Ο Γιώργος Αλοίμονος αποχωρεί από την Vodafone Hellas

Ο Γιώργος Αλοίμονος αποχωρεί στις 31/10 από το Γραφείο Τύπου της Vodafone Hellas μετά από 2,5 χρόνια συνεργασίας με την εταιρεία. Το επόμενο επαγγελματικό του βήμα θα είναι εκτός των ελληνικών συνόρων.

Ο Κυριάκος Ξανθάκος στην εταιρεία Netsemantics

Ο Κυριάκος Ξανθάκος ανέλαβε Marketing Director στην εταιρεία Netsemantics, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη επιχειρησιακού λογισμικού στους τομείς του τουρισμού και των τηλεπικοινωνιών. Ο Κυριάκος Ξανθάκος προέρχεται από τον χώρο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών και διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία στα θέματα Marketing.

Η Βρετανία εγκαταλείπει το e-voting

Η κυβέρνηση της Βρετανίας φλέρταρε με την ιδέα του e-voting, στοχεύοντας στην αύξηση συμμετοχής στις εκλογές.

Ωστόσο, οι προσπάθειες δέχτηκαν έντονη κριτική, καθώς το σύστημα θεωρήθηκε επιρρεπές σε κακόβουλες επεμβάσεις.

Τα e-voting συστήματα έχουν δεχτεί έντονη κριτική και στις Η.Π.Α. ακόμα και στο επίπεδο της ηλεκτρονικής καταμέτρησης ψήφων.

Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. εγκαθιστά MS Project Server 2007 και MS Portfolio Server 2007

Οι φοιτητές του τμήματος εκπόνησαν εργασίες με θέμα την οργάνωση και τη διαχείριση της στρατηγικής μεγάλων εταιρειών. O Microsoft Project Server χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο χρονοπρογραμματισμού υλοποίησης των case studies και ο Microsoft Portfolio Server χρησιμοποιήθηκε για την αξιολόγηση των εναλλακτικών επενδυτικών πλάνων των case studies. Τη χρήση αυτών των στρατηγικών εργαλείων δίδαξε στους μεταπτυχιακούς φοιτητές ο κ/ος Θεοφάνης Γιώτης, Πρόεδρος του PMI Greece.

Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. ολοκληρώνει εντός του Οκτ. του 2008 τον 2o κύκλο του Μεταπτυχιακού τμήματος “Διοίκηση και Διαχείριση Τεχνικών Έργων” με 25 συμμετέχοντες. Πρόεδρος του τμήματος είναι ο καθηγητής Δημοσθένης Αγγελίδης που διατελεί και Αντιπρόεδρος του PMI Athens, Greece Chapter (www.pmi-greece.org).

Τα Windows 7 θα καλύψουν το κενό στα netbooks

Σήμερα, η Microsoft μεγαλώνει το μερίδιο της στην αγορά των netbook, βασιζόμενη ουσιαστικά στα Windows XP, τα οποία έχει ανακοινώσει ότι σύντομα θα αποσύρει. Όπως είχαμε αναφέρει σε άρθρο του περιοδικού Netweek (6/10, Τα netbooks ήρθαν για να μείνουν) “Τα Vista είναι πολύ “βαριά” για τις δυνατότητες των netbook και τα XP σύντομα δεν θα έχουν μέλλον. Επομένως, αν η Microsoft δεν θέλει να μείνει έξω από αυτήν την αγορά, χρειάζεται να δώσει μια νέα λύση που θα συμπληρώσει αυτό το κενό”.

Η ανάπτυξη των πωλήσεων netbook στην Ευρωπαϊκή αγορά έχει εντυπωσιάσει ακόμα και τους αναλυτές των IDC και Gartner, ξεπερνώντας τις προβλέψεις τους. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που έγιναν διαθέσιμα και από τις δύο εταιρείες, τα netbook αποτελούν ήδη σχεδόν το 10% των συνολικών πωλήσεων προσωπικών υπολογιστών στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, από το 3ο τρίμηνο του 207 μέχρι και το 3ο τρίμηνο του 2008 πουλήθηκαν περίπου 2 εκατ. Netbooks σε σύνολο 27,9 εκατ. PCs.

Ο Γιώργος Μπαμπούλας Channel Business Development Manager στην Dell

O Γ. Μπαμπούλας προέρχεται από την HP Hellas, όπου από το 2004 έως πρόσφατα διετέλεσε Business Unit Manager για x86Servers. Με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στην αγορά πληροφορικής και εξίσου σημαντική πείρα στο κανάλι, ο Γ. Μπαμπούλας έχει στόχο τη διεύρυνση του μεριδίου της Dell στην ελληνική αγορά.

Στη Unisystems επέκταση του έργου για το περιουσιολόγιο

Η επαύξηση αφορά κυρίως υπηρεσίες εισαγωγής δεδομένων και το τίμημα της νέας σύμβασης ανέρχεται σε 900 χιλιάδες ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ.