Συστάθηκε το νέο Fund Oxygen ΤΑΝΕΟ Neoadventures

Το κεφάλαιο αυτό στοχεύει στην επίτευξη υψηλών μεσοπρόθεσμων αποδόσεων για τους μετόχους του, συμμετέχοντας μέσω αυξήσεων κεφαλαίου σε δυναμικές ελληνικές μικρομεσαίες εταιρείες από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Έμφαση θα δοθεί σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των ψηφιακών μέσων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και εν γένει των ψηφιακών υπηρεσιών.

“Η έναρξη λειτουργίας του Oxygen TANEO NeoVentures, αν και πραγματοποιείται σε ένα εξαιρετικά δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη μας στις προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων και την πεποίθησή μας ότι ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες υπάρχουν ευκαιρίες για επιτυχημένες επενδύσεις στην ελληνική αγορά”, υποστήριξε ο Βίκτωρ Ρέστης με αφορμή τη σύσταση του fund.

Ο Νικόλαος Χαριτάκης, διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΝΕΟ, από την πλευρά του δήλωσε: “Η συνεργασία του ΤΑΝΕΟ με δυναμικούς Έλληνες επενδυτές, με στόχο την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, φιλοδοξούμε ότι θα αναδείξει άμεσα τις ανεξάντλητες επενδυτικές μας ευκαιρίες”.

Το νέο fund Oxygen TANEO NeoVentures, με υπό διαχείριση κεφάλαια που αναμένεται να ανέλθουν έως τα 30 εκατομμύρια ευρώ, είναι ήδη σε λειτουργία και διευθυντής επενδύσεων της διαχειρίστριας εταιρείας Οxygen Capital Management έχει οριστεί ο Σπύρος Τραχάνης.

Ο Παναγιώτης Γκεζερλής Business Development Director στην Upstream

Πέρα από την ανάπτυξη των πωλήσεων στην Ελλάδα, ο κ. Γκεζερλής θα είναι υπεύθυνος και για τον συντονισμό και την στήριξη των αντίστοιχων τμημάτων του Λονδίνου, της Ρώμης, του Τορόντο και του Μεξικού, δεδομένης και της στρατηγικής της Upstream για έντονη ανάπτυξη στο εξωτερικό σε καινοτόμες mobile υπηρεσίες και εφαρμογές που ήδη παρέχει σε 40 χώρες.

Ο Παναγιώτης Γκεζερλής προέρχεται από την εταιρεία φωνητικών εφαρμογών VoiceWeb, όπου διετέλεσε chief commercial officer και business development director για 4,5 χρόνια. Νωρίτερα διετέλεσε CEO της εταιρείας Εκδοτική Ελλάδος.

Νέα έργα για τη D.D. Synergy Hellas

Το έργο υλοποίησε η D.D. Synergy Hellas, πιστοποιημένος συνεργάτης υλοποίησης έργων SAP. Παράλληλα, η D.D. Synergy Hellas ανέλαβε το έργο αναβάθμισης της έκδοσης του λογισμικού SAP από 4.6 C σε ECC 6.0 στον όμιλο εστίασης Γρηγόρης.

Η Cosmos συνεργάζεται με την Kingston

Η Kingston αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες κατασκευάστριες εταιρείες μνημών στον κόσμο με πληθώρα λύσεων τόσο για μεγάλα συστήματα (servers) όσο και για το μεγαλύτερο τμήμα των προσωπικών υπολογιστών και φορητών που κυκλοφορούν.

Η Cosmos Business Systems θα προσφέρει στους πελάτες της όχι μόνο όλη την προϊοντική γκάμα των ειδών της Kingston, αλλά και την υποστήριξη με αντικατάσταση όπου απαιτείται.

3ο Project Management Congress

Κλιμακώνοντας την επιτυχία των δύο προηγούμενων χρόνων, και τολμώντας να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, η φετινή εκδήλωση για τα διευθυντικά στελέχη της διοίκησης έργων εξιχνιάζει τα αίτια αποτυχίας ενός έργου και φωτίζει τα μυστικά που θα οδηγήσουν το δικό σας project στην επιτυχία.

Το ετήσιο αυτό event καθιερώνεται πλέον ως σημείο αναφοράς για τους ειδικούς της Διαχείρισης Έργων, αφού σε αυτό παρουσιάζονται οι τελευταίες τάσεις και εξελίξεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα, αποτελεί και τον τόπο συνάντησης για ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των ειδικών του κλάδου.

