Συμφωνία της Siemens με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης

Οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και θα ολοκληρωθούν, με βάση το εγκεκριμένο και από τους εργαζόμενους χρονοδιάγραμμα, στις 30.4.2009.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία θα λάβουν το διπλάσιο των νομίμων αποζημιώσεών τους, με κατώτερο ποσό τις 12.000 ευρώ, oι εργατοτεχνίτες θα λάβουν το 150 % των υπαλληλικών αποζημιώσεων με κατώτερο ποσό τις 12.000, Όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν επιπλέον υπό μορφή αποζημίωσης 6 καθαρούς μηνιαίους μισθούς, Για κάθε ανήλικο τέκνο ή τέκνο μέχρι 24 ετών που σπουδάζει, κάθε εργαζόμενος θα λάβει επιπλέον 2.500 ευρώ.

Σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (όπως μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες που και τα δύο μέλη εργάζονται στην εταιρία, εργαζόμενοι με σοβαρές ασθένειες κλπ) θα καταβληθούν επιπλέον 6 μηνιαίοι μισθοί σε κάθε εργαζόμενο. Για όσους εργαζομένους βρίσκονται 6 έτη πριν τη θεμελίωση σύνταξης γήρατος (πλήρους ή μειωμένης) θα καταβληθούν το σύνολο των ενσήμων που υπολείπονταν μέχρι τη θεμελίωση του δικαιώματός τους και κατ’ ανώτατο τα τέσσερα έτη.

Σύμφωνα με τη Siemens το συνολικό κόστος των αποζημιώσεων και λοιπόν παροχών που θα καταβάλει η εταιρία στους εργαζόμενους ανέρχεται στο τετραπλάσιο των αποζημιώσεων που προβλέπονται από το νόμο, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα.

25 ATM της Wincor Nixdorf στο δίκτυο της Marfin Egnatia Bank

Η συγκεκριμένη συνεργασία σηματοδοτεί την είσοδο της Wincor Nixdorf στη λίστα προμηθευτών ATM της ΜΡΒ, η οποία χρησιμοποιούσε, σχεδόν, ως αποκλειστικό προμηθευτή την NCR.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα, στο πλαίσιο της συνεργασίας των MIG, MEB και Wind Hellas, ανακοινώθηκε ότι σε 70 καταστήματα της Wind θα τοποθετηθούν ATM της MEB, προκειμένου να εξυπηρετούνται πελάτες και των δύο εταιρειών. Αρχικά, τα ATM θα παρέχουν παραδοσιακές τραπεζικές συναλλαγές, ωστόσο άμεσα θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να παρέχουν στους πελάτες και άλλες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα η ανανέωση χρόνου καρτοκινητής τηλεφωνίας.

Η Lannet κάνει περικοπές περιμένοντας τη δικαστική απόφαση

Στόχος της μετακόμισης είναι η μείωση του μηνιαίος μισθώματος που πλήρωνε η εταιρεία στη Γενική Leasing για το κτίριο στη Λεωφ. Κηφισού. Επιπλέον, η εταιρεία προχωρά σε περιστολή του δικτύου της και στη μείωση του αριθμού των τηλεπικοινωνιακών γραμμών κορμού και διασύνδεσης με τα δίκτυα του ΟΤΕ.

Η είσπραξη οφειλών είναι μια από τις πρωτεύουσες επιδιώξεις της Lannet και ήδη το έργο αυτό έχει ανατεθεί σε εισπρακτική εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος των ανείσπρακτων οφειλών από καταναλωτές και επιχειρήσεις ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ. Μετά από reverse split και μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό ζημιών, το μετοχικό κεφάλαιο της Lannet διαμορφώνεται πλέον σε 54.520.700 ευρώ από 83.878.000 ευρώ διαιρούμενο σε 16.775.600 μετοχές ονομαστικής αξίας 3,25 ευρώ / εκάστη.

14 εκατομμύρια netbooks διατέθηκαν προς πώληση το 2008

Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της DisplaySearch, η οποία κάνει λόγο για μερίδιο 38,3% για την Acer και 30,3% για την Asus.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα μόνο οι δύο αυτές εταιρείες διέθεσαν 3,85 εκατομμύρια netbooks στην αγορά το συγκεκριμένο οικονομικό τρίμηνο. Την 3η θέση κατέλαβε η HP με μερίδιο 5,8% και 330 χιλιάδες μονάδες, ενώ πολύ κοντά ακολούθησε η MCI με μερίδιο 5,7% και 320 χιλιάδες μονάδες. Συνολικά το τρίτο τρίμηνο οι εταιρείες πούλησαν 5,61 εκατομμύρια netbooks, ενώ η εκτίμηση για το σύνολο του έτους είναι για 14 εκατ. μονάδες. Η DisplaySearch εκτιμά ότι μέχρι το 2011, τα netbook θα έχουν μερίδιο 16% από τη συνολική αγορά των φορητών υπολογιστών.

Περισσότεροι από 300 βανδαλισμοί σε τράπεζες

Όπως μας ενημέρωσε ο Λάζαρος Ζήσογλου, Τεχνικός Διευθυντής της NCR Hellas, “μόνο η NCR έχει δεχτεί κλήσεις για 140 ATMs, στα οποία έχουν σπάσει πληκτρολόγια, καρτοδέκτες, οθόνες ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς”.

Σχεδόν στο σύνολό τους τα ATMs των τραπεζών είναι ασφαλισμένα σε ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες θα αναλάβουν να καλύψουν το κόστος των ζημιών. Τις μεγαλύτερες ζημιές όσον αφορά τα ATM έχει υποστεί η Εθνική Τράπεζα και ακολουθούν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο Alpha Bank και Eurobank.

Όπως μας ενημέρωσε ο Λ. Ζήσογλου, η NCR Hellas έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών και προχωρά σε παραγγελίες ανταλλακτικών, ώστε να είναι σε θέση να κάνει πολύ σύντομα roll out τις επισκευές. Όσον αφορά τα κατεστραμμένα ολοσχερώς ATMs, οι τράπεζες καλούνται να τα αντικαταστήσουν είτε με μονάδες που έχουν σε backup είτε με νέες παραγγελίες. Αναφέρεται ότι το κόστος ενός ATM μπορεί να κυμαίνεται από 12 έως 25 χιλιάδες ευρώ.

Η Διηνεκής Πληροφορική παρέχει εξοπλισμό για το δίκτυο ΕΔΕΤ-3

Ο εξοπλισμός αποτελείται από μεταγωγείς, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα ΑΕΙ, ΤΕΙ στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα.
Κατασκευαστής του εξοπλισμού είναι η εταιρεία Extreme Networks, την οποία εκπροσωπεί η Διηνεκής Πληροφορική.

Το τίμημα της σύμβασης ορίστηκε στα 207 χιλιάδες ευρώ μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ. Στο διαγωνισμό προσφορές είχαν καταθέσει επίσης οι εταιρείες Algosystems, GDB, Space Hellas και ΟΤΕ.