Η Syntax αυξάνει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και την Ουκρανία

Στις 25 Σεπτεμβρίου ο διευθυντής της επιχειρησιακής μονάδας τηλεπικοινωνιών και ενέργειας Αχιλλέας Φιλιππόπουλος και στελέχη της μονάδας συμμετείχαν στο ετήσιο Telecoms Club στο Κίεβο, το οποίο διοργάνωσε η Microsoft και η Softline, partner της Syntax στην Ουκρανία.

Επίσης, ο πρόεδρος της Syntax Νίκος Αυξεντιάδης έχει προσκληθεί από την Oracle, ως ομιλητής με θέμα ”End-to-End SLA Management, as a Business Enabler”, στο ετήσιο Oracle ISV Forum, που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας στις 30 Οκτωβρίου. Η Oracle και η Oblicore συνεργάζονται στον τομέα του Service Management, όπου προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση του Siebel και του Oblicore Guarantee. H Syntax αντιπροσωπεύει την Oblicore στην Ανατολική Ευρώπη και τον Αραβικό Κόσμο.

Στρατηγική συμμαχία της Atnet με την CGSoft

Επιπλέον, η συμφωνία των δύο εταιρειών προβλέπει την συνδυαστική πώληση υπηρεσιών και προϊόντων σε νέους πελάτες, καθώς και την από κοινού συμμετοχή και ανάληψη μεγάλων έργων στον ιδιωτικό, αλλά και στον δημόσιο τομέα.

Η Αtnet Communications δραστηριοποιείται στο χώρο του διαδικτύου και ενσωματώνει τις τεχνολογικές εξελίξεις σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες, όπως κατασκευή ιστοσελίδων, internet marketing, interactive web sites, viral campaign, intranet εφαρμογές, mobile marketing.

Η CGSoft είναι πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft (ειδικότερα σε τεχνολογίες .net) και παρέχει έτοιμες λύσεις (Thesis.net) ή λύσεις για κάθετες αγορές (Thesis.net Collection, Legal Office, κ.λπ.).

Στην Atos Origin έργο του ΕΚΤ

Το έργο περιλαμβάνει: α) Έλεγχο ασφάλειας πληροφοριακού συστήματος, με σκοπό τον εντοπισμό πιθανών τρωτών σημείων των υπολογιστικών συστημάτων και του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, β) έλεγχο φυσικής πρόσβασης σε πληροφοριακά συστήματα, ταυτόχρονα με έλεγχο του βαθμού ευαισθητοποίησης του προσωπικού (staff awareness) χρησιμοποιώντας τεχνικές social engineering και γ) συνοπτική αναφορά των ελέγχων που διεξήχθησαν, καθώς και αναλυτικές συστάσεις αντιμετώπισης του συνόλου των ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν.

Η προκήρυξη του σχετικού πρόχειρου διαγωνισμού είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο και σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν καταθέσει προσφορά 5 ακόμη εταιρείες. Η υλοποίηση του έργου έχει ήδη ξεκινήσει και η συνολική του διάρκεια δεν θα ξεπεράσει τους τρεις μήνες.

Συνεργασία της BOUSSIAS Communica tions με το ITSMF Hellas

Σκοπός της συνεργασίας είναι η συνδιοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Διαχείρισης Υπηρεσιών Πληροφορικής, ΙΤ Service Management
Conference, με τίτλο: “From Theory to Practice” στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου.

Το Συνέδριο θα καλύψει όλα τα επίπεδα γνώσης για τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης υπηρεσιών πληροφορικής, τις εξελίξεις του ITIL και του προτύπου ISO/IEC 20000. Θα συζητηθούν θέματα άμεσου ενδιαφέροντος για τα στελέχη και τους επαγγελματίες του χώρου της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, όπως λειτουργίας (Operations), διακυβέρνησης (IT Governance), ευθυγράμμισης (IT Alignment) και δημιουργίας αξίας (IT Value).

Ο Τάσος Αλέφαντος, Chairman του ITSMF Hellas, δήλωσε σχετικά: “Η εμπειρία της BOUSSIAS στη διοργάνωση συνεδρίων Πληροφορικής και Τεχνολογίας εγγυάται την υψηλή ποιότητα που θέλουμε για το συνέδριό μας και θα γίνει πολύτιμος αρωγός στην διεύρυνση του ακροατηρίου που θα λάβει τα μηνύματα μας πάνω σε καίρια θέματα, όπως IT Service Management, IT Operations, IT Governance, IT – Business Alignment και IT Value generation”.

Το IT Service Management Forum είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στη Διαχείριση Υπηρεσιών Πληροφορικής και απευθύνεται στις εταιρείες και τα στελέχη πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Αριθμεί πλέον των 12.000 εταιρειών, κυβερνητικών οργανισμών και 70.000 επαγγελματιών ως μέλη, με παραρτήματα σε 40 χώρες.

Η ένωση Globo Technologies – Bull ανέλαβε έργο του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Το έργο αφορά την ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος, το οποίο θα διαχειρίζεται τα ψηφιακά ρυμοτομικά – πολεοδομικά σχέδια του Υπουργείου (raster αρχεία), που θα δημιουργηθούν από ψηφιοποίηση του υφιστάμενου φυσικού αρχείου πινακίδων των ρυμοτομικών – πολεοδομικών σχεδίων και άλλων δεδομένων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για την μέτρηση μετάλλων σε αιωρούμενα σωματίδια.

Στον διαγωνισμό είχε καταθέσει προσφορά και η ένωση εταιρειών Epsilon Gis – Γεωαπεικόνιση. Το συνολικό τίμημα της  σύμβασης ανέρχεται στα 787 χιλιάδες ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ.