Θετικά αποτελέσματα για τη Symantec

Με πωλήσεις 1,65 δις δολάρια και κέρδη 187 εκατ. δολάρια ολοκληρώθηκε το 1ο οικονομικό τρίμηνο του 2009 για την εταιρεία Symantec. Οι πωλήσεις είναι αυξημένες κατά 16% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο ενώ τα κέρδη είναι σχεδόν διπλάσια.

Mini – router από την Info-quest

Η Info-Quest παρουσίασε στην ελληνική αγορά το router Windy31 της εταιρείας Synet, ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, είναι ο μικρότερος ασύρματος router στον κόσμο. Το Windy31 παρέχει τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης σε δίκτυο έως και 32 υπολογιστών. Η προτεινόμενη λιανική τιμή του προϊόντος είναι 49 ευρώ με το ΦΠΑ.

Ηγέτιδα η SAS σε BI για data mining

Η Gartner τοποθέτησε την SAS μεταξύ των ηγέτιδων εταιρειών στον τομέα του Business Intelligence και των analytics στο Μagic Quadrant για εφαρμογές data mining πελατών. Το χαρτοφυλάκιο της SAS περιλαμβάνει ένα σημαντικό αριθμό εφαρμογών data mining, μεταξύ των οποίων οι SAS Enterprise Miner, SAS Text Miner, SAS Model Manager, και SAS Scoring Accelerator for Teradata.

Νέο προϊόν σάρωσης εγγράφων της BSI

Η εταιρία BSI ανάπτυξε και διαθέτει το eDoc Capture, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σάρωσης οποιουδήποτε τύπου εγγράφου, όπως φόρμες, ερωτηματολόγια, δελτία, κουπόνια, αλληλογραφία, τιμολόγια επιταγές κ.λπ., ενώ στη συνέχεια είναι δυνατή η εξαγωγή των δεδομένων, στα οποία μπορεί να περιλαμβάνονται barcode και χειρόγραφο κείμενο. Τα σαρωμένα έγγραφα μαζί με τα δεδομένα τους μπορούν να ενσωματωθούν σε μεγάλη ποικιλία βάσεων δεδομένων ή συστημάτων διαχείρισης εγγράφων.

Αύξηση 6% στις πωλήσεις servers το 2ο τρίμηνο του 2008

Σύμφωνα με τη Gartner που δημοσιεύει τα παραπάνω στοιχεία, η ανάπτυξη της αγοράς οφείλεται στις αντικαταστάσεις συστημάτων x86, στη δημιουργία web data centers, αλλά και στην αυξανόμενη ζήτηση των αναπτυσσόμενων αγορών.

Η κατηγορία των RISC-Itanium Unix servers σημείωσε μείωση 7,9% σε παραγγελίες, αλλά αύξηση 9,4% σε έσοδα, γεγονός που δείχνει ότι οι πελάτες στράφηκαν σε high – end συστήματα.

Οι Dell και HP ήταν οι κερδισμένοι της περιόδου, ενώ Fujitsu Siemens και Sun είδαν το μερίδιο τους να μειώνεται. Η IBM συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά το μερίδιο αγοράς με ποσοστό 29,6% ακολουθούμενη από την HP με μερίδιο 28,4%.

“Chrome” ο νέος browser της Google

Ίσως σύντομα ο ίδιος τίτλος να βρίσκεται σε memo του Steve Ballmer προς το τμήμα Internet της Microsoft, όταν ο νέος browser της Google θα έχει κάνει την επίσημη εμφάνισή του.

Η ανάπτυξη του νέου browser έγινε με λογισμικό ανοιχτού κώδικα και με γνώμονα την εύκολη διαχείριση σύνθετων υπηρεσιών που προσφέρονται πλέον στο Internet και ανήκουν στην κατηγορία Web 2.0.

Η αρχική έκδοση θα είναι διαθέσιμη για Windows, ενώ σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας θα ακολουθήσουν εκδόσεις για Linux και Mac.

Η παρουσίαση του Chrome γίνεται πολύ κοντά με την παρουσίαση της έκδοσης 8 του Internet Explorer, ο οποίος συνεχίζει να διατηρεί ποσοστό μεγαλύτερο το 70% της αγοράς των browser, ενώ ακολουθούν ο Firefox, τον οποίο η Google δήλωσε ότι θα συνεχίζει να υποστηρίζει και ο Safari της Apple.

Η Cisco ολοκλήρωσε της εξαγορά της Postpath

Η PostPath εξειδικεύεται στην παροχή λογισμικού διαχείρισης email και ημερολογίου.

Με το λογισμικό της PostPath η Cisco θα επεκτείνει τις δυνατότητες διαχείρισης e-mail και ημερολογίου της πλατφόρμας της που βασίζεται σε Software-as-a-Service (SaaS) υπηρεσίες και περιλαμβάνει δυνατότητες αποστολής και λήψης μηνυμάτων, φωνητικής και video επικοινωνίας, διακίνησης δεδομένων, διαχείρισης εγγράφων και εφαρμογές Web 2.0.

Σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρησης στις νομαρχίες από τη Hypersystems

Η δόμησή της δίνει τη δυνατότητα στο σύστημα να καταγράφει, να παρακολουθεί, να ελέγχει και να ενημερώνει για το σύνολο των ενεργειών – εσωτερικών και εξωτερικών – που πραγματοποιούνται από τους εντεταλμένους υπαλλήλους, με άμεση συνέπεια τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η εφαρμογή εξασφαλίζει τη δυνατότητα δυναμικής αναζήτησης για κάθε στοιχείο κατά την εισαγωγή των δεδομένων, ώστε να απλοποιείται και να επιταχύνεται η διαδικασία πρωτοκόλλησης.

Τέλος εξασφαλίζεται η αυτόματη μετάβαση από ένα εισερχόμενο έγγραφο στο αντίστοιχο εξερχόμενο (διατηρώντας αυτόματα τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε να επιτυγχάνεται πλήρης συσχέτιση εισερχόμενων και εξερχόμενων εγγράφων.

5 εταιρείες κατέθεσαν προσφορές σε διαγωνισμό της ΓΓΕ/ΓΓΕ

Οι εταιρείες ELIDOC, ΕΠΙΣΕΥ, KPMG and Risk advisors,  ΕΑΙΤΥ και Mentoring κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορές για το έργο “Μελέτες Ωρίμανσης και Προετοιμασίας έργων της ΓΓΕ-ΓΓΕ για το ΕΣΠΑ 07-13”, το οποίο προκήρυξε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Εξοπλισμός της Fujitsu Siemens στην Πανελλήνια Ένωση Τυφλών

Στα πλαίσια αυτού του έργου θα πραγματοποιηθεί η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και επιπλέον θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν προσβάσιμες υπηρεσίες για αξιοποίηση από τα ΑμεΑ. Τα αποτελέσματα του έργου θα καλύπτουν τις ανάγκες προσβασιμότητας τουλάχιστον των παρακάτω ομάδων χρηστών: τυφλών, ατόμων με περιορισμένη όραση, ατόμων με κινητικές αναπηρίες, κωφών και βαρήκοων και ατόμων με νοητικές αναπηρίες.

Το τίμημα της σύμβασης ορίστηκε στα 1,6 εκατ. ευρώ μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ. Στο διαγωνισμό προσφορά είχαν κατατεθεί συνολικά δύο προσφορές.