Oracle: Αύξηση τζίρου, οριακή μείωση κερδών

Βέβαια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι απώλειες είναι μικρές για την Oracle, καθώς τα κέρδη της εταιρείας είναι μειωμένα μόλις κατά 1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ωστόσο αποτελούν μια ακόμα ένδειξη ότι οι επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε μειώσεις των επενδύσεών τους σε τεχνολογία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Oracle, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 5,6 δις δολάρια, αυξημένος κατά 6% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,29 δις δολάρια, γεγονός που όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της Oracle, Larry Ellison, “επιτρέπει στην εταιρεία να έχει σημαντική ρευστότητα σε μια περίοδο που οι εξαγορές είναι σε ορισμένες περιπτώσεις πιο συμφέρουσες σε σχέση με το παρελθόν”.

Η οικονομική κρίση ευνοει το Malware

Το εργαστήριο έχει ανακαλύψει ότι κάθε πτώση στην χρηματιστηριακή αγορά ακολουθείται από μια αύξηση στο ποσό malware σε κυκλοφορία.

Ομοίως, η αύξηση στο ποσοστό ανεργίας μεταφράζεται σε μια ραγδαία αύξηση ψεύτικων προσφορών εργασίας που στοχεύουν στη στρατολόγηση “μεταφορέων χρημάτων”. Σύμφωνα με προβλέψεις των Εργαστηρίων Panda (PandaLabs), αυτό θα επαναληφθεί και το 2009. Μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2008, το εργαστήριο της Panda Security είχε ανιχνεύσει τόσους πολλούς τύπους malware (ιοί, worms, δούρειοι ίπποι, κ.λπ)  όσους στα προηγούμενα 17 έτη μαζί.

Οι τραπεζικοί δούρειοι ίπποι και τα πλαστά προγράμματα antivirus θα είναι οι τύποι malware που θα κυριαρχήσουν το 2009.

Πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος στον τομέα ΤΠΕ

Ο δείκτης θα μετριέται από το Παρατηρητήριο σε συνεργασία με το ΣΕΠΕ και το ΙΟΒΕ και θα ανακοινώνεται σε τριμηνιαία βάση. Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος ΤΠΕ τον Νοέμβριο κινείται καθοδικά και διαμορφώνεται στις 92,2 μονάδες από τις 109,3 μονάδες τον Οκτώβριο, καταγράφοντας τη χαμηλότερη επίδοση μετά τον Μάρτιο του 2003. Το ίδιο συμβαίνει  άλλωστε και στο διεθνές περιβάλλον όπως δείχνουν οι αντίστοιχες έρευνες της DG ECFIN, καθώς οι δείκτες οικονομικού κλίματος προσεγγίζουν ιστορικά χαμηλά. Μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στην κρίση παρουσιάζουν το λιανικό εμπόριο και οι υπηρεσίες ΤΠΕ σε σχέση με τους αντίστοιχους τομείς των υπόλοιπων κλάδων της οικονομίας.

Νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ψηφιακή σύγκλιση”

Επίσης, εκδήλωση βράβευσης των νικητών του διαδικτυακού διαγωνισμού της Ομάδας Δράσης για τη ψηφιακή ασφάλεια (Ομάδα D.A.R.T.) με τίτλο “Οι DARTανιάν του Διαδικτύου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008 στον πολυχώρο Mommy’s. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού.

Η Siveco Hellas υλοποίησε νέο έργο λογισμικού διαχείρισης συντήρησης

Η υλοποίηση περιλαμβάνει την Διαχείριση της Συντήρησης του Παραγωγικού εξοπλισμού (Προληπτική, Διορθωτική, Διαχείριση Βλαβών, Τεχνική Τεκμηρίωση, κ.α.) καθώς και των Οχημάτων (Προγραμματισμένα Service, Καταναλώσεις Καυσίμων, Υποχρεώσεις ΚΤΕΟ, Κάρτες Καυσαερίων, κ.α.) της Elvial.

Ο Γιώργος Ράλλης νέος οικονομικός διευθυντής στη Wind

Ο Γιώργος Ράλλης εργάζεται στη Wind Ελλάς από το 2005, κατέχοντας σήμερα τη θέση του Ανώτερου Διευθυντή Σχεδιασμού & Ελέγχου. Διαθέτει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον τηλεπικοινωνιακό  κλάδο σε διευθυντικές θέσεις του οικονομικού τομέα.

Οι νέοι x64 servers της Sun αυξάνουν την απόδοση εώς και 35%

Με το νέο επεξεργαστή Quad-Core AMD Opteron η νέα ενισχυμένη σειρά server της Sun, x64, προσφέρει μεγάλες δυνατότητες αναβάθμισης, virtualization και ενοποίησης με διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο, μνήμη και I/O. Οι x64 Quad-Core servers που βασίζονται σε επεξεργαστές AMD Opteron προσφέρουν μία ευρεία γκάμα από λειτουργικά συστήματα Solaris 10 (OS), Linux, Windows και VMWare. Επίσης, οι νέοι x64 servers της Sun έχουν ικανότητα ενοποίησης συστημάτων σε αναλογία μεγαλύτερη του 110:1 και υποστηρίζουν μέχρι και 100 εικονικούς servers σε ένα και μοναδικό σύστημα.

Ο Άγγελος Πολάτος στο MAD

Έχοντας εργαστεί πολλά χρόνια στην Cosmote στον τομέα των Value Added Services και της  Επικοινωνίας, πρόκειται για ένα στέλεχος με πολυετή εμπειρία στο χώρο των Υπηρεσιών Κινητής Τηλεφωνίας. Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής και μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Η Μάρακ επενδύει στην αγορά της Αλβανίας

Τα υπόλοιπα ποσοστά συμμετοχής καλύφθηκαν από την Αλβανική εταιρεία Starsat International Sp.p.k. (ποσοστό 35%), την Hoxha Sokol (ποσοστό 5%) και το Δημήτριο Μπεζαϊτη (ποσοστό 11%), ο οποίος είναι και διαχειριστής της εταιρείας.

Η νεοϊδρυθείσα Marac Albania Sh.p.k. έχει ως αντικείμενο εργασιών:
α) την ανάληψη έργων, δηλαδή μελέτη οργάνωση και εκτέλεση έργων με το κλειδί στο χέρι,
β) την εμπορία, μερική ή ολική κατασκευή, εγκατάσταση, συντήρηση, και επισκευή συστημάτων τηλεπικοινωνίας, πληροφορικής και οργάνων. Οι ίδιες εργασίες εφαρμόζονται και στα πλοία,
γ) την εμπορία, μερική ή ολική κατασκευή, εγκατάσταση, συντήρηση και επισκευή συστημάτων ασφαλείας, πυρανίχνευσης, πυρόσβεσης, αυτοματισμών και μετεωρολογικών συστημάτων,
δ) τη διενέργεια κάθε άλλης συναφούς εργασίας και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που δεν απαγορεύεται από το νόμο.

Μόνο η Encode κατέθεσε σε διαγωνισμό IT ασφαλείας της Α.Π.Δ.Π.Χ.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η παρακολούθηση του state of the art στις τεχνολογίες ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων υπολογιστών καθώς και στον εξελισσόμενο χώρο των τεχνολογιών ιδιωτικότητας (privacy). Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 758.398,90 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 19% και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κοινωνία της Πληροφορίας”, στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 20% από Εθνικούς Πόρους.

Ο χρόνος διάρκειας υλοποίησής του είναι δέκα μήνες.