Οι κορυφαίοι όροι αναζήτησης για το 2008

Το Zeitgeist 2008 προσφέρει μία μοναδική προοπτική στα σημαντικότερα γεγονότα του έτους και στις σημαντικότερες τάσεις, βάσει των παγκόσμιων αναζητήσεων και των αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τους χρήστες του Internet στην Ελλάδα και σε άλλες 35 χώρες. Κρίνοντας από τους πιο δημοφιλείς όρους αναζήτησης, αλλά και από τις αναζητήσεις που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση, οι Έλληνες φαίνεται ότι επικεντρώνονται κυρίως στην τεχνολογία και στο “κατέβασμα” torrents.

Επιπλέον, γίνεται ξεκάθαρο ότι η κοινωνική δικτύωση (social networking), έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους Έλληνες χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι ολοένα και περισσότερο πραγματοποιούν αναζητήσεις για υπηρεσίες, όπως το facebook, το
YouTube και το hi5.

Επιπρόσθετα, οι Έλληνες χρησιμοποιούν το Internet για την αναζήτηση τουριστικών πληροφοριών και ξενοδοχείων καθώς και για πληροφορίες σχετικές με την κυβέρνηση και εργασιακές υπηρεσίες.

Μερικά παραδείγματα είναι ο ΑΣΕΠ, το Κτηματολόγιο και το ΕΣΠΑ, που συγκαταλέγονται στις πιο γρήγορα αναδυόμενες αναζητήσεις.

“Ευρυζωνικοί” οι ρυθμοί ανάπτυξης στο internet

Αυτό αποδεικνύουν οι 184.652 καθαρές νέες συνδέσεις που ενεργοποιήθηκαν το γ’ τρίμηνο του 2008, δίνοντας στην Ελλάδα ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 13,15% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Το εν λόγω ποσοστό είναι το υψηλότερο σε ολόκληρη τη δυτική Ευρώπη ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο, οι μόνες που ξεπέρασαν την Ελλάδα ήταν η Ινδονησία (+51%), η Ινδία (+18,9%) και η Λευκορωσία (+18,35%).

62% το μερίδιο αγοράς της HP στους Blades

To HP BladeSystem σημείωσε συνολικό μερίδιο αγοράς που έφτασε το 62% , πετυχαίνοντας παράλληλα μέσα σε ένα χρόνο να μεγαλώσει με ποσοστό ανάπτυξης 48% σε τεμάχια, ενώ η συνολική αγορά παρουσίασε αύξηση ύψους 36%.

Όσον αφορά την Ελληνική και Κυπριακή αγορά , το HP BladeSystem βρέθηκε για άλλη μια φορά στην πρώτη θέση στην αγορά των Blades τόσο για τους x86 Blade Servers όσο και στο σύνολο της κατηγορίας. Tα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακά αφού η εταιρία πέτυχε να διακριθεί με μερίδιο αγοράς 53,5%, παρουσιάζοντας ισχυρή ετήσια αύξηση της τάξης του 58%.

Σε αναζήτηση κεφαλαίων βρίσκονται οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι

Στις εταιρείες που αναζητούν εναγωνίως κεφάλαια περιλαμβάνονται κατά κύριο λόγο εναλλακτικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι που προχωρούν σε σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές και μάρκετινγκ προκειμένου να αυξήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το πελατολόγιό τους.

Datamining on demand

Η τελευταία περιέχει το σύνολο των πλέον σημαντικών μοτίβων συμπεριφοράς που αποκαλύφθηκαν από την εξόρυξη γνώσης των υποβληθέντων δεδομένων, παρουσιασμένα με σαφή και ευκρινή τρόπο, απουσία της όποιας τεχνικής ορολογίας αλλά με χρήση καινοτόμων τεχνικών σχηματικής απεικόνισης.

Η DataMine.it απαρτίζεται από ομάδα διπλωματούχων μηχανικών ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές, ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία στα γνωστικά αντικείμενα των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, της Στατιστικής και της Επιχειρησιακής Έρευνας. Η εταιρεία εδρεύει στην Αθήνα και το Λονδίνο.

Η Multirama ανέλαβε την προμήθεια εξοπλισμού των σχολείων του Νόμου Σάμου

Το έργο περιλαμβάνει προμήθεια και εγκατάσταση Η/Υ, ειδών μικροσκοπίας και γενικών εργαστηριακών οργάνων. Το τίμημα της σύμβασης ανέρχεται στα 42.364 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

SingularLogic: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 99,2% της GIT Holdings

Όπως σημειώνει η SingularLogic, η εν λόγω εξαγορά αναμένεται να συμβάλλει θετικά στα αποτελέσματα του Ομίλου, ενισχύοντας την επιχειρηματική του δραστηριότητα μέσω της έμμεσης συμμετοχής που κατέχει η GIT στις εταιρείες Πληροφορικής Dynacomp AE, Info A.E., Metasoft A.E, Systemsoft A.E. και Cherry A.E.