Ηλιακό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Η συνεργασία αφορά στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής 1,6 megawatt ηλεκτρικής ενέργειας.

Η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί είναι γνωστή ως concentrated photovoltaics. Η εν λόγω τεχνολογία κάνει χρήση καθρεπτών και φακών προκειμένου να κατευθύνει ένα αυξανόμενο ποσό ενέργειας σε μικρότερα ηλιακά πάνελ, τα οποία κατασκευάζονται από γυαλί ή αλουμίνιο, σαφώς φθηνότερες πρώτες ύλες από τη σιλικόνη. Οι εργασίες κατασκευής του εργοστασίου αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2009 ενώ ρεύμα θα είναι διαθέσιμο για εμπορικούς σκοπούς από το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Χάνει την ταυτότητά του το internet;

Ωστόσο, αυτή η κίνηση θέτει σε ρίσκο μία αρχή που είναι γνωστή ως Network Neutrality (ουδετερότητα δικτύου). Η εν λόγω αρχή “υποχρεώνει” τους πάροχους να συμπεριφέρονται το ίδιο σε όλους όσον αφορά τη διαχείριση του data traffic.

Από την πλευρά τους των παρόχων, υποστηρίζεται πως οι πάροχοι περιεχομένου Internet θα πρέπει να μοιράζονται το κόστος διακίνησης των δεδομένων αφού το Internet traffic αυξάνεται περισσότερο από 50% κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να αυξάνουν και τα αντίστοιχα κόστη διακίνησης.

Εφόσον η Google κατορθώσει να επιτύχει τη συμφωνία, τότε είναι βέβαιο πως ο αρχικός χαρακτήρας του Internet ως το μεγαλύτερο “ανοικτό” δίκτυο της ιστορίας θα χαθεί.

Έργο Epicor ERP της ATC στην Theon Sensors

Βασικό κριτήριο για την επιλογή της είναι ότι το Epicor Manufacturing διαθέτει πλήθος λειτουργιών για διαχείριση Παραγωγής Κατά Παραγγελία, γεγονός που επιτρέπει την πλήρη κάλυψη της εταιρείας σε όλες τις λειτουργίες της, από τις Πωλήσεις (CRM, προσφορές, προ-κοστολόγηση), την Παραγωγική Διαδικασία (προηγμένες προδιαγραφές προϊόντων, προγραμματισμός, ποιοτικός έλεγχος, καταγραφή αναλυτικών εργασιών), την Εφοδιαστική Αλυσίδα (αγορές, αποθήκες, πωλήσεις) μέχρι την πλήρη Οικονομική Διαχείριση.

Το έργο υλοποιεί η ATC, εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της Epicor στην Ελλάδα, Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. H Theon Sensors ειδικεύεται στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την κατασκευή & την ολοκλήρωση ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων για συστήματα άμυνας και ασφάλειας.

Συνεργασία της Vodafone με τη Western Union

Η συνεργασία θα ξεκινήσει με ένα πιλοτικό πρόγραμμα στη Βρετανία και στη συνέχεια αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα επιτρέπει σε μόνιμους κατοίκους της Βρετανίας να αποστέλλουν χρήματα σε μέλη της οικογένειας τους και φίλους τους στην Κένυα, όπου η Vodafone ελέγχει το 40% της τοπικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Safaricom.

Σύμφωνα  με την εταιρεία ερευνών Aite Group, μέχρι το 2010 τα εμβάσματα εργαζόμενων στις χώρες καταγωγής τους, θα ξεπεράσουν τα 465 δις δολάρια από 369 δις δολάρια το προηγούμενο έτος. Τα περισσότερα από αυτά τα εμβάσματα κυμαίνονται από 300 έως 350 δολάρια και αποστέλλονται κατά μέσο όρο μερικές φορές το μήνα.

Μέχρι και τη στιγμή της δημοσίευσης αυτού του κειμένου, η Vodafone Hellas, η οποία έχει θυγατρική στην Αλβανία, δεν μας είχε ενημερώσει αν και πότε η συγκεκριμένη συμφωνία θα υλοποιηθεί στη χώρα μας.

ΕΕΤΤ: Σε πορεία αναπτυξης η ευρυζωνικότη τα στην Ελλάδα

Οι γραμμές ΑΠΤΒ, σημείωσαν νέα άνοδο, ξεπερνώντας τις 545.000  γραμμές στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2008 και τις 610.000 γραμμές στο τέλος Νοεμβρίου 2008, παρουσιάζοντας αύξηση 123%, σε σχέση με τις αρχές του έτους. Ο αριθμός των ευρυζωνικών συνδέσεων στο τέλος του Σεπτεμβρίου έφτασε τις 1.311.221 (διείσδυση 11,7% στον πληθυσμό), έναντι 1.245.974 (διείσδυση 11,2%) τον Ιούνιο του 2008, παρουσιάζοντας αύξηση 5,23% κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Σύμφωνα ωστόσο με στοιχεία που συγκεντρώνει η ΕΕΤΤ, η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας παρουσιάζει ισχυρή ανάκαμψη κατά το Δ τρίμηνο 2008, καθώς ο αριθμός των ευρυζωνικών γραμμών εκτιμάται ότι ανήλθε στο τέλος Νοεμβρίου 2008 σε 1.430.000 γραμμές (διείσδυση 12,7%).

