Ο Ρόμπυ Μπουρλάς ανέλαβε γενικός διευθυντής στη Public

Στο παρελθόν έχει τελέσει χρέη εμπορικού διευθυντή στον όμιλο εταιρειών “easyGroup” στο Λονδίνο.

Ο κ. Μπουρλάς είναι κάτοχος πτυχίου ΜΒΑ από το πανεπιστήμιο ΜΙΤ της Βοστώνης, καθώς και προπτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου σε Mechanical Engineering από το πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης.

Το ΙΤΕ επιλέγει τα Friendlyway Infokiosk της Vatiras

Τα infokiosk Classic διαθέτουν οθόνες υψηλής ευκρίνειας TFT-LCD & touch screen 19”, είναι εξοπλισμένα με  σύγχρονα υπολογιστικά συστήματα και κατασκευάζονται από την friendlyway A.G. Γερμανίας, η οποία αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από την vatiras. Η vatiras έχει υλοποιήσει πολλά έργα προμήθειας και εγκατάστασης infokiosk σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η Actis υλοποιεί σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών εγγραφών στην Interattica

Συγκεκριμένα το σύστημα που εγκαταστάθηκε είναι το Saperion, το οποίο θα διαχειρίζεται τα ψηφιοποιημένα δελτία ταχυμεταφοράς της Interattica. H Actis ανέλαβε με τριετή σύμβαση να υλοποιεί σε καθημερινή βάση την ψηφιοποίηση των δελτίων.

Η QNAP έρχεται στην Ελλάδα μέσω της CPI

Η QNAP εδρεύει στην Ταϊβάν και εξειδικεύεται στην σχεδίαση και παραγωγή προϊόντων που δίνουν λύσεις στην απομακρυσμένη καταγραφή video – εικόνας μέσω δικτύου υπολογιστών για τους πιο γνωστούς τύπους καμερών όπως Axis, Canon, Arecont, Sanyo, Mobotix & IQeye. Έχει αναπτύξει περισσότερα από 30 διαφορετικά προϊόντα, βασισμένα σε περιβάλλον Linux.

Με μια συσκευή αποθήκευσης της QNAP, η οποία διαθέτει και το πρόγραμμα λειτουργίας και απευθείας θέασης, γίνεται εύκολη η καταγραφή βίντεο από κάμερες που εδρεύουν σε τοπικούς ή απομακρυσμένους χώρους. Τέλος,  υποστηρίζεται ο έλεγχος σε πραγματικό χρόνο μέσα από ένα εύκολο interface, το οποίο είναι δυνατόν να προσπελασθεί μέσω του Internet.

Έργο check point της Space Hellas στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Το έργο αφορά στην εγκατάσταση συσκευών τύπου Check Point Firewall UTM-1 2070 TS1 για την ασφαλή διασύνδεση του δικτύου του Πανεπιστημίου. Οι συσκευές Firewall της Check Point Total Security παρέχουν throughput, το οποίο φτάνει μέχρι και τα 14 Gbps, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν προστασία των εταιρικών πόρων από κακόβουλες επιθέσεις σε επίπεδο  εφαρμογής, antivirus, webfiltering, IPS και anti-spyware.

Επιπλέον παρέχει τη δυνατότητα συγκεντρωμένης καταγραφής της κίνησης του δικτύου της εταιρείας και περαιτέρω ανάλυσης αυτής, βάσει των διεθνών προτύπων συμμόρφωσης SOX.

Στην Ισπανία ο όμιλος Virtual Trip με ίδρυση θυγατρικής εταιρείας

Ο Όμιλος Virtual Trip, όπως υποστηρίζει, εγκαινίασε τη λειτουργία της VTrip Spain με έδρα τη Μαδρίτη της Ισπανίας με στόχο την προώθηση των προϊόντων του στις αγορές της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Βόρειας Αφρικής (Τυνησία, Αλγερία και Μαρόκο) και της Λατινικής Αμερικής.

Τα προϊόντα στα οποία θα δοθεί έμφαση είναι το Solo Gateway, το eFront e-Learning Platform, το mVision Mobile Services Platform και το Insurance Manager.

Επίσης, στόχος του ομίλου Virtual Trip είναι έως το 2011, ο κύκλος εργασιών της VTrip Spain να αντιπροσωπεύει το 40% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

Παράλληλα, η Επίγνωσις, μέλος του ομίλου Virtual Trip, συμμετείχε στο Chief Learning Officer Summit Fall 2008 στις ΗΠΑ, το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22 και 24 Οκτωβρίου στο Τέξας, παρουσιάζοντας την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης eFront.

Το eFront έχει πιστοποιηθεί για τη συμβατότητά του με το πρότυπο SCORM από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και έχει πλήθος εγκαταστάσεων σε χώρες όπως ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Γουατεμάλα, η Αίγυπτος, η Ινδία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Αυστραλία, καθώς και ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο μεταπωλητών σε όλο τον κόσμο.

Η S.I.B.A. Soft ολοκλήρωσε έργο αναβάθμισης υποδομών ΤΠΕ στον ΟΚΑΝΑ

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας, είναι ύψους 601.800 ευρώ και είχε επιπλέον δράσεις, οι οποίες υλοποιήθηκαν από τις εταιρείες ATCOM και REAL Consulting.

Στην Πλαίσιο Computers έργο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Το έργο είχε προκηρυχθεί τον Σεπτέμβριο του 2007 και στον διαγωνισμό είχαν υποβάλλει προσφορά ακόμη 4 εταιρείες. Το συνολικό τελικό τίμημα της σύμβασης ανέρχεται στα 1.568.559 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.