Ο όμιλος Ευρωγνώση επέλεξε τους διαδραστικούς πίνακες Smart Board της Interactivo

Η Ευρωγνώση υποστηρίζει ότι έχοντας ως προτεραιότητά της τη σωστή προετοιμασία των μαθητών και σπουδαστών, αλλά και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στο μέγιστο βαθμό, αναγνωρίζει και τη σημαντική διάσταση που μπορεί να προσφέρει ο διαδραστικός πίνακας SMART Board στην εκπαιδευτική δραστηριότητα, προσδίδοντας της τεχνολογική καινοτομία.

“Σήμερα, οι ανάγκες της εκπαίδευσης έχουν αλλάξει δραματικά”, εκτιμάει η Ευρωγνώση. “Ο παραδοσιακός μαυροπίνακας ανήκει στις αίθουσες διδασκαλίας του παρελθόντος. Με την ένταξη των SMART Boards στην εκπαίδευση, το μάθημα δεν είναι πλέον μια ανιαρή και μονότονη ”αγγαρεία”, αλλά μία διαδραστική και απολαυστική εμπειρία τόσο για τους μαθητές όσο και για τον ίδιο τον εκπαιδευτικό”.

“Άλλαξε χέρια” το 3% του ΟΤΕ

Η πώληση των μετοχών πραγματοποιήθηκε με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων. Το τίμημα είναι 29 ευρώ ανά μετοχή και ανέρχεται συνολικά σε 431.110.694 ευρώ.

Εντωμεταξύ ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι την Tετάρτη 26 Νοεμβρίου θα δημοσιεύσει τα οικονομικά του αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2008, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Δ.Π.Χ.Π.).

On line ο διαγωνσιμός της ειδικής γραμματείας ψηφιακού σχεδιασμού του ΥΠΟΙΚΟ

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους και νέες ηλικίας 13 – 18 ετών από όλη την Ελλάδα με απαραίτητη τη συμμετοχή και του κηδεμόνα τους και αποτελεί δράση Αριστείας της Ψηφιακής Στρατηγικής.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η εκπαίδευση των νέων, αλλά και των μεγαλυτέρων στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου, η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των νέων χρηστών και των γονέων τους στα νέα μέσα, καθώς και η συμμετοχή όλης της οικογένειας σε ένα παιχνίδι νέων τεχνολογιών μέσω του οποίου θα εξοικειωθεί με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Ίλυδα Πληροφορική: Απόσχιση κλάδου και απορρόφηση του από θυγατρική της

Ο συγκεκριμένος κλάδος περιλαμβάνει λογισμικό που σχετίζεται με την διασύνδεση απομακρυσμένων πληροφοριακών συστημάτων μέσω υποδομών internet, λογισμικό για την ανάπτυξη (development) ιδιωτικών διαύλων επικοινωνίας απομακρυσμένων (remote sites) συσκευών (φορητά τερματικά) με συγκεκριμένους servers μέσω υποδομών κινητής τηλεφωνίας και συγκεκριμένα GPRS (General Packet Radio Service), μεταφορά και διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων, καθώς και λογισμικό διαχείρισης φορητών συσκευών GPS (Global Position System).

Ο κύκλος εργασιών του παραπάνω κλάδου για το 2007 αντιπροσώπευε ποσοστό περίπου 2,85 % του κύκλου εργασιών της Ίλυδα Πληροφορική.

Στην Multirama έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων

Το έργο αφορά την προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και παράδοση σε λειτουργία εκπαιδευτικών συστημάτων, διατάξεων και Η/Υ για τα εργαστήρια αυτοκινήτου και μηχανολογικών κατασκευών.

Στον διαγωνισμό είχαν υποβάλλει προσφορά ακόμη δύο εταιρείες. Το συνολικό τελικό τίμημα των δύο συμβάσεων ανέρχεται στα 796.635 ευρώ άνευ ΦΠΑ 13%, ενώ το αρχικό εκτιμώμενο τίμημα ανέρχονταν στα 841.735 ευρώ άνευ ΦΠΑ.