Καθυστέρηση για το πρώτο κινητό της Sony Ericsson με Windows Mobile

Αναμένεται να καθυστερήσει το πρώτο κινητό της Sony Ericsson με λειτουργικό Windows Mobile. Ενώ αρχικά η εταιρεία έκανε λόγο για διάθεση μέσα στον Οκτώβριο, το πιθανότερο είναι ότι η συσκευή θα είναι διαθέσιμη τον Ιανουάριο του 2009. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το κόστος του Xperia X1 στην Ευρώπη θα είναι περίπου 750 ευρώ χωρίς σύνδεση.

Εξαγορά του ciao.com από τη Microsoft

Στην εξαγορά της εταιρείας Greenfield Online, ιδιοκτήτριας του website ciao.com, έναντι τιμήματος περίπου 486 εκατ. δολαρίων, συμφώνησε να προχωρήσει η Microsoft σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά μηχανών αναζήτησης και e-commerce.

Σεμινάριο του Alba για project management

Το ALBA Graduate Business School  διοργανώνει το 16ο ALBA Career Forum, το οποίο έχει στόχο να φέρει σε επικοινωνία τους φοιτητές / αποφοίτους του ALBA με εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς αγοράς εργασίας, ώστε να διερευνήσουν από κοινού δυνατότητες συνεργασίας και απασχόλησης. Το 16ο ALBA Career Forum θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2008, στο εκπαιδευτικό και συνεδριακό κέντρο ΑΤΕxcelixi.

Η Κατερίνα Μολφέτα και η Χριστίνα Μορφογένη αποχώρησαν από την Vodafone

Η Κατερίνα Μολφέτα και η Χριστίνα Μορφογένη αποχώρησαν από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων  της Vodafone, η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε περίοδο ανακατατάξεων.

Μείωση στο roaming από τη Wind

Η Wind προχώρησε σε νέα μείωση των χρεώσεων σε κλήσεις περιαγωγής και πλέον, το κόστος για κλήσεις από και προς τις χώρες της Ε.Ε. διαμορφώνεται σε 0,55 ευρώ ανά λεπτό.

Νέο προϊόν από τον ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ παρουσίασε ένα νέο προϊόν στην κατηγορία OTE Mobile, το οποίο προσφέρει 480 λεπτά χρόνο ομιλίας προς κινητά τηλέφωνα όλως των εταιρειών με αντίτιμο 59,9 ευρώ ανά μήνα. Πλέον η κατηγορία ΟΤΕ Mobile έχει πέντε προϊόντα με χρόνο ομιλίας από 30 έως 480 λεπτά.

Ανυσυχίες για την νέα πολιτική της Dell

Σύμφωνα με στελέχη της Dell, η συρρίκνωση των κερδών οφείλεται σε μείωση των επενδύσεων σε τεχνολογία και στην επέκταση σε Ευρώπη και  Ασία.

Ωστόσο, ο πρώτος ισχυρισμός αμφισβητείται από τους αναλυτές, καθώς οι βασικοί ανταγωνιστές της Dell παρουσίασαν βελτίωση των οικονομικών μεγεθών τους.

Για το 2ο τρίμηνο του 2008, οι πωλήσεις της Dell διαμορφώθηκαν σε 16,4 δις δολάρια, αυξημένες κατά 11% από το αντίστοιχο περσινό διάστημα και τα κέρδη 616 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η μείωση κερδών οφείλεται στην επιθετική τιμολογιακή πολιτική που ακλουθεί η Dell, η οποία έχει στόχο να αυξήσει το μερίδιο της στην αγορά, απέναντι στην HP, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται κάποια απώλεια κερδών.

Αύξηση ζημιών λόγω αποσβέσεων για τη Forthnet

Συγκεκριμένα, τα έσοδα της Forthnet διαμορφώθηκαν σε 69,3 εκατ. ευρώ και οι ζημιές στα 22,17 εκατ. ευρώ αντί των 17 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Ωστόσο, οι προσαρμοσμένες ζημίες σε επίπεδο προ φόρων τόκων και αποσβέσεων μειώθηκαν σε 5,08 εκ. ευρώ από 11,78 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2007.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κεφαλαιακές επενδύσεις συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου και ανήλθαν σε 41 εκατ. ευρώ έναντι 19,7 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Σημαντικό μέρος των επενδύσεων ύψους 10,6 εκατ. ευρώ, αφορούν έργα τα οποία επιδοτούνται για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η Forthnet ολοκλήρωσε στις 27/8 την  εξαγορά του συνόλου των μετοχών των αλλοδαπών εταιρειών NetMed Ν.V. και Intervision Services B.V. Για τη συναλλαγή αυτή η εταιρεία πραγματοποίησε αύξηση κεφαλαίου 299,6 εκατ. ευρώ, ενώ σύναψε μακροχρόνια δάνεια ύψους 245 εκατ. ευρώ.

Σκληρή κριτική για τη λογοκρισία της Apple

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε απόφαση της Apple να απαγορεύσει τη διάθεση ενός ηλεκτρονικού κόμικ, του οποίου το πρώτο τεύχος διατέθηκε δωρεάν μέσω του App Store.

Σύμφωνα με την Apple, το περιεχόμενο του κόμικ ήταν ακραία βίαιο και έτσι η εταιρεία απέρριψε τη διανομή του. Η εκδότρια εταιρεία Infurious Comics, η οποία είχε συμφωνήσει με την Apple να διανείμει δωρεάν το πρώτο επεισόδιο ζήτησε από τους αναγνώστες να αντιδράσουν σε αυτήν την απόφαση, ώστε να μην παρατηρηθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Αποτέλεσμα ήταν η Apple να δεχτεί εκατοντάδες μηνύματα με έντονη κριτική, ωστόσο στη συνέχεια η Infurious, κράτησε μια πιο αμυντική θέση και δήλωσε ότι “θέλει να συνεχίσει τη συνεργασία με την Apple και θα εστιάσει σε άλλους τίτλους, οι οποίοι θα είναι πιο φιλικοί στο σύστημα αξιολόγησης”.

Η Unisystems βοήθησε σημαντικά τα αποτελέσματα της Info-Quest

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην ενσωμάτωση στον Όμιλο της θυγατρικής εταιρείας
“Uni Systems ΑΕΕ” για χρονικό διάστημα έξι μηνών έναντι δύο κατά την περυσινή αντίστοιχη περίοδο.Από τα 223 εκατ. ευρώ συνολικού τζίρου του ομίλου τα 123 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε πωλήσεις της μητρικής εταιρείας, η οποία πέτυχε κέρδη 24 χιλιάδων ευρώ έναντι ζημιών 5 εκατ. ευρώ την περσινή χρονιά.