“Broadband Everywhere”: Από το 10ο Συνέδριο Info-ComWorld

Το συνέδριο διοργάνωσε στις 7 Οκτωβρίου για 10η συνεχόμενη χρονιά η εκδοτική εταιρεία Smart Press.

Στελέχη της πολιτικής ζωής, της ελληνικής και διεθνούς αγοράς τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και των media, τοποθετήθηκαν στο κρίσιμο θέμα του συνεδρίου “Broadband Everywhere!”.

Εντυπωσιακή ήταν η φετινή επιτυχία του “Η Ελλάδα δικαιούται να βρίσκεται στην πρωτοπορία”, τόνισε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος σε ομιλία του, αναφέρθηκε εκτενώς στο φιλόδοξο -όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε- έργο της ανάπτυξης δικτύου οπτικών ινών που θα φθάσει σε 2 εκατ. ελληνικά νοικοκυριά. “Η Ελλάδα αποφασίζει να ακολουθήσει μια στρατηγική υπέρβασης. Από το σημείο που βρίσκεται σήμερα, αντί να πάει σε ενδιάμεσες σύγχρονες τεχνολογίες, πάει στις πλέον σύγχρονες που υπάρχουν στον κόσμο”, είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο Χρήστος Ζώης, Υφυπουργός Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της εφαρμογής πολιτικών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ενώ ανέλυσε τις παρεμβάσεις του ΥΠΕΣΔΔΑ στην νέα προγραμματική περίοδο 2007-2013. Ο ίδιος χαρακτήρισε καθοριστική παρέμβαση για τον εκσυγχρονισμού του κράτους το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Διοικητική Μεταρρύθμιση”, καθώς και το έργο της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε.

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, Γιώργος Αναστασόπουλος, έδωσε
περισσότερες λεπτομέρειες για έργο των οπτικών ινών στα νοικοκυριά της χώρας που προωθεί η κυβέρνηση. Τόνισε ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 7 ετών, αλλά στόχος είναι οι πρώτες συνδέσεις να λειτουργήσουν μέσα στο 2010.

Ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Καθ. Βασίλης Ασημακόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στις επόμενες κινήσεις για την προώθηση της Ψηφιακής Στρατηγικής. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ψηφιακή Στρατηγική” ύψους 2 δισ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει αλληλουχίες ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα δώσουν ισχυρή οικονομική και κοινωνική διάσταση στις συγκεκριμένες τεχνολογικές παρεμβάσεις.

Η πρόοδος όσον αφορά στην προώθηση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα ήταν το θέμα της παρουσίασης του Νικήτα Αλεξανδρίδη, Πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, ο οποίος τόνισε ότι “η ταχεία ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας και η επέκταση της παντού και για όλους πρέπει να αποτελεί σήμερα κεντρικό εθνικό στόχο”.

Στις ευκαιρίες που υπάρχουν από την ανάπτυξη της αγοράς της ευρυζωνικότητας αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ,  Παναγής Βουρλούμης. O ίδιος σημείωσε ότι η Βαλκανική προσφέρει ευκαιρίες ακόμη, αλλά δεν θα την
χαρακτήριζε ως μια ενιαία αγορά, καθώς διαφοροποιείται ουσιαστικά από χώρα σε χώρα.

Η Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, δρ. Έλλη Παγουρτζή παρουσίασε αναλυτικά τον τρόπο διαμόρφωσης του νέου Ευρωπαϊκού Δείκτη Ευρυζωνικών Επιδόσεων που λαμβάνει υπόψη πολλά ποιοτικά στοιχεία. O ΒΡΙ παρουσιάστηκε επισήμως την περασμένη εβδομάδα με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 23η θέση μεταξύ των κρατών της ΕΕ.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η ομιλία της Ξένιας Κούρτογλου, Προέδρου και Δ/σας Συμβούλου της Focus Bari, που παρουσίασε στοιχεία για την κατάσταση στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό διείσδυσης έχει φθάσει στο 91%, ενώ το 18% των Ελλήνων έχει μόνο κινητό τηλέφωνο ως μέσο επικοινωνίας. Η ίδια σημείωσε ότι σε ποσοστό περίπου 21% έχουν κινητό τηλέφωνο παιδιά ηλικίας 7-12 ετών.

Η Ergon Iris εγκαθιστά το Atlas ERP στην ISV+B Development

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Atlas ERP επιλέχθηκε λόγω των ιδιαίτερων διαχειριστικών, κοστολογικών και οικονομικών απαιτήσεων που διέπουν το αντικείμενο εργασιών της ISV+B και των έργων της.

Με τη δυνατότητα προβολής δυναμικών κοστολογικών στοιχείων ανά έργο και φάση κατά τη διάρκεια κατασκευής των έργων, δίνει πλεονέκτημα τόσο στους εκάστοτε μηχανικούς των έργων όσο και στη Διοίκηση. Οι αυτοματοποιημένες κοστολογικές πληροφορίες έχουν ως αποτέλεσμα την καλύτερη διαχείριση του κόστους του έργου σε σχέση με το αρχικό προβλεφθέν.

Η Interworks εγκαθιστά το WebCRM Professional σε τρεις ακόμη εταιρείες

 Η SimTec είναι προμηθευτής προηγμένου τεχνικού λογισμικού και υπηρεσιών σε ένα ευρύ φάσμα εταιρειών, ερευνητικών κέντρων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Τέλος, η Econord Περιβαλλοντική είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών μελέτης, σχεδιασμού, υλοποίησης κατασκευής, τεχνικής υποστήριξης και service έργων προστασίας περιβάλλοντος, επεξεργασίας νερού και κολυμβητικών κατασκευών.

Η κάθε εταιρεία αντιμετωπίζει διαφορετικά προβλήματα και απαιτεί εξειδικευμένες λύσεις, στοιχεία τα οποία η πλατφόρμα της Interworks μπορεί να αντιμετωπίσει, “προσωποποιώντας” το WebCRM για την κάθε μία με βάση τις ανάγκες και τα προβλήματά της.

Η Lavisoft συνεργάζεται με την Axion Systems

Η Αxion Systems είναι εταιρεία που δραστηριοποιείται στο εμπόριο προϊόντων πληροφορικής. Σύμφωνα με τους όρους συνεργασίας, η Lavisoft έχει αναλάβει τη διαμόρφωση και εγκατάσταση του προτύπου ποιότητας διαχείρισης ISO 9000:2000.

Η εταιρεία διαθέτει δική της παραγωγή λογισμικού, με δυνατότητες εφαρμογής σε εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, που βασίζεται στους αυστηρούς κανόνες πιστοποίησης ISO 9001:2000.

Στρατηγική συνεργασία MIG, Marfin Popular Bank & Wind Ελλάς

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που θα επιδιώξουν από κοινού η WIND Ελλάς, η MIG και η MPB, στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας τους, αφορούν στους εξής, καταρχάς, τομείς:

1. Δημιουργία κοινής προσφοράς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και πληροφορικής για την αγορά των επαγγελματιών, καθώς και των μικρομεσαίων, αλλά και μεγαλύτερων επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του ομίλου MIG και της MPB.

2. Δημιουργία εμπορικών προσφορών που θα αξιοποιούν επιμέρους brand εταιρειών του ομίλου MIG.

3. Συνέργιες σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές, μέσω των εκτεταμένων σημείων παρουσίας της MIG και της MPB. Αρκετά πιθανόν είναι το ενδεχόμενο τοποθέτησης κεραιών της Wind σε κτίρια της  MIG και της ΜPΒ.

4. Συνέργιες στη λιανική αγορά, μέσω δημιουργίας shop-in-shop και kiosk-in-shops, καθώς επίσης και διανομή των προϊόντων και υπηρεσιών των τριών ομίλων μέσω των δικτύων διανομής που διαθέτει κάθε όμιλος.

5. Συνεργασία της WIND με τη MIG σε έργα Πληροφορικής της πρώτης.

6. Παράλληλα, θα συνεργαστούν για τη δημιουργία υπηρεσιών mobile banking, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα λανσαριστούν νωρίτερα από τις αρχές του 2009.

Με τη συνεργασία των ομίλων σε εμπορικό επίπεδο, καθώς και στους τομείς μάρκετινγκ και τεχνολογίας, η συμφωνία επεκτείνεται σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών (σταθερή & κινητή τηλεφωνία, μετάδοση δεδομένων) αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της SingularLogic, θυγατρικής εταιρείας της MIG στην αγορά της πληροφορικής, καθώς και τη δυναμική παρουσία των τριών ομίλων στη ΝΑ Ευρώπη.

Η ΠΑΝΟΥ ανέλαβε ένα ακόμη έργο του ΟΑΕΔ

Το έργο αφορά την προμήθεια συστήματος στερεοσκοπικής προβολής, 5 φορητών συστημάτων στερεοσκοπικής προβολής, εμβυθιστικών λογισμικών λειτουργίας εικονικής πραγματικότητας, καθώς και λογισμικών απεικόνισης και προσομοίωσης σε πραγματικό χρόνο τρισδιάστατων μοντέλων για το σύνολο των στερεοσκοπικών καναλιών των παραπάνω συστημάτων.

Επίσης, αφορά την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, καθώς και την υποστήριξη για τρία χρόνια όλων των παραπάνω συστημάτων και τέλος, την προμήθεια του ΟΑΕΔ με 8 άδειες, 8 στερεοσκοπικών καναλιών λογισμικού εικονικής πραγματικότητας.

Στον διαγωνισμό είχε καταθέσει προσφορά και η εταιρεία Telmaco. Το συνολικό τελικό τίμημα της σύμβασης ανέρχεται στα 1,563 εκατ. ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ, ενώ το αρχικά εκτιμώμενο τίμημα της σύμβασης ανέρχονταν στα 2,2 εκατ. ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ. διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 4 μήνες.

Στην Profile έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται ιδιαίτερης σπουδαιότητας για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς θα αυξήσει την  αποδοτικότητα των εργασιών καταγραφής και ενημέρωσης, ώστε οι δικαστικές υποθέσεις να διεκπεραιώνονται ταχύτερα, με μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια.

Το έργο θα καλύψει 92 αίθουσες των 63 Πολυμελών Πρωτοδικείων της Ελλάδας και θα περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού (προσωπικοί υπολογιστές, εκτυπωτές, ηχητικά συστήματα), λογισμικού ηχογράφησης και αποηχογράφησης, την ανάπτυξη λογισμικού συστήματος διαχείρισης ηλεκτρονικών πινακίων και υπομνηματισμού, την παροχή υπηρεσιών ηχογράφησης/ αποηχογράφησης στις αίθουσες των δικαστηρίων, εκπαίδευσης, καθώς και υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και help desk.

Υπενθυμίζεται ότι από το χώρο της Δικαιοσύνης έχουν επίσης, ανατεθεί στην PROFILE κατόπιν σχετικών διαγωνισμών, το έργο της αναβάθμισης του Μηχανογραφικού περιβάλλοντος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η επεξεργασία και παραγωγή CD/ DVD του Νομικού Βήματος και του Κώδικα Νομικού Βήματος για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και η προμήθεια εξοπλισμού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.