Ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος αναλαμβάνει τη νέα θέση Mobile Solutions Manager της Microsoft

Στις αρμοδιότητες του κ. Μιχαλόπουλου περιλαμβάνεται η διαχείριση σχέσεων με τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, καθώς και με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για την προώθηση της πλατφόρμας Windows Mobile και των λύσεων που τη συνοδεύουν.

O κ. Μιχαλόπουλος προέρχεται από τη Wind Hellas, όπου ασκούσε τα καθήκοντα του Marketing Manager του τομέα των συσκευών και του ασύρματου Internet. Oλοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο των σπουδών του στο University of  Sussex και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου M.Sc. από το Imperial College, καθώς και MBA από το ALBA.

Άνοδος των πωλήσεων κατά 13,9% για την Multirama

Το περιθώριο μεικτού κέρδους του ομίλου Multirama διαμορφώθηκε σε 16,3% έναντι 15,6% την προηγούμενη περίοδο. “Σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο τα χρηματοοικονομικά έξοδα παρουσίασαν αύξηση λόγω του υψηλότερου μέσου όρου δανεισμού από την χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου και των αυξημένων αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης, καθώς και της αύξησης του συνολικού κόστους καταναλωτικής πίστης. Τα έξοδα διάθεσης επιβαρύνθηκαν κυρίως από τα έξοδα ανοίγματος και τα λειτουργικά έξοδα νέων καταστημάτων, τα οποία είναι στο στάδιο εμπορικής ωρίμανσης”.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της Multirama έφτασαν τα 1,22 εκατ. ευρώ έναντι 1,89 εκατ. ευρώ, τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων (μετά από δικαιώματα μειοψηφίας) ανήλθαν σε ζημίες -3,2 εκατ. ευρώ από ζημίες -1,33 εκατ. ευρώ το 2007, ενώ τα ενοποιημένα μετά από φόρους παρουσίασαν ζημίες -3,41 εκατ. ευρώ από ζημίες -1,49 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 106,95 εκατ. ευρώ έναντι 94,61 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 13,1%.

Αναθεωρεί προς τα κάτω η IDC τις προβλέψεις της για τις δαπάνες σε IT

Η ανάπτυξη του 3% αντιπροσωπεύει το μέσο όρο της περιοχής και σύμφωνα με την IDC, εστιάζοντας σε τμήματα του EMEA, η Δυτική Ευρώπη αναμένεται να επηρεαστεί περισσότερο από την κρίση, ενώ “μια ανάπτυξη κοντά στο 1,2% θα είναι ευτυχές γεγονός”.

H Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη παρουσιάζει πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης εδώ και αρκετά χρόνια (κυρίως εξαιτίας επενδύσεων που γίνονται στη Ρωσία). Αρχικά η IDC είχε προβλέψει διψήφιους αριθμούς ανάπτυξης για την περιοχή, με την αγορά το 2009 να τρέχει με 16%. Πλέον και γι’ αυτήν την περιοχή η IDC αναθεωρεί τις προβλέψεις της και κάνει λόγο για ανάπτυξη 9,4% το 2009.

Τομείς στους οποίους, σύμφωνα με την IDC, οι εταιρείες αναμένεται να επενδύσουν είναι η IP τηλεφωνία, το ανοιχτό λογισμικό και το SaaS.

Πρόστιμο 60 χιλ. ευρώ επιβάλλει η ΕΕΤΤ στην On Telecoms

Η ΕΕΤΤ διευκρινίζει ότι κατόπιν επιτόπιου ελέγχου που διενήργησε ελεγκτικό κλιμάκιο της, καθώς επίσης και εξέτασης καταγγελιών καταναλωτών που υποβλήθηκαν στη Ρυθμιστική Αρχή, διαπιστώθηκε ότι η Οn Telecoms προέβη παρανόμως στη σύναψη τηλεφωνικών συμβάσεων για υπηρεσίες ΑΠΤΒ προωθώντας και διεκπεραιώνοντας τα αιτήματα των καταναλωτών πριν ή χωρίς να λάβει την απαιτούμενη ενυπόγραφη αίτησή τους.

Τέλος, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ απηύθυνε Σύσταση στην Οn Telecoms να αποφεύγει στο μέλλον να προβαίνει σε παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Επεξεργαστής 1GHz στο νέο PDA της Toshiba

Με το Tusunagi, η Toshiba μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία κινητών τηλεφώνων που δημιούργησε το iPhone της Apple και μάλιστα με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναν πολύ ισχυρό επεξεργαστή συχνότητας 1 GHz που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται σε κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με τον George Sahin, Regional Sales Director Toshiba, “το Tusunagi, το οποίο θα κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου στην Ιαπωνία, θα είναι η πληρέστερη λύση στην κατηγορία του, καθώς θα ενσωματώνει όλες τις τεχνολογίες που το καθιστούν all in one κινητό και μάλιστα σε τιμή που θα κινηθεί χαμηλότερα από τα 600 ευρώ”.

Στόχος της εταιρείας είναι η πώληση 100.000 μονάδων του Tusunagi στο διάστημα Μάρτιος 2009 – Μάρτιος 2010 μόνο στην περιοχή EMEA. Όσον αφορά την υποστήριξη της GPS λειτουργίας της συσκευής με χάρτες, η Toshiba συνεργάζεται με την Route 66. O George Sahin αποκάλυψε επίσης, ότι μέσα στο 2009 η Toshiba θα παρουσιάσει ένα νέο πρότυπο καρτών SD, η χωρητικότητα των οποίων μπορεί να φτάνει μέχρι και το 1 Terabyte.

Η Multiflash Electronics, θυγατρική της τουρκικής Multimedya, θα είναι ο νέος αποκλειστικός διανομέας των κινητών τηλεφώνων της Toshiba στην ελληνική αγορά και ήδη έχει αναλάβει τη διάθεση των μοντέλων Portege G710 και Portege G810 & 910.

Μείωσε τις ζημίες της η PC Systems το 9μηνο του 2008

Η καθαρή θέση της εταιρείας παρουσίασε βελτίωση από 5,180 εκατ. ευρώ το 2007 σε 11,025 εκατ. ευρώ το 2008. Η συνεπακόλουθη βελτίωση του δείκτη Ξένα προς Ίδια κεφάλαια από 4,21 το 2007 σε 3,12 το 2008, καταδεικνύει, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, τη μείωση της εξάρτησης της από ξένα κεφάλαια, κάτι που αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της, όσον αφορά στην οικονομική κατάσταση.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της PC Systems το γ’ τρίμηνο ανήλθε στα 5,4 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 14% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν θετικά στα 713 χιλιάδες ευρώ έναντι ζημιών 205 χιλιάδων ευρώ το 2007. Τα κέρδη ανά μετοχή για το εν λόγω διάστημα ανήλθαν σε 0,028 ευρώ σε σχέση με το περσινό διάστημα που ήταν αρνητικά (- 0,016 ευρώ ανά μετοχή).

Στην ένωση Media Call Center – Mediatel έργο του Εθνικού Κτηματολογίου

Στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε τον Μάρτιο του 2008 είχε καταθέσει προσφορά και η E-value. Το συνολικό τελικό τίμημα της σύμβασης ανέρχεται στα 600 χιλιάδες ευρώ χωρίς ΦΠΑ.