Νέα λύση αποθήκευσης της EMC

Η πλατφόρμα Celerra NX4 καλύπτει ιδανικά τις ανάγκες επιχειρήσεων μικρού ή μεσαίου μεγέθους καθώς και περιφερειακών γραφείων που αναζητούν τρόπους για να ενοποιήσουν κάτω από μία και μόνο πλατφόρμα διάσπαρτα Σύμφωνα με την εταιρεία, με το λογισμικό της EMC ‘Celerra Startup Assistant’, η πλατφόρμα Celerra NX4 μπορεί να τεθεί σε λειτουργία και να ρυθμιστεί σε όχι περισσότερο από 15 λεπτά.

Η EETT ζητά από τον ΟΤΕ να θέσει σε λειτουργία τα κυκλώματα της Altec Telecoms που έχει διακόψει

Με απόφασή της η EETT ζητά από τον ΟΤΕ να θέσει σε λειτουργία τα κυκλώματα της Altec Telecoms που έχει διακόψει, με την προϋπόθεση ότι αυτή θα καταβάλει στην ΟΤΕ το ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή και θα πληρώσει το σύνολο των οφειλών της εντός 4 ημερών από την αποκατάσταση της παροχής των υπηρεσιών διασύνδεσης.

Η Dell θέτει νέο Latitude στα φορητά

Η νέα γκάμα περιλαμβάνει συστήματα από υπέρ-φορητά με βάρος 1 κιλού (Latitude E4200) μέχρι σταθμούς εργασίας με μνήμη 16 GB και δίσκους 1 TB. Μεταξύ αρκετών καινοτομιών της νέας σειράς περιλαμβάνεται και η τεχνολογία Dell Latitude ON, η οποία δίνει σε κάποια από τα μοντέλα αυτονομία μέχρι και 19 ώρες με μια φόρτιση.

19,3% αυξημένη η κερδοφορία της Profile το 1ο εξάμηνο

Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 8,4 εκατ. ευρώ από 7,8 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 1,2 εκατ. ευρώ από 1 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης νέων ολοκληρωμένων συστημάτων, τα οποία απευθύνονται στην αγορά των τραπεζών και του ticketing. Πρόκειται για το FMS – (πλατφόρμα για την ολοκληρωμένη διαχείριση τραπεζικών και χρηματοοικονομικών εργασιών) και το UTS – (πλατφόρμα για την πλήρη διαχείριση κρατήσεων & εισιτηρίων).

Κάτω από την ίδια ομπρέλα συνεργάτες της Cisco και της Linksys

Η διαδικασία περιλαμβάνει την πλήρη ενσωμάτωση των προϊόντων Linksys Business Series στην οικογένεια Cisco SMB.

Περισσότεροι από 20.000 συνεργάτες της Linksys παγκοσμίως θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Cisco Channel Partner Program. Προκειμένου να εξασφαλίσουν συνεχή πρόσβαση σε πόρους και εργαλεία, τα μέλη του Linksys
Partner Connection (LPC) έχουν τη δυνατότητα έως τις 16 Σεπτεμβρίου του 2008 να γίνουν Cisco Registered Channel Partners.

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη για τους συνεργάτες είναι ότι με τη συγχώνευση των δύο προγραμμάτων ενοποιούνται οι τζίροι που προέρχονται από πωλήσεις προϊόντων Cisco και Linksys, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες εκπτώσεις.

Η επέκταση του προγράμματος Συνεργατών SMB δεν επηρεάζει τις πωλήσεις της Linksys. Η Linksys θα παραμείνει τμήμα της Cisco, επιφορτισμένο με την ανάπτυξη λύσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών και θα πωλούνται σε καταστήματα λιανικής και online.

Η Siveco Hellas εγκαθιστά λύση CMMS στην Hochtief Hellas

Η Hochtief Facility Management Hellas Α.Ε., θυγατρική κατά 100% της Hochtief Facility Management Γερμανίας, και μέλος του Ομίλου Hochtief έχει ως κύριο αντικείμενο την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων.