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία της Altec με τις τράπεζες

Βάσει της συμφωνίας, η Altec θα αναστείλει τις πληρωμές προς τις τρεις πιστώτριες τράπεζες μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του 2009. Παράλληλα, θα εκπονηθεί business plan και σχέδιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης από ειδικό σύμβουλο που θα επιλέξουν και οι δυο πλευρές, δηλαδή οι τράπεζες και η Altec, ενώ για την εν λόγω συμφωνία δόθηκαν εγγυήσεις, συμπεριλαμβανομένων μετοχών ως ενέχυρο, από τον επιχειρηματία Αθανάσιο Αθανασούλη.

Οι βασικές πιστώτριες τράπεζες είναι οι Eurobank, Πειραιώς και Eθνική. Για τη Eurobank οι υποχρεώσεις του ομίλου σε βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση πλησιάζουν τα 26 εκατ. ευρώ, για την Πειραιώς ξεπερνούν τα 22 εκατ. ευρώ και για την Εθνική Τράπεζα ξεπερνούν τα 18 εκατ. ευρώ.

Η SAS Ελλάδας υλοποιεί λύση Risk Management στη Κύπρο

Πιο συγκεκριμένα, η SAS προσφέρει στην ΣΕΜ ΛΤΔ μια ενιαία αρχιτεκτονική λύση, SAS Enterprise Risk Management, που περιλαμβάνει τη διαχείριση πιστωτικού, λειτουργικού κινδύνου και του κινδύνου αγοράς (Credit, Operational & Market Risk).

Αυτή η προσέγγιση συμβάλλει στη συμμόρφωση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων με τους κανόνες της Βασιλείας ΙΙ, καθώς και στην αποτελεσματική καταγραφή και ανάλυση των κινδύνων σε πολλαπλές επιχειρηματικές διαδικασίες.

Η Keystone ανέλαβε έργο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Το έργο αφορά την ανάθεση της παροχής υπηρεσιών για την προσαρμογή υφιστάμενων λογισμικών της ελληνικής και διεθνους αγοράς για εκπαιδευτική χρήση στη δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, την προμήθεια και αποστολή στα σχολικά εργαστήρια των ζητούμενων αδειών χρήσης του προσαρμοσμένου λογισμικού, την εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων εξουσιών και δικαιωμάτων επί της προσαρμογής των λογισμικών που θα προσφέρουν ώστε να ικανοποιούνται τα δικαιώματα χρήσης και τα δικαιώματα επιλογών της αναθέτουσας αρχής.

Το συνολικό τίμημα της σύμβασης ανέρχεται στα 20 χιλιάδες ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Αισθητική και design τα νέα όπλα της Fujitsu Siemens

Στη σειρά υπάρχουν προϊόντα για όλες τις κατηγορίες αγοραστών, τα οποία διαφοροποιούνται σε διαστάσεις και επιδόσεις. Το αδιάβροχο πληκτρολόγιο και η λειτουργία silent mode είναι χαρακτηριστικό όλων των μοντέλων της σειράς, τα οποία χρησιμοποιούν επεξεργαστές τόσο της Intel όσο και της AMD.

Μία από τις καινοτομίες που εισάγει η Fujitsu Siemens στα “δυνατότερα” μοντέλα της σειράς είναι η δυνατότητα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης της κάρτας γραφικών, ώστε να μειώνεται η κατανάλωση όταν το φορητό δεν χρησιμοποιείται για gaming. Η βελτίωση των επιδόσεων σε games, για όσα μοντέλα δεν διαθέτουν ισχυρή κάρτα γραφικών, γίνεται με μια εξωτερική μονάδα (GraphicBooster), η οποία αυξάνει δραματικά τις επιδόσεις σε γραφικά.

Σύμφωνα με την Barbara Shadler, chief marketing officer της Fujitsu Siemens Computers, “η σχεδίαση και οι λοιπές βελτιώσεις στη νέα σειρά AMILO 3000 δεν αποτελούν για εμάς απλά μία περαστική μόδα, αλλά μία στρατηγική επένδυση που θα μας επιτρέψει να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας ως την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία πληροφορικής στην καταναλωτική αγορά”.

Αυτό που μένει να διαπιστώσουμε είναι κατά πόσο ένα brand που παραδοσιακά δεν έχει χρησιμοποιήσει ως αιχμή του δόρατος το design, θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει τώρα για να βελτιώσει τις πωλήσεις του.

Ο ΟΤΕ ανέλαβε έργο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η αρχική εκτιμώμενη συνολική αξία της σύμβασης ήταν 823.155 ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ, ενώ το τελικό συνολικό τίμημα της σύμβασης ανέρχεται στα 716.277 ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ. Στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το Μάιο του 2007 είχαν κατατεθεί δύο προσφορές.