Συνεργασία της MD5 με τη Secerno

Η στρατηγική αυτή συνεργασία δίνει στην MD5 τη δυνατότητα να διευρύνει τις λύσεις ασφάλειας που προσφέρει, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές την ασφάλεια και τον έλεγχο δραστηριότητας των δεδομένων, βελτιώνοντας έτσι την ολοκληρωμένη σειρά κορυφαίων λύσεων ασφάλειας που διαθέτει στην αγορά.

Ο Απόστολος Κατσιμήτρος, Γενικός Διευθυντής της MD5 δήλωσε αναφορικά με τη συνεργασία: “Πρόσφατα παρατηρήσαμε μία ραγδαία άνοδο στην αύξηση της ζήτησης λύσεων ασφάλειας για βάσεις δεδομένων από τους μεταπωλητές μας. Οι επιχειρήσεις συνειδητοποιούν τη σημασία της προστασίας των δεδομένων τους και αναζητούν ανάλογα προϊόντα  τα οποία θα τις βοηθήσουν αποτελεσματικά σε αυτό. Εξετάσαμε πολλές συνεργασίες με εταιρείες παροχής λύσεων ασφάλειας για βάσεις δεδομένων και ύστερα από προσεκτική αξιολόγηση επιλέξαμε τη Secerno και είμαστε ικανοποιημένοι που η συνεργασία αυτή ξεκινά δυναμικά”.

Στα “σύννεφα” στραμμένη η ματιά της Microsoft

Τα νέα αυτά προϊόντα και υπηρεσίες παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Professional Developers Conference 2008, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Οκτωβρίου στο Los Angeles.

Η Πλατφόρμα Υπηρεσιών Azure παρέχει στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να δημιουργούν εφαρμογές, αξιοποιώντας υπάρχουσες δυνατότητες και τεχνολογίες, καθώς και τα διαθέσιμα εργαλεία, όπως τα .NET και Visual Studio της Microsoft.

Σύμφωνα με τον Ray Ozzie: “η Πλατφόρμα Υπηρεσιών Azure υπόσχεται να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αποκτούν πρόσβαση στις πληροφορίες τους, αλλά και πως βιώνουν το διαδίκτυο γενικότερα.

Το πιο σημαντικό στοιχείο ωστόσο έγκειται στο γεγονός ότι παρέχει στους πελάτες μας τη δυνατότητα επιλογών, επιτρέποντας τους να αναπτύξουν εφαρμογές είτε μέσω cloud-based υπηρεσιών Διαδικτύου ή μέσω των servers που διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους”.

Ολοκληρώθηκε το ΟΔΔΥnet

Η υλοποίηση του έργου “ΟΔΔΥnet – Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών” αφορά στη λειτουργία διαδικτυακής πύλης για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου σχετικά με τα προϊόντα του ΟΔΔΥ Α.Ε. και τη διάθεσή τους μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

Παράλληλα στο πλαίσιο του έργου κατασκευάστηκε και λειτουργεί αίθουσα πραγματοποίησης ηλεκτρονικών δημοπρασιών στις εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ Α.Ε. στην Μαγουλέζα.  Κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να τα προϊόντα του ΟΔΔΥ Α.Ε. μπορεί με πολύ εύκολο τρόπο να συμμετάσχει ελεύθερα στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες, αρκεί πρώτα να πιστοποιηθεί ως χρήστης του συστήματος και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Η Softecon εγκαθιστά το Oracle JD Edwards στην Ι. Λαδάκης

Το Oracle JD Edwards EnterpriseOne καλύπτει τη χρηματοοικονομική διαχείριση, την αποθήκευση και διακίνηση προϊόντων, τις πωλήσεις, καθώς και την παρακολούθηση φακέλου ασθενούς. Η Softecon, η οποία ήταν συνεργάτης της JD Edwards από το 1991 πριν αυτή εξαγορασθεί από την Oracle, έχει υλοποιήσει έκτοτε περισσότερα από 50 έργα με τη συγκεκριμένη λύση στην Ελλάδα, την Κύπρο, χώρες των Βαλκανίων και την Ουκρανία.