Το COSWIN 7i τέθηκε σε πλήρη λειτουργία 4 μήνες μετά την αρχή του έργου, το 1ο τρίμηνο του 2008. Το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργιών που απαιτούνταν από την Hochtief Facility Management Hellas καλυπτόταν πλήρως από τις τυποποιημένες λειτουργίες του COSWIN 7i, ενώ χρειάστηκε μικρή πρόσθετη ανάπτυξη για να ικανοποιηθούν μερικές εξειδικευμένες ανάγκες της εταιρίας.

Αυξημένος τζίρος αλλά και ζημίες για την Hellas OnLine

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της hellas online έφτασαν τα 47,5 εκατ. ευρώ και το μεικτό κέρδος τα 3,4 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 3,3 εκατ. μικτές ζημιές το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο. Ωστόσο, oι ζημιές προ φόρων ανήλθαν σε 17,6 εκατ. από  14,7 εκατ. ευρώ το 1ο εξάμηνο του 2007, επηρεασμένες επιπρόσθετα από τον υπερδιπλασιασμό του κόστους αποσβέσεων εξαιτίας της συνεχούς αύξησης των επενδύσεων του ομίλου.

Κατά τη διάρκεια του 1ου εξαμήνου του 2008, οι επενδύσεις του ομίλου ανήλθαν σε 43,5 εκατ. ευρώ, φτάνοντας συνολικά τα  157 εκατ. ευρώ από τις αρχές του 2006,  καθώς η hellas online συνεχίζει τη δυναμική επέκταση και βελτίωση του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών και της εξάπλωσης της αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόγχο, με στόχο την ενίσχυση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και της μείωσης του λειτουργικού κόστους μέσω της περαιτέρω ανεξαρτητοποίησης της από τις δικτυακές υποδομές του ΟΤΕ.

Ο Σπύρος Τσίτος νέος Regional Sales Manager κινητής τηλεφωνίας της Motorola

Ο Σπύρος Τσίτος, αναλαμβάνει καθήκοντα Regional Sales Manager Κινητής Τηλεφωνίας της Motorola, για τη Ρουμανία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία, την Π.Γ.Δ.Μ. και τη Σερβία. Ο Σπύρος Τσίτος διαθέτει περισσότερα από 8 χρόνια σημαντικής εμπειρίας στην αγορά των τηλεπικοινωνιών.

Θετικα στα περισσότερα επίπεδα τα αποτελέσματα του ΟΤΕ

Το 1ο εξάμηνο του 2008, ο κύκλος εργασιών του ομίλου Cosmote αυξήθηκε κατά 8,1% (για την Ελλάδα το ποσοστό αυτό περιορίζεται σε 6,5%) και τα λειτουργικά κέρδη κατά 10,3%. Συγκεκριμένα, ο όμιλος παρουσίασε κύκλο εργασιών 1541 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 321 εκατ. ευρώ.

Η ΟΤΕ είδε τον κύκλο εργασιών της να συνεχίζει να μειώνεται σε ποσοστό 3,5%. Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη παρουσίασαν αύξηση 10,7% στο πρώτο εξάμηνο και διαμορφώθηκαν στα 342 εκατ. ευρώ, γεγονός που σύμφωνα με την εταιρεία, οφείλεται κυρίως στη μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 5,6%.

Σημαντικές είναι οι απώλειες για τη Γερμανός, η οποία αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 13,8% το πρώτο εξάμηνο και μείωσε τα λειτουργικά της κέρδη κατά 99,1% και το  περιθώριο EBITDA κατά 2,3 μονάδες.

Συγχώνευση της Tellas με τη Wind

Η αύξηση κεφαλαίου θα καλυφθεί ισόποσα από τους υπάρχοντες μετόχους και αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από τα Διοικητικά Συμβούλια των 2 εταιρειών. Οι κεφαλαιακές συνεισφορές στην Tellas AE θα πραγματοποιηθούν πριν τις 31 Αυγούστου 2008 ενώ η διαδικασία συγχώνευσης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2008, με την έγκριση της αρμόδιας Νομαρχιακής Αρχής.