Η HP στο Top 500 του Super Computing

Βασικά χαρακτηριστικά της σειράς που έφερε την HP στην πρώτη θέση της λίστας, είναι η ευέλικτη αρχιτεκτονική, καθώς επίσης η εξοικονόμηση κόστους, χώρου και ενέργειας που προσφέρει.

Όπως υποστηρίζει η HP, η υποδομή HP BladeSystem καλύπτει το 40,2% των συστημάτων στη λίστα των Super Computers που ανακοινώθηκαν πρόσφατα. “Αυτό το ποσοστό αντανακλά περισσότερες εγκαταστάσεις blade από ότι όλων των άλλων εταιρειών μαζί. Ευπροσάρμοστοι, ενεργειακά αποτελεσματικοί και οικονομικοί, οι HP blade servers προσφέρουν στους πελάτες τη μέγιστη πυκνότητα που απαιτείται για υψηλής απόδοσης υπολογισμούς”.

Με 201 παρουσίες, ο αριθμός των HP BladeSystem servers στο TOP 500 έχει αυξηθεί κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την κατάταξη του Ιουνίου 2008 και κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την αντίστοιχη του Ιουνίου 2007.

Η PC Systmes συνεργάζεται με την Akeydor

Η PC Systems υποστηρίζει ότι “η νέα αυτή συνεργασία οδηγεί στην άμεση διάθεση μιας εκτεταμένης γκάμας λύσεων στις περιοχές του Security Information Event Management, Log Management και Desktop Management, ικανές να καλύψουν τις ανάγκες των περισσότερων κλάδων της ελληνικής οικονομίας”.

Ο Αθανάσιος Γκιώνης, Commercial Director – NTBU της PC Systems, δήλωσε σχετικά: “Η επιλογή και ένταξη των προϊόντων της Akeydor στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας μας, ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης όσο και ενδελεχούς αξιολόγησης. Τα προϊόντα λογισμικού της Akeydor χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα ελκυστικό κόστος κτήσης και δυνατότητες κλιμάκωσης.

Δίκτυο καταστημάτων και εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών από την Virtual Trip

Σε ό,τι αφορά την IT Center, στόχος του ομίλου, όπως υποστηρίζεται, είναι η ουσιαστική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών από τη Μικρή και Μεσαία Επιχείρηση ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες της, να αυξηθεί η ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών της, να αυξηθεί η παραγωγικότητα και, τελικά, να βελτιωθούν τα οικονομικά αποτελέσματά της.

Αντίστοιχα, στόχος της TS Consulting, εκτός από την παροχή υπηρεσιών business και management consulting είναι και η προώθηση στην αγορά εξειδικευμένων λύσεων λογισμικού κατασκευαστών του εξωτερικού στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών αναγκών των πελατών της.

Η TS Consulting έχει ήδη αναλάβει την αντιπροσώπευση των εταιρειών QAD που διαθέτει το QAD Enterprise Applications ERP, DIALCOM που διαθέτει την πλατφόρμα SPONTANTIA Video-Conference, Collaboration και Application Sharing, καθώς και της LOQUENDO, εταιρείας λύσεων τεχνολογιών φωνής.

Η Dynacomp ανέλαβε έργο του φορέα διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Μάιο του 2008. Το συνολικό τελικό τίμημα της σύμβασης ανέρχεται στα 12.376 ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

Με θετικό EBITDA κλείνει το γ’ τρίμηνο για τη Forthnet

Ενδεικτικά για την υπηρεσία Forthnet 2play, το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη γι’ αυτήν την περίοδο, ήταν της τάξεως των 40,3 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Η Forthnet κατάφερε να παρουσιάσει θετικό EBITDA ύψους 878 χιλ. ευρώ, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις και προβλέψεις. Η εταιρεία απέκτησε 26,1 χιλ. νέους συνδρομητές LLU, προσελκύοντας στο δίκτυό της το 32% των νέων ενεργοποιήσεων ΑΠΤΒ.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, εξυπηρετούσε 172 χιλ. συνδρομητές στο δίκτυό της, ενώ στο τέλος Νοεμβρίου, προβλέπει ότι το πλήθος των συνδρομητών της θα έχει ξεπεράσει τις 196 χιλ.

Συνολικά, οι broadband συνδρομητές της Forthnet αυξήθηκαν κατά 19.770 και στο τέλος Σεπτεμβρίου ανέρχονταν σε 250.480.

Όσον αφορά στην nova, το γ’ τρίμηνο του 2008 η πελατειακή βάση της  αυξήθηκε κατά 4,5% και έφτασε τους 359.579 πελάτες.

Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 47,3 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA ξεπέρασε τα 10 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας περιθώριο της τάξεως του 21,31%. Από την 1η Σεπτεμβρίου, η nova ενοποιείται στον όμιλο Forthnet.

Η Best Practice Consulting ολοκλήρωσε έργο για την Εθνική Τράπεζα

Το OneClick Desktop βασίζεται στην πλατφόρμα Microsoft Customer Care Framework (CCF) και υποστηρίζει την διασύνδεση διαφορετικών εφαρμογών, εκμεταλλευόμενο το κοινό context πληροφορίας.

Με την υιοθέτηση της λύσης αυτής, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να εκτελεί τις εργασίες του μέσα από ένα ενοποιημένο περιβάλλον, χωρίς την ανάγκη να πλοηγείται σε διαφορετικά πληροφοριακά συστήματα.