2 Οκτωβρίου ξεκινά η Infosystem

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου. Η Διοργάνωση προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε καινοτόμες και πρωτοεμφανιζόμενες εταιρείες να συμμετέχουν στην έκθεση δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής με stand 12 τ.μ. με δομή σε τιμή 1000 ευρώ.

Formula 1 ζωντανά μέσω κινητού

Για την υπηρεσία αυτή συνεργάστηκε η HyC, μέλος του ομίλου Ericsson με την με την Boomerang TV και το ισπανικό δίκτυο τηλεοπτικών εκπομπών Telecinco. Η υπηρεσία mobile TV παρουσιάστηκε το Μάιο.

Συνεργασία της e-shop με το Cosmote my view

Οι χρήστες της υπηρεσίας έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν αγορές, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο. Σύμφωνα με το e-shop.gr, το κόστος για το χρήστη περιορίζεται μόνο στα 0,49 λεπτά / 24ωρο.

Μπήκε στο Δ.Σ. της Yahoo ο Icahn

Βάσει των όρων της συμφωνίας, ο Καρλ Άικαν θα τοποθετηθεί στο Δ.Σ. της Yahoo, το οποίο θα αποτελείται πλέον από 11 μέλη.

Συγκριμένα, οκτώ μέλη του δ.σ. αναμένεται να θέσουν υποψηφιότητα για επανεκλογή στην επικείμενη γενική συνέλευση της εταιρείας. Πρόκειται για τους Roy Bostock, Ronald Burkle, Eric Hippeau, Vyomesh Joshi, Arthur Kern, Mary Agnes Wilderotter, Gary Wilson και Jerry Yang. Σύμφωνα με τη Yahoo, ο Robert Kotick αποφάσισε να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Πέραν του Icahn, στο Δ.Σ. θα τοποθετηθούν άλλα δύο άτομα από τη λίστα των εννέα υποψηφίων του ίδιου.

Ολοκληρώθηκε ο κώδικας δεοντολογίας για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών

Ορισμένα από τα στοιχεία του Κώδικα, ο οποίος είναι πλήρως διαθέσιμος στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ, είναι τα εξής:

α) Στις περιπτώσεις υποβολής από τον καταναλωτή προς τον πάροχο αίτησης κατάργησης υπηρεσίας, ο πάροχος οφείλει να αποστέλλει αποδεικτικό παραλαβής της αίτησης κατάργησης στον καταναλωτή εντός 3 ημερών, έτσι ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει με σιγουριά ότι η αίτησή του έχει παραληφθεί.

β) Ο πάροχος ενημερώνει τον καταναλωτή με σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο κατά τη σύναψη της σύμβασης για το χρόνο ενεργοποίησης της υπηρεσίας του.

γ) Ο καταναλωτής μπορεί να αποχωρήσει από τη σύμβασή του με τον πάροχο ανά πάσα χρονική στιγμή, ακόμα και πριν την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, στο πλαίσιο των σχετικών συμβατικών όρων.

Κάθε μια από τις παραπάνω διαδικασίες, αλλά και αρκετές ακόμα, οι οποίες περιέχονται στον Κώδικα δεοντολογίας, δημιουργούν για πολλούς από τους παρόχους επιπλέον λειτουργικά έξοδα, τα οποία θα επιβαρύνουν τα ήδη επιβαρημένα οικονομικά τους στοιχεία. Μιλώντας με την ΕΕΤΤ, στελέχη της μας ενημέρωσαν ότι το νομοθετικό έργο έγινε με κύριο στόχο την προστασία των καταναλωτών, χωρίς ωστόσο να ληφθεί υπ’ όψιν τα επιπλέον λειτουργικά έξοδα που θα προκύψουν για τους παρόχους.

Μιλώντας με τον Ανδρέα Αναστασόπουλο, Πρόεδρο του Συνδέσμου Αδειοδοτημένων Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων Ελλάδας, σχολιάζοντας το νέο Κώδικα Δεοντολογίας μας είπε “η ΕΕΤΤ προσπαθεί να προστατέψει τον Έλληνα καταναλωτή και αυτό είναι σωστό. Ωστόσο, τα επιπλέον λειτουργικά έξοδα που δημιουργούνται για τους παρόχους δεν είναι δυνατό να συνεχίσουν να επιβαρύνουν τα οικονομικά τους στοιχεία που έτσι και αλλιώς δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα καλή εικόνα τον τελευταίο καιρό.

Επομένως, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι με κάποιο τρόπο οι πάροχοι θα μετακυλήσουν τα έξοδα αυτά στους καταναλωτές, όπως για παράδειγμα με αύξηση του τέλους ενεργοποίησης”. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο κλάδος έχει δεχτεί τον τελευταίο καιρό πρόστιμα από διαφορετικούς φορείς, στόχος των οποίων είναι η προστασία του καταναλωτή, ωστόσο, το σύνολο των εταιρειών του Συνδέσμου δεν θεωρεί τα πρόστιμα αυτά λογικά και πρόκειται να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Η Informer μεταβίβασε στην Temenos τις τραπεζικές της δραστηριότητες

Tο τίμημα της μεταβίβασης ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ μετρητά και σε 664.066 μετοχές της Temenos Group AG, ενώ οι υποχρεώσεις, οι απαιτήσεις και τα διαθέσιμα άνω των 14 εκατ. ευρώ παραμένουν στον όμιλο Informer.

Σημειώνεται ότι, οι εν λόγω δραστηριότητες σχετίζονται με το Temenos T24 (International Core Banking Leader), τα περιφερειακά συστήματα λογισμικού του ομίλου της Informer, τις περιφερειακές βάσεις κ.λπ. και αφορούσαν περίπου το 60% του κύκλου εργασιών του ομίλου για το 2007. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Informer, τα 88 άτομα που απασχολούσε η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα απορροφηθούν από την Temenos στο γραφείο που ήδη λειτουργεί στην ελληνική αγορά.

Η διοίκηση επισημαίνει ότι μετά την εξέλιξη αυτή ο όμιλος Informer θα επενδύσει στην ανάπτυξη των υπολοίπων δραστηριοτήτων του, με ιδιαίτερη έμφαση στο Card Processing Business (επεξεργασία δεδομένων πιστωτικών καρτών). Η Temenos, μέσω της εξαγοράς, αποκτά άμεση πρόσβαση στις αγορές της Aιγύπτου, της Pουμανίας καθώς και της Kύπρου, όπου η Informer ήδη διαθέτει παρουσία.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονταν και πρωτύτερα, προωθώντας τραπεζικές λύσεις στην περιοχή της Aν. Eυρώπης και της M. Aνατολής, ενώ η Informer είχε την αποκλειστική αντιπροσώπευση των προϊόντων της ελβετικής εταιρείας για την Eλλάδα.

Δύο συμβάσεις της Μάρακ με τις σχολές Εμπορικού Ναυτικού

Η μια σύμβαση αφορά ένα πλήρες σύστημα προσομοιωτή μηχανοστασίου, ενώ η δεύτερη αφορά προσομοιωτή επικοινωνιών πλοίου GMDSS. Τα τιμήματα των δύο συμβάσεων ήταν 600 και 150 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα.

H Qualcomm “απειλεί” τα οικονομικά στοιχεία της Nokia

Ωστόσο, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι δεν αναμένεται να βρεθεί λύση πριν από το 2010. Η Qualcomm διεκδικεί από τη Nokia πολύ περισσότερα χρήματα από άδειες χρήσης για πατέντες που έχει κατοχυρώσει η πρώτη και χρησιμοποιεί η δεύτερη. Οι δύο εταιρείες είχαν συνάψει για πρώτη φορά συμφωνία το 2001, η οποία έληγε τον Απρίλιο του 2007.

Έκτοτε, η Nokia θεωρεί ότι η ανατίμηση που ζητά η Qualcomm για τις πατέντες της δεν είναι λογική και ως εκ τούτου καταθέτει κάθε τρίμηνο 20 εκατ. δολάρια σε έναν ειδικό λογαριασμό, τα οποία ωστόσο η Qualcomm δεν αποδέχεται, καθώς θεωρεί ότι αντιστοιχούν στο 15% του συνολικού οφειλόμενου ποσού.

Νέο έργο της Intracom Defense Electronics

Το σύστημα RAM κατασκευάζεται από τις εταιρίες Raytheon και Ramsys και είναι αποτέλεσμα κοινής αναπτυξιακής προσπάθειας των ΗΠΑ και της Γερμανίας, ενώ το πυραυλικό σύστημα βρίσκεται σήμερα σε χρήση από τις ναυτικές δυνάμεις πέντε κρατών. Η βιομηχανική υποδομή και τεχνογνωσία που θα αναπτυχθεί στην Intracom Defense Electronics δημιουργεί προοπτικές για περαιτέρω συνέχιση της συνεργασίας και μετά το 2010, οπότε αναμένονται σημαντικές παραγγελίες για το σύστημα RAM.

Στη Διαδικασία η τεχνική υποστήριξη της ΔΕΣΦΑ

Το έργο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τον έλεγχο/διασφάλιση Ποιότητας, έλεγχο μελετών συστημάτων ελέγχου και τηλεπικοινωνίας, Τεχνικής Υποστήριξης και παρακολούθησης έργων κατασκευής, συντήρηση και αναβάθμιση συστήματος GIS, σχεδιασμός και συντήρηση βάσεως δεδομένων κ.λπ. Το τίμημα της σύμβασης ορίστηκε στα 3,5 εκατ. ευρώ μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ.