Η Nortel αναβαθμίζει το δίκτυο GSM-R της Deutsche Bahn

Σύμφωνα με τη νέα σύμβαση, η Nortel θα εγκαταστήσει νέο εξοπλισμό ραδιοδικτύου (Base Station Controller (BSC) 3000 και Transcoder (TCU) 3000 Units ), σε όλο το δίκτυο GSM-R της Deutsche Bahn. Η λύση και τα προϊόντα GSM-R είναι διαθέσιμα από τη UniNortel και στην Ελληνική αγορά.

Η Octane γιόρτασε τον 1 χρόνο λειτουργίας της

Η Octane γιόρτασε “σχεδόν ένα” χρόνο λειτουργίας με την παρουσία πολλών πελατών, συνεργατών και παλιών φίλων. Η Octane ιδρύθηκε πέρυσι το καλοκαίρι από τον Γιάννη Σπυρόπουλο και τον Γιώργο Παυλάτο και αποτελεί μια μικρή και ευέλικτη εταιρεία καταξιωμένων συμβούλων.

Μεγάλο έργο Digital Signage της Broadsign στις ΗΠΑ

Η M-Data, αντιπρόσωπος της BroadSign σε Ελλάδα & Κύπρο, ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο Ιατρικό δίκτυο Digital Signage για το Διαβήτη στην Αμερική, το Diabetes Health Network (DHN), επέλεξε την σουίτα της BroadSign για τις ανάγκες διαχείρισης ενημερωτικού & διαφημιστικού περιεχομένου. Μετά την ολοκλήρωση του πιλοτικού με 350 ιατρεία, το δίκτυο επεκτείνεται σε 900 σημεία και στοχεύει τα 1.800 σημεία το 2009 και τα 4.000 σημεία το 2010.

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Imagine Cup της Microsoft

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο δεκαεξάχρονος μαθητής Αντώνης Πλατάνιος. Την πρώτη θέση στην κατηγορία “Σχεδιασμός Λογισμικού” κατέλαβε η ομάδα από την Αυστραλία, παρουσιάζοντας την καινοτόμο εφαρμογή Smart Operational Agriculture toolkit (SOAK).

10 χρόνια Nokia Stores στην Ελλάδα

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της εταιρείας, Σ.Ι. Κωνσταντινίδης, και τα διευθυντικά στελέχη της Alpha Copy / Nokia παρουσίασαν τη νέα στρατηγική της εταιρείας, που παραμένει εστιασμένη στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών της Nokia στην ελληνική αγορά.

Η Datamation στην έκθεση SIBOS στη Βιέννη

Η έκθεση SIBOS 2008 είναι η μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση του χρηματοοικονομικού τομέα και φέτος διεξάγεται στη Βιέννη από 15 έως 19 Σεπτεμβρίου. Στην έκθεση αυτή, η Datamation θα παρουσιάσει τα νέα  της προϊόντα SEPA Bank Payments Suite και Bulk Payments Suite που απευθύνονται σε τράπεζες και μεγάλους οργανισμούς που επιθυμούν να εκσυγχρονίσουν τις πληρωμές των.

Αυξάνει το ποσοστό συμμετοχής της στη διαδικασία η Dionic

Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 190.000 ευρώ και καλύφθηκε πλήρως από τα αντληθέντα κεφάλαια του πρόσφατα εκδοθέντος ομολογιακού δανείου. Η Dionic AEBE κατέχει πλέον το 21,85% της Διαδικασία Α.Ε. Η επιλογή για την ενίσχυση του ποσοστού συμμετοχής εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου που έχει διακρίνει τις δυνατότητες για επίτευξη περαιτέρω συνεργιών καθώς η Διαδικασία ΑΕ διαθέτει γνώση και εμπειρία σε έργα ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και αναμένεται να βοηθήσει την θυγατρική του Ομίλου ATCOM, τόσο σε επίπεδο τεχνογνωσίας όσο και σε επίπεδο αξιοποίησης συνεργιών.

Έργο της Άκτις ΑΤΕ για το σύστημα διαχείρησης οδικού δικτύου

Αντικείμενο του έργου είναι η καταγραφή της κατάστασης του οδοστρώματος και χαρακτηριστικών των εμφανών στοιχείων (εξοπλισμού) του εθνικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με ψηφιακές κάμερες υψηλής ευκρίνειας, η αποτύπωσή τους σε μορφή ψηφιακού βίντεο, η επεξεργασία των συλλεχθέντων στοιχείων και η παράδοσή τους στο σύμβουλο της Δ.Ε.Σ.Ε.

Τα δεδομένα που θα συλλεγθούν αφορούν στα στοιχεία εξοπλισμού της οδού που εντάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες: – Κατάστρωμα Οδού – Σήμανση – Εξοπλισμός ασφάλειας. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα υποστούν κατάλληλη επεξεργασία και θα παραδοθούν σε κατάλληλη μορφή (αρχείο δεδομένων) σύμφωνα με τις οδηγίες που θα προσκομισθούν στον ανάδοχο από τον σύμβουλο του έργου έτσι ώστε να είναι δυνατή η αυτόματη εισαγωγή τους στο λογισμικό σύστημα διαχείρισης οδικών δικτύων. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 192.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 330.000 ευρώ.

Συνεργασία του ΟΤΕ με τον On Demand Group για IPTV

Η On Demand Group, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους περιεχομένου και διαχείρισης video-on-demand συνεργαζόμενη με operators, στους οποίους περιλαμβάνεται μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καλωδιακών υπηρεσιών, Virgin Media.

Η On Demand Group βοήθησε την Virgin Media να εγκαταστήσει την υπηρεσία TV on-demand, η οποία σήμερα εξυπηρετεί 3,2 εκατ. νοικοκυριά, και επεκτείνεται πλέον και στην Ευρώπη, σε περιοχές όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Αυστρία. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον ΟΤΕ για την επικείμενη υπηρεσία video on-demand στην Ελλάδα”, δήλωσε ο Tony Kelly, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

“Η συμφωνία με τον ΟΤΕ σηματοδοτεί την εγκαθίδρυση της στρατηγικής μας να επεκταθούμε σε νέες αγορές. Είμαστε σίγουροι ότι θα προσφέρουμε εντυπωσιακές υπηρεσίες περιεχομένου στην αγορά με ταχείς ρυθμούς, έτσι ώστε να προσφέρουμε στον πελάτη μας να αξιοποιήσει τις δυνατότητες αυτές καλύτερα από τον ανταγωνισμό”.