Η Χριστίνα Αρσενιάν Υπευθύνου Τμήματος Μάρκετινγκ της Άλφα Γκρίσιν Infotech

Η Χριστίνα Αρσενιάν, Υπεύθυνη Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Μετόχων της Άλφα Γκρίσιν Infotech, αναλαμβάνει και τα καθήκοντα της Υπευθύνου Τμήματος Μάρκετινγκ σε αντικατάσταση της κυρίας Γραμματή Λίνου, η οποία αποχώρησε από την εταιρεία.

Siemens: 1,6 δισ. δολ. το συνολικό πρόστιμο

Οι εισαγγελικές αρχές πρότειναν την επιβολή προστίμου, ύψους 450 εκατ. δολαρίων, εναντίον της Siemens και θυγατρικών της σε Bενεζουέλα, Αργεντινή και Μπαγκλαντές. Ακόμα, η Siemens πρέπει να καταβάλει 350 εκ. δολάρια επιπλέον στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Παράλληλα, η Siemens κατέληξε σε ανάλογη συμφωνία με τη γερμανική δικαιοσύνη και καλείται να πληρώσει πρόστιμο, ύψους 395 εκατ. ευρώ.

“Έφυγε” ο Νίκος Γκέϊβελης

Ο εκλιπών ήταν απόφοιτος του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό δίπλωμα στις οπτικές τηλεπικοινωνίες από το Ινστιτούτο Οπτικής του Πανεπιστημίου PARIS XI. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας εργάσθηκε στην INTRACOM SA στη Διεύθυνση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και στις εταιρείες ΙΜΑΚΟ Α.Ε. και ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε., αναλαμβάνοντας την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Internet. Διετέλεσε επίσης Σύμβουλος Διοίκησης στον ΟΤΕ.

Από το 1994 διατηρούσε την ιδιότητα του Συμβούλου Επιχειρήσεων για αναπτυξιακά-τεχνολογικά έργα του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Η ομάδα του NetFax εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Έναρξη του Hellenic IPv6 Task Force

Δραστηριοποιούνται για την έγκαιρη και αποτελεσματική μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας του Διαδικτύου, Internet Protocol IPv6, και δημιουργούν την ανεξάρτητη Ομάδα Δράσης, Hellenic IPv6 Task Force, για την Προώθηση της Τεχνολογίας IPv6 στην Ελλάδα.

1.000 φορητά τερματικά για την ACS από την Mobile Technology

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα εγκατάστασης τερματικών στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, ενώ σταδιακά και εντός τριών ετών η ποσότητα αναμένεται να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 50%. Το λογισμικό διαχείρισης των φορητών τερματικών είναι προϊόν της Wavelink, της οποίας η Mobile Technology είναι επίσημος αντιπρόσωπος στην ελληνική αγορά.

Ευκαιρία για τους προμηθευτές καταγραφικών το νέο σχέδιο νόμου

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο θα είναι υποχρεωμένες να έχουν εγκατεστημένα συστήματα καταγραφής της συνομιλίας με το οφειλέτη και τα ηχητικά αρχεία που προκύπτουν θα είναι διαθέσιμα για έλεγχο από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Η απόφαση αυτή αγγίζει τόσο τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται ως πάροχοι υπηρεσιών, όσο και τις τράπεζες που διαθέτουν εσωτερικά τμήματα είσπραξης οφειλών.

Προσωρινά, δεν έχουν καθοριστεί οι παράμετροι της καταγραφής, οι οποίες θα προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά των συστημάτων, αλλά και τους αποθηκευτικούς χώρους που απαιτούνται για τη φύλαξη των αρχείων.

Επέκταση των δραστηριοτήτων της McAffe στην Ελλάδα

Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη του λογισμικού προστασίας στην Ελλάδα είναι ευνοϊκές, με την IDC να προβλέπει ένα ποσοστό ανάπτυξης της τάξεως του 13,5% σε σύγκριση με το 11,4% που υπάρχει για τη Δυτική Ευρώπη. Επικεφαλής των δραστηριοτήτων της McAfee στην Ελλάδα θα είναι ο Κίμων Σκαρλάτος, ο οποίος θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του δικτύου των συνεργατών της McAfee, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των προσώπων και των επιχειρήσεων.

Ο Κ. Σκαρλάτος έχει εμπειρία 20 χρόνων στην ελληνική αγορά τεχνολογίας και μέχρι στιγμής είχε εμπορικούς και τεχνικούς ρόλους, σε εταιρείες όπως η Digital Equipment, SyNET και πιο πρόσφατα στην CA.

Νέο έργο Managed Security Services για την Adacom

Η λύση υποστηρίζει την 24ωρη επίβλεψη/διαχείριση των συστημάτων ασφάλειας (firewalls) και των servers του οργανισμού, μέσα από την πλατφόρμα TeraGuard της VeriSign. Συνοπτικά, οι λύσεις MSS της Adacom προσφέρουν διαχείριση αδυναμιών (vulnerability management), διαχείριση γεγονότων ασφάλειας (security event management), αξιολόγηση επικινδυνότητας (risk profiling) και αναφορές ασφάλειας (security reporting), μέσα από το ειδικά διαμορφωμένο portal που παρέχεται από το Security Operations Center της Adacom σε συνεργασία με τη VeriSign.

Η Adacom είναι θυγατρική εταιρεία του Oμίλου Ideal, συνεργάτης της VeriSign για Ελλάδα, Κύπρο και Αν. Ευρώπη και μέλος του VeriSign Trust Network.

3.103 έργα εγκρίθηκαν από τη δράση “e-services”

Η Δράση, που ανακοινώθηκε αρχικά από την ΚτΠ Α.Ε. στις 26 Σεπτεμβρίου, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολύ μεγάλου αριθμού μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, γεγονός που οδήγησε σε μία ολιγοήμερη παράταση της αρχικά ορισθείσας καταληκτικής προθεσμίας υποβολής. Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμμετοχή από πλευράς των επιχειρήσεων, η ΚτΠ ΑΕ προχώρησε σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομίας & Οικονομικών, στις απαραίτητες ενέργειες για την αύξηση του διατιθέμενου προϋπολογισμού, ο οποίος τελικά ανήλθε στα 60.000.000 €.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και με βάση τον επαυξημένο προϋπολογισμό της Δράσης : 3.103 προτάσεις εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση, 2.035 προτάσεις κατατάχθηκαν ως επιλαχούσες, 972 προτάσεις απορρίφθηκαν για λόγους τυπικής πληρότητας ή μη επιλεξιμότητας του αντικειμένου.

Στην First Data έργο του Κτηματολογίου

Το έργο περιλαμβάνει αποστολή βεβαιώσεων αρχικών εγγραφών σε περίπου 1.850.000 δικαιούχους.

Πιο συγκεκριμένα, παραλαβή των αρχείων για την εκτύπωση των βεβαιώσεων αρχικών εγγραφών, εκτύπωση και επιτύπωση εντύπων & φακέλων, εμφακέλλωση και συσκευασία των εντύπων, ταξινόμηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ΕΛΤΑ και διαχείριση επιστροφών. Το τίμημα της σύμβασης είναι 568.963 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α.