Σύμφωνα με την Έκθεση της CoCom για την πορεία της ευρυζωνικότητας στην Ευρώπη στις 30/6/2008, η Ελλάδα συνεχίζει την πορεία σύγκλισης καθώς το διάστημα 30/6/2007 – 30/6/2008 είχε την 6η υψηλότερη αύξηση της ευρυζωνικής διείσδυσης και σημαντικά υψηλότερη από την Ευρωπαϊκό μέσο όρο (4,3 γραμμές ανά 100 κατοίκους έναντι 3,5 γραμμές ανά 100 κατοίκους στην Ε.Ε.).

Ως αποτέλεσμα αυτού, η Ελλάδα βελτίωσε κατά μία τη θέση της στην κατάταξη των κρατών μελών της Ε.Ε αναφορικά με την ευρυζωνική διείσδυση και σήμερα βρίσκεται στην 23η θέση (έναντι 24ης στο τέλος του 2007 και 27ης στο τέλος του 2006).

Η Uni Systems ανέλαβε έργο HRMS για τον ΟΤΕ

Με την υλοποίηση του έργου, η Uni Systems αναλαμβάνει την αυτοματοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, διαδικασίες οι οποίες απλουστεύονται, μεγιστοποιώντας έτσι τη δυναμική του οργανισμού.

Παράλληλα, το νέο σύστημα θα διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα του συνόλου των εργαζομένων, καθώς θα τους παρέχει αυξημένες δυνατότητες αυτοεξυπηρέτησης στα θέματα ανθρώπινου δυναμικού.

Το εν λόγω σύστημα, θα βασιστεί στην πλήρη αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών, των δυναμικών επιχειρησιακών ροών εργασίας, των λειτουργικών δυνατοτήτων και των τεχνικών χαρακτηριστικών της πλατφόρμας Oracle PeopleSoft HCM.

Συνεργασία Ericsson – Intel

Η συνεργασία αφορά στην ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων σε περιπτώσεις κλοπής ή απώλειας notebook μέσω της δημιουργίας ανεξάρτητου λογισμικού κρυπτογράφησης για την απώλεια ευαίσθητων δεδομένων εν κινήσει, καθώς και της πρόληψης της ανεπιθύμητης εισβολής σε δεδομένα.

Η Intracom Telecom υπέγραψε σύμβαση με την Vivacell-MTS

Στο πλαίσιο της σύμβασης, η Intracom Telecom, μέλος της Sitronics, έχει αναλάβει τις εργασίες υποδομής και τις υπηρεσίες εγκατάστασης και ολοκλήρωσης (Installation & Integration services), ενώ ο εξοπλισμός που επιλέχθηκε για το συγκεκριμένο έργο είναι της Alcatel-Lucent.

Το έργο θα δώσει τη δυνατότητα στην VivaCell-MTS, πάροχο κινητής τηλεφωνίας στην Αρμενία, να επεκτείνει την εμβέλεια του GSM/GPRS δικτύου της και να επιτύχει τους στόχους της παρέχοντας εξελιγμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους συνδρομητές της χώρας. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2009.

Σύστημα ασφάλεΙας e-mail στο ΤΕΠΑΚ από την Atos Origin

Η σύμβαση που θα υπογραφεί θα έχει διάρκεια 3 ετών και συνολική αξία 160.158 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία της υποδομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Πανεπιστημίου προέρχεται από την εταιρεία Borderware. Η υλοποίηση θα γίνει σε διάταξη υψηλής διαθεσιμότητας, επιτρέποντας την ασφαλή επικοινωνία 10.000 χρηστών της ακαδημαϊκής κοινότητας (φοιτητές, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό, κλπ.) με τον υπόλοιπο κόσμο.

Έργο γαι τη Νομαρχία Κοζάνης στην Pansystems

Το έργο περιλαμβάνει προμήθεια και εγκατάσταση ειδών πληροφορικής και λοιπού εξοπλισμού (Η/Υ, εκτυπωτές, σαρωτές, βιντεοπροβολείς, φωτοαντιγραφικό Α3, λογισμικό, κ.α.). Για το εν λόγω έργο κατέθεσαν προσφορές οι εταιρείες Multirama και Databank (έδρα Κοζάνης). Το τίμημα της σύμβασης ορίστηκε στα 46.811 ευρώ, συμπεριλαμβανόμενου Φ.Π.Α.