Αυξημένες κατά 58% οι πωλήσεις 9μήνου του e-shop.gr

Η αύξηση υπερκέρασε και τις συνολικές πωλήσεις του 2007, οι οποίες είχαν φτάσει τα 72,1 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς προβλέπεται να είναι ακόμη πιο δυνατό, σε συνδυασμό και με τον γιορτινό Δεκέμβρη, με τον ετήσιο κύκλο εργασιών της να διαμορφώνεται στα 110 εκατ. ευρώ.

Δύο εταιρείες ενδιαφέρονται για την Cosmofon

Η πρώτη είναι η VIP Mobile που ελέγχεται από την Telekom Austria και η δεύτερη η Τelekom Slovenije. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο στόχος του ΟΤΕ είναι να εξασφαλίσει τίμημα της τάξεως των 250 με 300 εκατ. ευρώ.

Άλλωστε ο ΟΤΕ υποχρεούται να πουλήσει την Cosmofon, καθώς η Deutsche Telekom συμμετέχει επίσης, σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στα Σκόπια.

Αυξημένες πωλήσεις και μειωμένα καθαρά κέρδη μετά φόρων για την Πλαίσιο Computers

Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα 3,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 28,3%.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ταυτόχρονα με την ανάπτυξη των πωλήσεων τέθηκαν και οι βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου. “Το νέο υπερσύγχρονο κέντρο διανομής, με την ταυτόχρονη ανάπτυξη μηχανογραφικών υποδομών, τη στελέχωση της ομάδας με νέους συνεργάτες και την επένδυση για επέκταση και διαμόρφωση των υπαρχόντων καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των εξόδων που επέφερε μείωση της κερδοφορίας”.

Η Interworks συνεργάζεται με την Geotech

Όπως υποστηρίζει η Interworks, η Geotech επέλεξε το WebCRM για να μπορεί να διαχειριστεί bundle προϊόντα, να παρακολουθεί τις εργοστασιακές εγγυήσεις και τα service των πελατών μαζί με τους σειριακούς αριθμούς των προϊόντων και των εξαρτημάτων (serial & part numbers), το ιστορικό τεχνικών βλαβών, να καταγράφει το χρόνο που ασχολήθηκαν με τον κάθε πελάτη και να εκτυπώνει αυτόματα το δελτίο εργασίας.

Τέλος, οι στατιστικές αναφορές που μπορούν να προκύψουν από το σύστημα, μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα στη διοίκηση και τα στελέχη να γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο τον πιθανό τζίρο βάσει ευκαιριών / προσφορών (pipeline), τους τζίρους των πελατών, τους πελάτες με το μεγαλύτερο τζίρο, τη στοχοθεσία των πωλητών, κ.ά.

Στην OTS έργο του Ταμείου Πρόνοιας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Το έργο αφορά στη λογιστική παρακολούθηση, το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, την ανάπτυξη μητρώου ασφαλισμένων, την παρακολούθηση είσπραξης εισφορών και παροχής υγειονομικών παροχών και την ανάπτυξη μελέτης για παροχή υπηρεσιών μέσω διαδικτύου. Στον διαγωνισμό είχαν υποβάλλει προσφορά και οι εταιρείες Computer Team και NeuroPublic. Το συνολικό τελικό τίμημα της σύμβασης ανέρχεται στα 271 χιλιάδες ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

Wind Ελλάς και Velti λανσάρουν το Mobile Advertising

Με το Mobile Advertising οι διαφημιζόμενοι μπορούν να προσεγγίσουν ποικίλες δημογραφικές ομάδες του πληθυσμού ανάλογα με τους στόχους τους, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται η δυνατότητα στους διαφημιζόμενους να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή τα αποτελέσματα μιας τέτοιας διαφημιστικής καμπάνιας.

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ευκαιρία προσέγγισης του νεανικού κοινού μέσω του Mobile Advertising, αφού βάσει στοιχείων πρόσφατων ερευνών η διείσδυση του κινητού τηλεφώνου στις ηλικίες 18 – 24 αγγίζει το 99,3%, και αποτελεί ιδανικό μέσο επικοινωνίας προς τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, η οποία περνάει 38% λιγότερο χρόνο μπροστά στην τηλεόραση κάθε μέρα σε σύγκριση με τον μέσο Έλληνα.

Ορισμένες από τις τεχνολογικές δυνατότητες του Mobile Advertising, οι οποίες δίνουν στους διαφημιζόμενους πολλαπλές επιλογές ως προς τον τρόπο προβολής του προϊόντος τους μέσω της Τρίτης Οθόνης είναι η αποστολή γραπτών μηνυμάτων ή MMS, η τοποθέτηση banner μέσα στο mobile portal Wind Plus και η δημιουργία mobile advertising site μέσα στο portal και προώθησή του στους χρήστες του. Το κόστος της υπηρεσίας διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη και τις προδιαγραφές της mobile καμπάνιας που επιθυμεί να υλοποιήσει.

Η Αρχέτυπων ανέλαβε έργο του Υπουργείου Ανάπτυξης

Το έργο αφορά στη δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος (Ο.Π.Σ.) για τη συλλογή και την επεξεργασία στοιχείων του ΕΠΕΤΕ, καθώς και διαδικτυακής πύλης, μέσω της οποίας αφενός μεν θα διατίθεται το σύνολο της δημοσιεύσιμης πληροφορίας του ΕΠΕΤΕ στους απλούς χρήστες και εξωτερικούς φορείς, αφετέρου δε θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής εξατομικευμένης και συνδυασμένης πληροφορίας.

Στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2007, είχαν υποβάλλει προσφορά και οι ενώσεις εταιρειών: α. Quality & Reliability – PRC Group, β. Γνώμων – Quantos, και οι εταιρείες: γ. European Dynamics, δ. Profile, ε. Ζήνων, στ. Greek Geeks. Βασικοί προμηθευτές του έργου θα είναι οι εταιρείες Oracle και Dell. Το συνολικό τελικό τίμημα της σύμβασης ανέρχεται στα 570 χιλιάδες ευρώ χωρίς ΦΠΑ., ενώ το αρχικά εκτιμώμενο τίμημα ανέρχονταν στα 714 χιλιάδες ευρώ χωρίς ΦΠΑ.