Δημόσια διαβούλευση της ΕΕΤΤ για πάροχους δικτύων ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, η διαβούλευση αυτή αποσκοπεί στην καταγραφή και αξιοποίηση των απόψεων και των σχολίων των ενδιαφερόμενων φορέων, προκειμένου να προσδιοριστούν από την ΕΕΤΤ και να συμπεριληφθούν στον Κανονισμό Γενικών Αδειών οι πρόσθετες υποχρεώσεις των παρόχων για παροχή δικτύου μετάδοσης σημάτων επίγειας αναλογικής και ψηφιακής ευρυεκπομπής, καθώς επίσης και οι πρόσθετες υποχρεώσεις για παροχή υπηρεσιών διανομής σημάτων ευρυεκπομπής. Το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης είναι διαθέσιμο από τον δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ και από τα γραφεία της στο Μαρούσι.

Η Sun Microsystems παρουσιάζει δύο κοινωνικά δίκτυα για να συνδέσει τις παγκόσμιες εκπαιδευτικές κοινότητες

Η νέα κοινότητα EduConnection.org εξυπηρετεί πελάτες της Sun από τον εκπαιδευτικό κλάδο, ενώ η Open Source University Meetup (OSUM) εξυπηρετεί πελάτες που ενδιαφέρονται για εργαλεία και πλατφόρμες προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα.

Η Educonnection.org εστιάζει το ενδιαφέρον της στην επίλυση τεχνολογικών ζητημάτων και προσφέρει στα σχολεία μία πλατφόρμα με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών, καθώς και των καλύτερων πρακτικών που θα τους βοηθήσουν να μετριάσουν τις προκλήσεις της απόκτησης και υλοποίησης νέων τεχνολογιών σε μία εποχή αυξανόμενης πίεσης στον προϋπολογισμό τους. Επίσης, προσφέρει στη Sun την ευκαιρία να ενεργοποιήσει, να απασχολήσει και να υποστηρίξει απευθείας την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η Open Source University Meetup είναι ένα νέο ανοιχτό δίκτυο που δημιουργήθηκε για σπουδαστές που ενδιαφέρονται να μάθουν, να μοιραστούν και να χρησιμοποιήσουν εργαλεία και πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα. Το portal υποστηρίζει την αληθινή ισχύ του ανοιχτού κώδικα, βοηθώντας τους σπουδαστές να συνεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν εργαλεία ανοιχτού κώδικα, όπως τα MySQL, NetBeans, Java, GlassFish, OpenSPARC, OpenSolaris και άλλα.

Παράταση ακόμα ενός μήνα δίνει το πρωτοδικείο στην Teledome

Στην ανακοίνωσή της η Teledome υποστηρίζει ότι “οι ψευδείς ισχυρισμοί του ΟΤΕ, αφού προέβη σε διακοπή υπηρεσιών σε βάρος της Teledome στις 12.9.2008, ότι δήθεν παρήλθε η προθεσμία που όριζε η διαδικασία συνδιαλλαγής της εταιρείας,  έχουν καταρρεύσει.

Σε τρίτο συνεχόμενο μήνα κατάφωρης παραβίασης δικαστικών αποφάσεων και της νομιμότητας σε βάρος της Teledome και των συνδρομητών της, εισέρχεται η Διοίκηση του ΟΤΕ, διατηρώντας διακεκομμένο το 90% των υπηρεσιών της.

Για τρίτο επίσης μήνα, τα μέλη της “ανεξάρτητης” Αρχής ΕΕΤΤ συνεχίζουν να αδιαφορούν για την χωρίς προηγούμενο ισοπέδωση από τον ΟΤΕ κάθε έννοιας δικαίου ανταγωνισμού και τηλεπικοινωνιών, ανεχόμενοι το έργο της απαξίωσης της εταιρείας και της διόγκωσης των ζημιών της ιδίας και των συνδρομητών της”.

Σύμβαση 50 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των Βελγικών Τελωνείων σε IBM & Intrasoft International

Στη σύμβαση πλαίσιο με το Υπουργείο Οικονομικών του Βελγίου ύψους 50 εκατ. ευρώ, η συμμετοχή της Intrasoft International ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ, ενώ η διάρκεια του έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα επτά χρόνια.

Σκοπός του MASP είναι η δημιουργία ενός απλού περιβάλλοντος χωρίς τη χρήση εντύπων για τη σύνδεση του τομέα των τελωνείων και της έμμεσης φορολογίας όλων των Κρατών Μελών της Ε.Ε. Η υλοποίηση του έργου έχει ήδη ξεκινήσει και περιλαμβάνει το Νέο Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαμετακόμισης (New Community Transit System) για την αποτελεσματική διαχείριση και το βέλτιστο έλεγχο του συστήματος μεταφορών, καθώς και την υλοποίηση του Συστήματος Ελέγχου Διακίνησης Ειδών ΕΦΚ (Excise Movement Control System), το οποίο έχει στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος για τη μεταφορά φορολογήσιμων αγαθών χωρίς τη χρήση εντύπων.

Η υλοποίηση του συστήματος EMCS βασίζεται στο προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου έργου Χ-eyes, προϊόν το οποίο έχει αναπτυχθεί από την Intrasoft International και την IBM.

Στις G-Systems και Ergosystems έργο του ΤΕΙ Κρήτης

Το έργο αφορά Servers, Η/Υ με δυνατότητες πολυμέσων και υποστήριξη Mac Os, Η/Υ με ασύρματη διεπαφή και υποστήριξη MAC Os, Η/Y για την δημιουργία περιβάλλον Hotspot, Λοιπό Ηλεκτρονικό Eξοπλισμό και Access Point με κεραίες.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Απρίλιο του 2008. Το συνολικό τελικό τίμημα των 2 συμβάσεων ανέρχεται στα 41.972 ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η Σύμβαση αριθμ. 1 κατακυρώθηκε στην Ergosystems και είχαν υποβάλλει προσφορά ακόμη 4 εταιρείες. Το τελικό τίμημα της σύμβασης ανέρχεται στα 13.982 ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ, ενώ το αρχικά εκτιμώμενο τίμημα ανέρχονταν στα 25 χιλιάδες ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η Σύμβαση αριθμ. 2 κατακυρώθηκε στην G-Systems και είχαν υποβάλλει προσφορά ακόμη 4 εταιρείες. Το τελικό τίμημα της σύμβασης ανέρχεται στα 27.990 ευρώ περιλαμβανομένου  ΦΠΑ.