Oracle Openworld 2008: Η χρονιά της καινοτομίας

Ο Δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στον “πράσινο” χαρακτήρα που διαθέτει η πόλη -πρώτη στην ανακύκλωση, πρώτη σε κυκλοφορία υβριδικών αυτοκινήτων-, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Oracle για τις προσπάθειες που καταβάλουν προκειμένου να διοργανώσουν το πλέον οικολογικό συνέδριο που έχει πραγματοποιηθεί στην πόλη.

Πραγματικά, άνθρωποι που ενημερώνουν διαρκώς και κάδοι ανακύκλωσης σε όλους τους χώρους του συνεδρίου προσπαθούν να αναζωπυρώσουν την οικολογική ευαισθησία όλων μας. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο ηθοποιός και ακτιβιστής, Ed Begley Jr., τονίζοντας με έμφαση πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι μέγιστη υπόθεση και προτεραιότητα όλων μας.

Το αντρόγυνο – ομάδα πολιτικών αναλυτών και συμβούλων του Λευκού Οίκου, Mary Matalin και James Carville έκλεισαν τη βραδιά διασκεδάζοντας τον κόσμο με τα αιχμηρά πολιτικά σχόλια και τα εύστοχα αστεία τους, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως οι επερχόμενες αμερικανικές εκλογές είναι μακράν οι πιο συναρπαστικές στην ιστορία.

Complete, Open, Integrated
Το επόμενο πρωί ο πρόεδρος της Oracle, Charles Phillips, χαρακτήρισε το συνέδριο ως την σημαντικότερη στιγμή της χρονιάς. Και αυτό γιατί αυτή είναι η χρονιά της καινοτομίας. “Η Oracle έχει πραγματοποιήσει 50 εξαγορές μέσα σε 44 μήνες. Στόχος μας ήταν η δυναμική επέκταση και ανάπτυξη της εταιρείας, πράγμα που κατορθώσαμε μέσω των εξαγορών.

Σήμερα προσφέρουμε 3.000 προϊόντα, ενώ ο αριθμός του ανθρώπινου δυναμικού έχει εκτοξευθεί από τις 40.000 στις 85.000. Αυτά τα νούμερα μας επιτρέπουν να έχουμε 20.000 developers να εργάζονται σε 30.000 servers. Και φέτος πρόκειται να επενδύσουνε πάνω από τρία δισ. δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών”. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις παγκοσμίως είναι η ύπαρξη ενός εξαιρετικά πολύπλοκου περιβάλλοντος.

Οι εταιρείες κάνουν χρήση πολλαπλών εφαρμογών που δημιουργούνται από διαφορετικούς κατασκευαστές για διαφορετικούς σκοπούς. Αυτό δημιουργεί μία πραγματικότητα που στοιχίζει οικονομικά. “Είναι δουλειά μας να δίνουμε λύσεις στην πολυπλοκότητα.

Complete, Open, Integrated είναι τα τρία βήματα που δίνουν τη λύση στο πρόβλημα”, συνέχισε ο C. Phillips. Complete για να υπάρχει ο απαιτούμενος έλεγχος, Open ώστε να δημιουργούνται standards επικοινωνίας μεταξύ των εφαρμογών της Oracle, αλλά και τρίτων κατασκευαστών και Integrated ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο δυνατό η πολυπλοκότητα των IT συστημάτων.

Ευχάριστη νότα ήταν η εμφάνιση στη σκηνή του οκτάκις χρυσού Ολυμπιονίκη, Michael Phelps. Όπως και ο Phelps, έτσι και η Oracle έχει απομακρυνθεί από τους ανταγωνιστές της κατακτώντας συνεχώς χρυσά μετάλλια σε εφαρμογές και industries.

Η μεγάλη αποκάλυψη της ημέρας ήταν η παρουσίαση ενός ολοκαίνουργιου προϊόντος, του Oracle Beehive, ένα collaboration server που ο Philips χαρακτήρισε ως τη θεραπεία στους περιορισμούς της επικοινωνίας. Το εν λόγω προϊόν ενοποιεί e-mail, voicemail, IM, chat rooms, conferences, calendars, blogs, tags, wikis, document sharing, καθώς επίσης την Oracle Database μαζί με το Fusion
Middleware και όλες τις εφαρμογές της.

Η Intralot εισέρχεται στην αγορά της Βραζιλίας

Το πρώτο παιχνίδι που θα προσφέρει είναι ένας πρωτοποριακός συνδυασμός ΚΙΝΟ και στιγμιαίου λαχείου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του 2008 σε ένα αρχικό δίκτυο 1.000 σημείων πώλησης, συνδεδεμένων on-line. Η γκάμα των παιχνιδιών, καθώς και το δίκτυο αναμένεται να επεκταθούν περαιτέρω, σύμφωνα με την πορεία του έργου. Η Intralot do Brazil θα έχει την πλήρη διαχείριση των παιχνιδιών.  

Η LOTERJ λειτουργεί την παραδοσιακή λοταρία για περισσότερα από 60 χρόνια. Από το 1991 κατέχει την ηγέτιδα θέση ανάμεσα στις Πολιτειακές Λοταρίες της Βραζιλίας, μετά από την εισαγωγή ενός ιδιαίτερα δημοφιλούς στιγμιαίου λαχείου. Με την εισαγωγή ενός on – line συστήματος τελευταίας τεχνολογίας, η Intralot περνάει τη λοταρία σε μια νέα εποχή, ενώ μέσα από τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της LOTERJ, στοχεύει να διευρύνει την επιτυχία της Λοταρίας.

Στην Multirama έργο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Το συνολικό έργο αποτελείται από 3 διακριτά επί μέρους υποέργα. Στον διαγωνισμό για το υποέργο 1, εκτός από τη Multirama, είχε καταθέσει προσφορά και η εταιρεία Ιωάννης Ζουμπουλάκης & Σία.

Το συνολικό τίμημα της σύμβασης για το υποέργο 1 ορίστηκε στα 545 χιλιάδες ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ,  ενώ η αρχική εκτιμώμενη αξία ήταν 621 χιλιάδες ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

Στρατηγική συμμαχία της Atnet με τη Cgsoft

Αντικείμενο της συνεργασίας αποτελεί η διάθεση της οικογένειας προϊόντων της Thesis.net (ERP, CRM, BI, MFG, MOBILE) στην ελληνική αγορά από την Αtnet, καθώς και η προώθηση και εγκατάσταση των υπηρεσιών της Αtnet (ιστοσελίδες, e-commerce εφαρμογές, internet marketing) στο πελατολόγιο της Cgsoft.

Σημαντικό σκέλος της συμφωνίας αποτελεί η συνδυαστική πώληση υπηρεσιών και προϊόντων σε νέους πελάτες, καθώς και η από κοινού συμμετοχή και ανάληψη έργων στον ιδιωτικό, αλλά και τον δημόσιο τομέα.

Η Αtnet Communications δραστηριοποιείται στο χώρο του διαδικτύου, παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις ενσωματώνει σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες, όπως κατασκευή ιστοσελίδων, internet marketing (Search Engine Optimization, Google Adwords), interactive web sites, viral campaign, intranet εφαρμογές, mobile marketing.

Η Cgsoft σημαντικός παραγωγός επιχειρηματικού λογισμικού τελευταίας γενιάς, είναι πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft (ειδικότερα σε τεχνολογίες .net) και παρέχει έτοιμες λύσεις (Thesis.net) ή λύσεις για κάθετες αγορές (Thesis.net Collection, Legal Office, κ.λπ.). Επίσης, αναλαμβάνει και εκτελεί έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σ’ όλο το φάσμα του e-επιχειρείν.