Η Ericsson συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης

Η συμφωνία έχει στόχο την παροχή της απαραίτητης τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης σε θέματα που σχετίζονται  με τα μητροπολιτικά δίκτυα οπτικών ινών.

Το Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων προβλέπεται να πιστοποιηθεί από την ECA (Ericsson Network Technologies AB), προκειμένου να εκπαιδεύσει τους μηχανικούς εγκατάστασης δικτύων στο σύστημα Ericsson RibbonetTM.

Έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει την εγκατάσταση των μητροπολικών δικτύων σε 13 δήμους της ελληνικής περιφέρειας (Τρίκαλα, Φάρσαλα, Λάρισα, Άγιος Νικόλαος, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ιεράπετρα, Φλώρινα, Κοζάνη, Γρεβενά, Ερμούπολη, Αγρίνιο), η Ericsson Hellas, ως αποκλειστικός πάροχος τηλεπικοινωνιακών λύσεων, προχώρησε σε μία ακόμα συνεργασία με το TSI μέσω της Ericsson Network Technologies AB.

Η συμφωνία προβλέπει εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με τις τεχνολογίες Ericsson Ribbonet από την Ericsson Network Technologies AB προς το TSI. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει εγκατάσταση Ribbonet και σχεδιασμό δικτύων πρόσβασης οπτικής ίνας.

Νέα πιστοποίηση της SCICOM στα προϊόντα της Attachmate

Όλοι οι χρήστες, παλαιοί και νέοι, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα της Attachmate και τις εκδόσεις Reflection στο νέο λειτουργικό.

Η Attachmate είναι βασικός προμηθευτές λογισμικού, host connectivity, terminal emulation, application integration και secure communications, με περισσότερους από 65.000 ενεργούς πελάτες παγκοσμίως.

36% αύξηση εσόδων για τον όμιλο SingularLogic το 9μηνο 2008

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) υπερδιπλασιάστηκαν και  ανήλθαν σε 9,3 εκατ. ευρώ έναντι 4,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) αυξήθηκαν κατά 5,9 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 5,7 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα μετά φόρων ανήλθαν σε 4,1εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 318%, ενώ τα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κατέγραψαν αύξηση 229% και ανήλθαν σε 3,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου SingularLogic, τα παραπάνω οικονομικά αποτελέσματα αποτελούν απόρροια της ανάπτυξης και των τριών επιχειρηματικών τομέων του ομίλου. “Ειδικότερα στην αγορά του μεγάλου ιδιωτικού τομέα, ο Όμιλος συνεχίζει να αναπτύσσεται προσφέροντας λύσεις και υπηρεσίες αξιοποιώντας τη μεγάλη πελατειακή βάση του και το συνεχώς αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων του”.

Επιβράδυνση σε παγκόσμιο επίπεδο στο ρυθμό αύξησης των δαπανών για συστήματα πληροφορικής το 2009

Η IDC αναμένει ότι οι δαπάνες για προμήθεια συστημάτων και λύσεων πληροφορικής θα αυξηθούν μόλις κατά 2,6% σε ετήσια βάση το 2009.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας, κατά το 2009 αναμένεται σημαντική επιβράδυνση σε παγκόσμιο επίπεδο στο ρυθμό αύξησης των δαπανών για συστήματα πληροφορικής. H προηγούμενη εκτίμηση της IDC είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με την οποία, ο ρυθμός ανάπτυξης για δαπάνες πληροφορικής θα έφτανε στο 5,9%.

Ωστόσο, ο John Gantz, Chief Research Officer and Senior Vice President της IDC, υποστηρίζει ότι “η τεχνολογία έχει ήδη ενσωματωθεί σε πολλές οικονομίες και παραμένει κρίσιμος παράγοντας για την επίτευξη περαιτέρω κερδών, αποδοτικότητας και παραγωγικότητας των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, οι δαπάνες για είδη πληροφορικής θα συνεχίσουν να αυξάνονται το 2009, απλά σε πιο αργό ρυθμό, από ότι αναμένονταν”. Οι αναλυτές της IDC σημειώνουν ότι η αύξηση δαπανών στην Ιαπωνία, στη Δυτική Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες θα ανέλθει περίπου στο 1% κατά το 2009.

Αντίθετα, οι αναπτυσσόμενες οικονομίες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, και της Λατινικής Αμερικής θα συνεχίσουν να εμφανίζουν σημαντικές δαπάνες σε πληροφορική, αλλά σε επίπεδα χαμηλότερα από τα διψήφια ποσοστά που είχαν προβλεφθεί πριν από καιρό.

Η Kestrel Information Systems ανέλαβε έργο του ΕΔΕΤ

Το ΕΔΕΤ αποτελεί την εθνική υποδομή για τη διασύνδεση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας μεταξύ τους και με τα ομόλογά τους ιδρύματα διεθνώς. Στο δίκτυο κορμού του ΕΔΕΤ θα εγκατασταθεί ο δρομολογητής T1600 που αποτελεί το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς T της Juniper Networks. Σύμφωνα με την Kestrel I.S., θα είναι η πρώτη εγκατάσταση τέτοιου δρομολογητή στην Ελλάδα.

Η εταιρεία αποτελεί Elite Partner της Juniper Networks στην Ελλάδα.

Στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε τον Ιούλιο του 2008, είχαν καταθέσει προσφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι Space Hellas και Nokia Siemens Networks.