να επιχορηγείται κατά 30,44%, δηλαδή 10,2 εκατ. ευρώ, η Altec Telecoms θα έχει εγκατασταθεί σε 123 κόμβους της χώρας.

Σύμφωνα με την κα Έβανς, εντός των επόμενων 2 ετών η εταιρεία στοχεύει να διευρύνει την πελατειακή της βάση στους οικιακούς καταναλωτές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όσον αφορά τέλος, στην αποχώρησή της από τον ΟΤΕ, δεν θέλησε να πει τίποτα περισσότερο από το ότι “έκλεισε τον κύκλο της”.

500 δολάρια κάτω η τιμή του Mac Book Air

Η μείωση της τιμής φαίνεται να οφείλεται σε μια μείωση κατά 100 δολάρια στην τιμή του επεξεργαστή 1,8 GHz της Intel και 400 δολάρια στην τιμή του solid state drive. Ως εκ τούτου το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Mac Book Air τιμάται πλέον στα 2.598 δολάρια, ενώ το βασικό μοντέλο παρέμεινε αμετάβλητο στα 1.799 δολάρια.

Η Microsoft ανοίγει πάλι τον φάκελο Yahoo!

Η εξαγορά θα γίνει υπό την προϋπόθεση αντικατάστασης του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας στόχου -άποψη που ο Icahn υποστηρίζει από τον Μάιο.
 
Η Yahoo! δεν συζητά το ενδεχόμενο αυτό, τονίζοντας ότι Ballmer και Icahn πιέζουν για μια συμφωνία που δεν θα ωφελήσει στο ελάχιστο τους μετόχους της.

Η δικτυακή παρουσία της Ε.Ε. ανατέθηκε σε κ/ξ της Intrasoft Intl

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε € 32 εκατ., ενώ η Intrasoft International συμμετέχει κατά 50%. Το έργο, διάρκειας 4 ετών, ανατέθηκε στην κοινοπραξία μετά από διεθνή διαγωνισμό της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας, στον οποίο συμμετείχαν Ευρωπαϊκές εταιρείες από το χώρο της πληροφορικής και της επικοινωνίας.

O δικτυακός τόπος EUROPA θεωρείται η πιο ορατή και σημαντική υπηρεσία επικοινωνίας της ΕΕ, καθώς βρίσκεται στις πρώτες 1.500 ιστοσελίδες στον κόσμο ως προς τον αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι ξεπερνούν τους 25 εκατ. το μήνα. Η υπηρεσία EUROPA αποτελεί μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της ζωής στην ΕΕ που απευθύνεται τόσο στους πολίτες, όσο και στους δημόσιους φορείς.

Μέσω του EUROPA οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες για όλες τις πτυχές της ζωής στην ΕΕ, όπως πληροφορίες για τη νομοθεσία, την εκπαίδευση, την εργασία, την υγεία, την προστασία του καταναλωτή, την έρευνα, τα δικαιώματα του πολίτη κ.α.