Τρεις εταιρείες μοιράζονται προμήθεια αναλώσιμων για το ΥΠΟΙΟ

Συγκεκριμένα, η Παπασάββας ανέλαβε την προμήθεια αναλώσιμων έναντι τιμήματος 155 χιλιάδων ευρώ, η Ιντερκαμ έναντι 230 χιλιάδων ευρώ και η Πλαίσιο έναντι 24 χιλιάδων ευρώ (στα προαναφερόμενα ποσά δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ).

Προσφορές στο διαγωνισμό είχαν καταθέσει συνολικά 15 εταιρείες.

Έργο της ATC για τον όμιλο SSmart

Η SSmart – Signaal Hellas είναι ένας οργανισμός που έχει ως βασική δραστηριότητα την παροχή υποστήριξης και ολοκληρωμένων λύσεων προγραμμάτων και ηλεκτρονικών συστημάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.

To σύστημα που θα εγκατασταθεί είναι το Epicor ERP Suite, μια ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει, εκτός από την Οικονομική και Εμπορική διαχείριση, το πιο εξελιγμένο και τεχνολογικά προηγμένο σύστημα Διαχείρισης Έργων καθώς και λύση CRM που επεκτείνεται στον τομέα της υποστήριξης με το σύστημα IT Service Management για το Help Desk της εταιρείας.

Τα Swift Components της Datamation επέλεξε το ΧΑΑ

 Τα SWIFT components της Datamation είναι βιβλιοθήκες λογισμικού που απλοποιούν τη δημιουργία και διαχείριση όλων των κατηγοριών μηνυμάτων και διευκολύνουν τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, με μειωμένο, σύμφωνα με την εταιρεία χρόνο υλοποίησης και κόστος επένδυσης.

Τα Payment Components, της Datamation περιλαμβάνουν επίσης εφαρμογές και  βιβλιοθήκες για μηνύματα SEPA και ISO 20022 διευκολύνοντας την ανάπτυξη λύσεων corporate payments, securities, cash management, exceptions and investigations, workers remittances κ.λ.π.

Εγκατάσταση το MyManager Union της Qualisys στον αθλητικό σύλλογο Παιανίας

Το συγκεκριμένο λογισμικό εγκαταστάθηκε στον Αθλητικό Σύλλογο ΑΣΠ για την  καταγραφή του μητρώου μελών, με στοιχεία όπως: συνδρομές, δημογραφικά στοιχεία μέλους, ταμειακές κινήσεις με αναλυτικά και συγκεντρωτικά αποτελέσματα, εκτυπώσεις αποδείξεων – ετικετών κ.λπ.

5 διαγωνιζόμενοι για το ΟΠΣ Δημόσιας Περιουσίας

Στόχος του έργου είναι πλήρης καταγραφή και τεκμηρίωση της πληροφορίας των φακέλων των Δημοσίων Κτημάτων και λοιπών αντικειμένων της Δημόσιας Περιουσίας, καθώς και η ψηφιοποίηση και εισαγωγή υπάρχοντος αρχειακού υλικού (φάκελοι, χάρτες, διαγράμματα κλπ.) σε βάση δεδομένων που θα αναπτυχθεί. Tο ΟΠΣ ΔΗ.ΠΕ. θα υλοποιεί την υπάρχουσα επιχειρησιακή λογική και θα περιλαμβάνει επιπλέον Σύστημα Διαχείρισης Γεωγραφικών Πληροφοριών  Δημόσιας Περιουσίας.

Με το παρόν Έργο θα υλοποιηθεί και η κατάρτιση βασικών χρηστών του συστήματος.Με το ΟΠΣ ΔΗ.ΠΕ. θα είναι δυνατή η αποτελεσματική διαχείριση και αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, η βελτίωση της ποιότητας και αμεσότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και η σαφής χάραξη δράσεων που αφορούν τη Δημόσια Περιουσία και που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5,4 εκατ. ευρώ.