Αναβαθμισμένη λύση Compliance της Symantec

Η σουίτα Control Compliance παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να αυτοματοποιήσουν βασικές διαδικασίες Συμμόρφωσης IT, ώστε να μειώσουν τους κίνδυνους για τις πληροφορίες που διαθέτουν  και τα διαχειριστικά κόστη συμμόρφωσης.

Ως ένα νέο τμήμα της λύσης Control Compliance Suite  9.0,  η λύση  Security Information Manager 4.6 επιτρέπει στους οργανισμούς να συλλέγουν, να αποθηκεύουν και να αναλύουν καταχωρημένα δεδομένα, καθώς επίσης και να παρακολουθούν, να βάζουν σε προτεραιότητα και να ανταποκρίνονται σε θέματα ασφάλειας.

Νέοι θερμικοί εκτυπωτές από την Β. Ι. Αλμπάνης και την Zebra Technologies

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών της σειράς περιλαμβάνονται περισσότερες δυνατότητες διασύνδεσης (ασύρματες 802.11 g και blue tooth, 10/100 Ethernet) και μεγαλύτερη ταχύτητα εκτύπωσης με 15,25 εκατοστά ανά δευτερόλεπτο.

Νέα έκδοση του της ECM σουίτας της EMC

Η εταιρεία EMC Corporation παρουσίασε την έκδοση  6.5 της σουίτας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Περιεχομένου Documentum Enterprise Content Management (ECM) – μία οικογένεια προϊόντων η οποία συνδυάζει την εμπειρία που προσφέρει στο χρήστη το Web 2.0, με την επιχειρησιακή πλατφόρμα Documentum.

Νέα γραφεία για τη Διηνεκής

Σε νέα ιδιόκτητα γραφεία μεταφέρθηκε η Διηνεκής Πληροφορική. Η διεύθυνση των νέων γραφείων της  είναι Λεωφόρος Πεντέλης 11-13 στα Βριλήσσια. Τα τηλέφωνα της εταιρίας  παραμένουν ως έχουν.

Νέο πρόγραμμα από την Teledome

Το πρόγραμμα Teledome Business Plus είναι διαθέσιμο μέσω του δικτύου της Teledome σε Αττική, Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το πακέτο Plus με 1000 λεπτά χρόνου ομιλίας και ADSL κοστίζει 34,90 ευρώ μηνιαίως.

Στα χέρια της Brocade η Foundry

Σκοπός της εξαγοράς είναι η ενίσχυση της θέσης της Brocade στην αγορά internet-based networks -στην οποία, μέχρι σήμερα, κυριαρχεί η Cisco. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τελευταίο τρίμηνο του 2008, καθώς εκκρεμεί η έγκριση των μετόχων και των θεσμικών αρχών. Η Foundry ιδρύθηκε το 1996, απασχολεί 1100 άτομα περίπου και έχει παρουσία στις σημαντικότερες αγορές του κόσμου. Υπενθυμίζεται ότι, από την αρχή του έτους, Brocade και Cisco ανταγωνίζονται έντονα στο κομμάτι του virtualization.

Αντιστέκεται στην ύφεση η βιομηχανία σκληρών δίσκων

Το πρώτο τρίμηνο του 2008 διατέθηκαν 137 εκατομμύρια σκληροί δίσκοι, δηλαδή 21% περισσότεροι από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Η μεγαλύτερη ζήτηση αφορά τη χρήση των δίσκων σε φορητούς υπολογιστές και άλλες φορητές συσκευές. Το γεγονός ότι οι κατασκευαστές έχουν μεγαλύτερο κέρδος από την πώληση δίσκων για φορητούς υπολογιστές σε συνδυασμό με την αύξηση πωλήσεων των φορητών υπολογιστών δημιουργεί ένα καλό υπόβαθρο στο τέλος της χρονιάς.

19% μειωμένα τα κέρδη της Yahoo!

Ο Blake Jorgensen, CFO της Yahoo δήλωσε ότι “η εταιρεία δεν αλλάζει τους στόχους της για το 2008, αν και το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον επηρεάζει την online διαφήμιση”. Τα κέρδη της Yahoo για το 2ο τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε 131 εκατ. δολάρια, ενώ ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 6% στα 1,7 δις δολάρια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας ο κύκλος εργασιών για το 3ο τρίμηνο αναμένεται να κυμανθεί από 1,78 έως 1,98 δις δολάρια, ενώ ο ετήσιος κύκλος εργασιών για το 2008 θα διαμορφωθεί ανάμεσα σε 7,35 έως 7,85 δις δολάρια.

Σύμβαση με την Cosmos για εξοπλισμό στα γενικά αρχεία του κράτους

Η σύμβαση αφορά την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, scanner βιβλίων, απλούς σκάνερ, ρομποτικού συστήματος εγγραφής CD-DVD, εκτυπωτών laser, βιντεοπροβολέων και ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

Το τίμημα της σύμβασης ορίστηκε στα 350 χιλιάδες ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ. Προσφορά για το διαγωνισμό είχε καταθέσει και η Pansystems.

Συνεργασία της Profile με την TMA Systems

Μέσω της συνεργασίας αυτής η Profile προσβλέπει στην προώθηση και υλοποίηση της εξειδικευμένης πλατφόρμας CMMS, για την οργάνωση και παρακολούθηση τόσο προληπτικών όσο και επανορθωτικών συντηρήσεων κάθε είδους που μπορούν να λειτουργούν σε περιβάλλον web. Η εφαρμογή αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Βιομηχανίας, της Ενέργειας, των Logistics και Μεταφορών κ.λπ.