Η Nortel εξετάζει το ενδεχόμενο προστασίας από χρεοκοπία

Η κίνηση γίνεται σε μια περίοδο που η εταιρεία αντιμετωπίζει μειωμένες πωλήσεις όσον αφορά τον ασύρματο εξοπλισμό της και δυσκολία πώλησης περιουσιακών στοιχείων, εξαιτίας της ευρύτερης οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα, η εταιρεία φαίνεται να στρέφεται στην Καναδική κυβέρνηση για υποστήριξη, ωστόσο οι πιθανότητες για μια τέτοια συμφωνία είναι εξαιρετικά μικρές.

Η Sun Microsystems προετοιμάζει Flash Based Servers και Storage γοα τον 2009

Οι δηλώσεις του Greg Παπαδόπουλος σε συνδυασμό με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από την εταιρεία, προετοιμάζουν κατά πάσα πιθανότητα το έδαφος για μια νέα κατηγορία προϊόντων, servers και μέσα αποθήκευσης, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από τη Sun Microsystems μέσα στο 2009 και θα χρησιμοποιούν flash memories. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα νέα συστήματα θα έχουν 10% έως 20% αυξημένες επιδόσεις.

Η Unisystems πιστοποιείται ως Executive Partner της Sun στην Ελλάδα

Με αυτό τον τρόπο, η UniSystems αποκτά το υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος Sun Partner Advantage, αναγνώριση που επιτυγχάνουν λίγοι συνεργάτες της Sun παγκοσμίως, καθώς προϋποθέτει από κοινού επένδυση στην απόκτηση σχετικής τεχνογνωσίας και αρκετές επιτυχημένες υλοποιήσεις λύσεων, βασισμένες σε τεχνολογίες της Sun.

O Αργύρης Μπακλέζος, Γενικός Διευθυντής της Sun Microsystems στην Ελλάδα, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας με τη UniSystems, κυρίως δε από την επένδυση που έχει γίνει και από τις δύο πλευρές τους τελευταίους μήνες. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή μας στην ελληνική αγορά.”

Με τη σειρά του ο κ. Γιάννης Λουμάκης, Γενικός Διευθυντής της UniSystems, δήλωσε “Είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς η απόκτηση αυτής της πιστοποίησης, η οποία μας εντάσσει στο μικρό club των Executive Sun Partners και μας διαφοροποιεί στην Ελλάδα, όσον αφορά στις δυνατότητες παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών σε σύνθετα έργα”.

Microland: Προβλήματα ρευσότητας λόγω Altec

“Την στιγμή αυτή υπάρχει σχετικό πρόβλημα ρευστότητας της επιχείρησης και παρατηρούνται καθυστερήσεις στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της κυρίως προς τους προμηθευτές της και τις τράπεζες”, αναφέρει η εταιρεία, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε στενή επαφή και επικοινωνία με το σύνολο των Δικαιοδόχων συνεργατών της, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσχέρειες που έχουν προκληθεί σε αυτούς από την τρέχουσα συγκυρία.

Όπως υπογραμμίζει η Microland, στο πλαίσιο περιορισμού του κόστους λειτουργίας της βρίσκεται σε διαδικασία μείωσης του προσωπικού της, ενώ οι σχετικές υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και αυτή την στιγμή εξυπηρετούνται κανονικά. Η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους προμηθευτές της, προκειμένου να διευθετηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς αυτούς, που ανέρχονται στο ποσό των 8,3 εκ. ευρώ.

Επίσης, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, που υπάρχουν προς τις τράπεζες ποσού 9,1 εκ. ευρώ, συζητείται να ενταχθούν στο πρόγραμμα διευθέτησης των υποχρεώσεων της εταιρείας στα πλαίσια αναδιοργάνωσης του Ομίλου Altec γενικότερα.

Η SingularLogic απέκτησε πλειοψηφική συμμετοχή στη DSMS

Η εισηγμένη ανακοίνωσε χτες ότι οριστικοποιήθηκε η συμφωνία προκειμένου να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με ποσό της τάξεως των 300.500 ευρώ. Με την ολοκλήρωση της αύξησης, η SingularLogic θα ελέγχει το 66,7% της DSMS, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά του digital signage (ή ψηφιακή σήμανση όπως είναι η ελληνική μετάφραση) παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαφήμισης και μάρκετινγκ μέσω ψηφιακών μέσων.

Τέτοιου είδους μέσα είναι συνήθως μεγάλες οθόνες που εγκαθίστανται σε δημόσιους χώρους και εντός καταστημάτων ή πολυκαταστημάτων και χρησιμοποιούνται για ψυχαγωγία, πληροφόρηση όπως, φυσικά, και για διαφήμιση προϊόντων.

Στη Data RC το call center της “Γραμμής για την Υγεία – 1535”

Από την 1/12/2008 το Call Center της Data RC, υποδέχεται και εξυπηρετεί ημερησίως πάνω από 3.000 κλήσεις πολιτών / ασθενών που επιθυμούν να κλείσουν ιατρικό ραντεβού σε Νοσοκομείο που έχει ενταχθεί στην “Γραμμή για την Υγεία – 1535” ή σε Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων.

Μέσω της “Γραμμής για την Υγεία – -1535” εξυπηρετούνται οι πολίτες / ασθενείς 38 νοσοκομείων πανελλαδικά, ενώ σύντομα αναμένεται η ένταξη και άλλων νοσοκομείων.

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Άλφα Γκρίσιν

“Η απόφαση αυτή του προέδρου, έρχεται στα πλαίσια των γενικότερων αναδιαρθρωτικών αλλαγών που εφαρμόζει μέσα στο 2008 ο όμιλος και που επιβάλλονται από την ταχεία ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων του”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει, κατόπιν πρότασης του κ. Γκρίσιν, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ αυτής, κ. Δημήτριος Γ. Παρθένης.

Η Unisystems ανέλαβε δύο έργα για την Κτηματολόγιο Α.Ε.

Μεταξύ άλλων ο εξοπλισμός του πρώτου έργου αποτελείται από εξυπηρετές, μεταγωγείς δεδομένων και οπτικές κάρτες. Το τίμημα των συμβάσεων ορίστηκε στα 389.000 ευρώ μη συμπεριλαμβανόμενου Φ.Π.Α.